Haberler

CHP'li Baydar'dan Bayrak Tartışması

CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Van'da partisinin kadın kolları tarafından düzenlenen kahvaltıda yaptığı konuşmada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi.

CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Van'da partisinin kadın kolları tarafından düzenlenen kahvaltıda yaptığı konuşmada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. Başbakan'ın Cumhuriyet kutlamalarıyla ilgili olarak 'Senin gücün yetiyorsa git o bayrağı doğu ve güneydoğuda salla' dediğini hatırlatan Baydar, "Ben buradan Başbakan'a söylüyorum. Buradan bütün Vanlı kadınlarımızla birlikte bayrağımızı sallıyoruz. Sen gel şu Van'da, Hakkari'de, Şırnak'ta, Siirt'te, koruma olmadan gez bakalım. Gezemezsin. Sende o yürek yok çünkü. Ama CHP'nin tüm milletvekillerinde, parti çalışanlarında, doğu ve güneydoğunun insanında bu yürek var" dedi.

CHP Van Kadın Kolları bugün göl kenarında bulunan Merit Otel'de kahvaltı programı düzenledi. Kahvaltıya CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, CHP Van İl Başkanı Cemal Şen ve CHP'li kadınlar katıldı. Düzenlenen programda konuşan CHP Aydın Milletvekili Baydar, Başbakan Erdoğan'a yüklendi. AK Parti'nin 2007 yılında açılımı ortaya koyduğunu, ancak bugün kimsenin aklında açılımla ilgili birşeyin kalmadığını söyleyen Baydar, "Başbakan bize dönüp 'Çözümünüz nedir' diye soruyor. Çözmek için oraya gelen sensin. Biz sorduktan sonra siyasi kulisler yapmaya çalışacak. Ama doğu ve güneydoğu halkımızın AKP'nin bu yalancılığı, insanlarımızı kandırması, yapacağı hiç bir şeyin olmaması konusundaki inancı tamdır" diye konuştu.

'KORUMA OLMADAN GEZEMEZSİN'

Bölgede 4 gündür incelemelerde bulunduğunu belirten Baydar, "Şırnak, Silopi, Eruh, Siirt, Mutki, Norşin, Bitlis ve dün Tatvan'da kaldıktan sonra Van'a geldiğini belirterek şöyle konuştu:

"Konuştuğumuz vatandaşların hiçbirinin hükümete ve Başbakan'a inancı kalmamıştır. Başbakan yalan söylemektedir. Doğu ve güneydoğuya gelmekten de korkmaktadır. Bizler 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamasını Ankara'da birinci meclisin önünde kutlarken, Başbakan çıkıp 'Senin gücün yetiyorsa git o bayrağı doğu ve güneydoğuda salla' demiştir. Ben buradan Başbakan'a söylüyorum. Buradan bütün Vanlı kadınlarımızla birlikte bayrağımızı sallıyoruz. Sen gel şu Van'da, Hakkari'de, Şırnak'ta, Siirt'te, koruma olmadan gez bakalım. Gezemezsin. Sende o yürek yok çünkü. Ama CHP'nin tüm milletvekillerinde, parti çalışanlarında, doğu ve güneydoğunun insanında bu yürek var."

Bir gazetecinin CHP İl Başkanı Cemal Şen'e açlık grevleriyle ilgili bir soru yöneltmesi üzerine Şen, "Biz bu soruyu kahvaltı programında yanıtlamak istemiyoruz. İl binamızda bu soruyu yanılayabilirim. Fakat bu kahvaltı masasında bu sorunun cevabını vermek çok etik değil" diye konuştu. - Van

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Metin Lütfi Baydar Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 8 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 8 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 8 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? PSG elendi mi? PSG Şampiyonlar Ligi'nden elendi mi, Borussia Dortmund maçı ne oldu? Genel Af çıkacak mı 2024? 9. Yargı Paketi'nde AF var mı? 9. Yargı Paketi ne zaman çıkacak, maddeleri neler? PSG 0-1 Borussia Dortmund maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) PSG B.Dortmund maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Trendyol Anneler Günü hediyesi iPhone hediyesi doğru mu, gerçek mi? 8 - 10 MAYIS HALKA ARZ TAKVİMİ Bu hafta halka arz var mı, yeni halka arz olacak mı? Halka arz olan şirketler hangileri? #129297 PSG Dortmund maçını şifresiz veren kanallar! PSG Dortmund maçını hangi kanal veriyor, nereden izlenir? Survivor kim kazandı? 7 Mayıs Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title