Haberler

CHP kurmayları: Erdoğan-Özel zirvesinin tek gündemi yeni anayasa olmayacak, toplumun çözüm beklediği pek çok konu var

Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gelecek hafta yapılması kararlaştırılan görüşme için kurmaylarının fikirlerini aldı. Tek gündemin yeni anayasa çalışmaları olmadığını belirten parti kurmaylarının "Anayasaya uygun olmayan Can Atalay kararı, AİHM kararları gibi durumlar var. Bunların hepsi de genel başkanımızın gündeminde. Emeklileri mutlaka sorarız. Atanmayan öğretmenler de var. Toplumun çözüm beklediği böyle pek çok konu da gündemimizde" dediği öğrenildi.

CHP lideri Özgür Özel'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'la iletişime açık olacağını söylemesi üzerine, iki isim ilk olarak önceki gün 23 Nisan resepsiyonunda bir araya geldi. Erdoğan'ın Özel'e çay davetiyle buluşan liderler, görüşmenin gelecek hafta yapılmasını kararlaştırdı.

GÖRÜŞME BAŞLIKLARINDAN BİRİ YENİ ANAYASA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşme başlıklarından birinin yeni anayasa çalışmaları olacağını belirterek "CHP'nin de böyle bir değişime destek verebileceği inancındayım" dedi.

ÖZEL KURMAYLARIN FİKİRLERİNİ DİNLEDİ

Özel ise görüşme için partisinin belediye başkanlarının, il başkanlarının ve kurmaylarının fikirlerini dinledi. Anayasa tartışmalarıyla ilgili Özel'in "Sayın Erdoğan'ı dinlemeden müzakerelere kapıları kapatmam" sözlerine gönderme yapan parti kurmayları şu değerlendirmeyi yaptı; "Yeni dönemde artık son seçimlerden Türkiye'nin birinci partisi olarak çıktığımız için iletişime kapalı olmadığımızı söylemiştik. Elbette fikirleri dinleyeceğiz. Ancak görüşmenin tek başlığı bu olmaz. Ayrıca mevcut anayasaya uyulmadan da yeni bir anayasa yapılmaz. Elimizde mevcut anayasaya uyulmadığı için yaşanan bir yargı krizi ve vekilliği düşürülen bir milletvekili var. Anayasaya uygun olmayan Can Atalay kararı, AİHM kararları gibi durumlar var. Bunların hepsi de genel başkanımızın gündeminde."

"EMEKLİLERİ MUTLAKA SORARIZ, ATANMAYAN ÖĞRETMENLER VAR"

Cumhuriyet'te yer alan habere göre ekonominin de ayrı bir başlık olduğunu söyleyen kurmaylar, "Emeklileri mutlaka sorarız. Atanmayan öğretmenler de var. Toplumun çözüm beklediği böyle pek çok konu da gündemimizde" dedi. Dış politikanın da ayrı bir başlık olacağını aktaran kurmaylar, "Ortadoğu'da yaşanan gelişmeleri hepimiz takip ediyoruz. Genel başkan Filistin konusunu hassiyetle takip ediyor ve bu konuda cumhurbaşkanı ile mutlaka değerlendirmeleri olacaktır" diye konuştu.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

AİHM Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (22)

Barış Yeşildağ:

Saray ve tebaasini bu ulkeden söküp atmak yerine bosalan kasamizi soyulan hazinemizi akrabalarina devrettigi kurumlarimizi kurtarmak yerine cay içip laflayalim bu ulkeyi el ele verip yonetelim derdinemi düştünüz

745
50
yanıtYanıtla
Demir Acer:

tek bir soru; secimde birinci parti ciksaydi yine ayni bu manzara olurmuydu? yoksa mecburi bir birliktelikmi?)

yanıt17
yanıt8
Barış Yeşildağ:

Chp nin kurumsal kimligi muhalefettir insanlarin onlardan iktidar beklentisi yok lakin onlarında iktidar olmak gibi bir gayesi yok, hiç bir zümre tek başına anayasayı degistiremesin bu ülke demokratik olarak baki kalsın diye oy veriliyor CHP ye ama troller insanlara terörist muamelesi cekip altdanda devletin peyder pey araplara satılmasına ses cikarmadiklari icin insanlar tepki icin baska partilere yonleniyor

yanıt20
yanıt11
hic33:

Anayasa, atanamayan öğretmenler, emekliler...Ismarlama, klasik başlıklarla danışıklı, formalite bir görüşme olacak anlaşılan.Halbuki o kadar hayati mesele var ki!

yanıt2
yanıt1
haksız mıyım:

cehp nin dile getirecez dedikleri konuların hiçbiri çözümü olan meseleler değil. can atalay gezi kalkışmasının organizatörüdür ve devlete kalkışmada bulunanlar eli kolu serbest gezemez. atanamayan öğretmen yoktur, eğitim fakültesi mezunu vardır. mesela mühendislik mezununa atanamayan mühendis demiyoruz. ülkede 300 bin civarında eğitim fakültesi mezununu devlete atamak imkansız. diğerleri de öyle. ortadoğuda cehpnin hiçbir fikri yok, hamas terörist demkten başka. hasılı özgür una ip serecek gibi.

89
434
yanıtYanıtla
TROLLERLE MÜCADELE VAKFI:

AKAPE ülkeyi bitirdi.

yanıt339
yanıt51
Fondaşsavar:

Ülke değil sizin gibi hainler bitirildi. Fetö yü devlet içindeki yapılanmayı bitirdi. PKK yı sınır dışına attı. oradada bitirecek az kaldı. dünyanın en gelişmiş silahlarını yapmaya başladı. neden kudurduğunuzu biliyoruz

yanıt24
yanıt227
T.C. Vatandaşı:

Özel hem zeki, hem de Akıllı. Birileri gibi kapalı kapılar ardında görüşmüyor. Millet için Milletin gözü önünde görüşüyor, Milletin problemlerini Görüşüyor. Enflasyon, Ekonomi, Asgari Ücret, Emekli Maaşı, Vergiler, Zenginlerin silinen vergileri, Havaya akan fonlar. Vs. Vs.

68
44
yanıtYanıtla
fatih poyraz:

Staj ve çırak mağdurlarıda hakları olanı istiyor . Staj ve çıraklık süreleri emeklilikte başlangıç sayılmalı . Bu hak avukata , doktora , yurtdışında çalışana veriliyor fakat sanayide atölyede tamirhanede v,s çalışan gariban vatandaşa bu hak tanınmıyor . Bu adaletsizliğin bir an önce düzeltilmesi gerekiyor .

45
17
yanıtYanıtla
Mustafa TekkaleMMM:

Kademeli emeklilik mağdurları, staj ve çırak mağdurları, atanamayan öğretmenler, TÜİK verilerinin sahteliği masada olmalı

32
12
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title