Haberler

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu İzmir'de

Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Çamur Çürütme ve Kurutma Tesisi'nin açılış törenine katıldı Kılıçdaroğlu: "2 villaya vali satan adama hiçbir ülkede başbakan denmez, ona, valiyi pazarlayan adam denir"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "2 villaya vali satan adama hiçbir ülkede başbakan denmez, ona, valiyi pazarlayan adam denir" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Çigli'de yapılan Çamur Çürütme ve Kurutma Tesisi'nin açılış törenine katılan Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada İzmir'in Türkiye'nin aydınlık yüzü ve çevre yatırımlarında öncü olduğunu belirterek, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kente devletten daha fazla yatırım yaptığını söyledi.

Ankara ve İstanbul büyükşehir belediyelerinin metro yapamadığını, İzmir'in bunu yapabileceğini gösterdiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, kendisinden önce konuşan Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak'ın çamur çürütme ve kurutma tesisiyle siyasetin de temizleneceğini ifade ettiğini hatırlatarak, "Şunu söyleyelim, İzmir güzel kokuyor. İzmir güzel kent, kokunun büyüğü Ankara'dan geliyor, Ankara'ya giderseniz burnunuzu tutacaksınız" dedi.

Gelecek seçimlerde temiz siyasetin, halka hesap veren siyasetin yolunun açılması ve dünyaya haykırılması gerektiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kocaoğlu'nun kente 5-6 kent ormanı kazandırdığını ancak yargılandığını belirtti.

Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın başkan kalkıyorsun kent ormanı yapıyorsun. Halbuki Milyon Ali'ye orayı verebilirdin, büyük binalar yapılabilirdi, köşeyi dönebilirdin. İzmir'e gelen birisi var, Milyon Ali. Müteahhitler aracılığıyla parfüm dağıtıyor İzmir'e. Gerçekleri ben de biliyorum, sizler de biliyorsunuz. Gerçekleri dünyaya haykıracağız.

17 Aralık'tan şu ana kadar 50 kez soru sordum, bir tek soruya yanıt almış değilim. Yine soracağız, dünyanın en basit sorusu. Ayakkabı kutusunda 4,5 milyon dolar bir bankanın genel müdürünün evinde ne arar? Yanıtı var mı? Yok. Konuşmuyor, ne diyor? 'Bize darbe yapıldı' diyor. Sana darbeyi kim yaptı? Sana darbe yapıldıysa gel yanıma beraber karşı çıkacağız. Çünkü halkın iradesinin üzerinde bir irade kabul etmiyoruz. Ama sen önce o 4,5 milyon doların hesabını ver bu millete."

Başbakan Erdoğan'ın  eleştirilere kulak tıkadığını ancak gerçekleri görmek zorunda kalacağını savunan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Sizin bir valiniz vardı. Urla'da bir koyda Erdoğan'ın yakınları villa yapmak istiyorlar. 1. derece sit alanı. 'Buraya villa yapılmaz, burası 1. derece sit alanı' diyor. Ne yaptı? 2 villaya vali sattı. 2 villaya valiyi satan adama hiçbir ülkede başbakan denmez, ona, valiyi pazarlayan adam denir. İnternet sitelerine düştü.

Ta Fas'tan telefon ediyor. 'Aman' diyor, 'Bu sözler televizyon ekranında alt yazıyla yer alıyor' diyor. Muhalefete tahammül edemiyor. Hep beraber ayın 30'unda sandığa gideceğiz, kul hakkı yiyenden hesap soracağız, temiz siyasetin yolunu açacağız. 30 Mart bizim demokrasi tarihimiz açısından önemli bir tarihtir. 30 Mart'ta demokrasimizin halkın güvencesi altında olduğunu kanıtlama imkanına kavuşacağız. Türkiye'nin gözü 30 Mart'ta İzmir'e kilitlenmiş durumda. İzmir'de daha yüksek oy bekliyoruz."

Aziz Kocaoğlu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu da Türkiye'nin en büyük çamur çürütme ve kurutma tesisini hizmete açtıklarına işaret ederek, 61,5 milyon liraya mal olan tesisten 600 ton çamur çürüterek metan gazı üretileceğini ve enerji elde edileceğini, 800 ton da çamur kurutarak çimento sektörü ve tarım toprağı olarak değerlendirileceğini söyledi.

Türkiye'nin en büyük çevre dönüşüm projesini, yüzülebilir körfez hedefi çerçevesinde İzmir Körfezi'nde başlattıklarını anlatan Kocaoğlu, belediye olarak 400 milyon lira yatırım yaptıkları fuar alanının da temmuz ayında hizmete açılacağını dile getirdi.

Yakın dönemde Türkiye'nin en büyük kongre merkezinin de temelini atacaklarını kaydeden Kocaoğlu, 10 yılda hükümetin İzmir'e 5 milyar 300 milyon, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ise 6 milyar 138 milyon lira yatırım yaptığını belirterek, şöyle konuştu:

"Türkiye'de hiçbir belediye 'ben hükümet olanaklarından, devlet bütçesinden daha fazla kentime yatırım yaptım' diyemez, biz bunu başardık. Bunu tasarruf ederek başardık. 1 liralık işi 1 liraya yaptırarak kazandık. 1 liralık işi, 3 liraya yaptırmadık. Onlar 1 iş yaptılar biz 3 iş yaptık. Önümüzde seçim var. Kime oy verirseniz verin, bana vermeyin isterseniz başkasına verin. Ama bir tek ölçünüz olsun. Namuslu, şerefli, haysiyetli, dürüst, ahlaklı insanlara oyunuzu verin ki ülke kalkınsın, Cumhuriyetin kazanımları ham yapılmasın."

Öte yandan Kılıçdaroğlu, Adnan Menderes Havalimanı'nda partililerin yoğun ilgisi nedeniyle zor anlar yaşadı. Kılıçdaroğlu'nu taşıyan araç, otoban üzerinde sıklıkla ilçe belediye başkanı aday adaylarının afişlerini taşıyan gruplar tarafından durdurulmak istendi. - İzmir

Kaynak: AA / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Aziz Kocaoğlu Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title