Haberler

Başkan Böcek, Çek Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Vacek'i ağırladı

Güncelleme:

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Çek Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pavel Vacek'i ağırladı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Çek Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pavel Vacek'i ağırladı. Ziyarette, iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra Antalya ile Çek Cumhuriyeti arasında açılacak sergilerle kültür-sanat köprüsü kurulması yönünde görüşmeler yapıldı.

Çekya Büyükelçiliği, Antalya Fahri Konsolosluğu ve Antalya Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde 25 Nisan Salı günü Antalya Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası fuayesinde "Modern Fotoğrafta Bilim, Seyahat ve Doğa" isimli serginin açılışı gerçekleştirilecek. Sergi açılışı öncesinde Çek Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pavel Vacek, Çek Cumhuriyeti Antalya Fahri Konsolosu Yeliz Gül Ege ile birlikte Başkan Muhittin Böcek'i ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Muhittin Böcek, Antalya'nın tarım ve turizm potansiyeli hakkında Büyükelçi Vacek'e bilgi verdi. 2022 yılında Çek Cumhuriyeti'nden Türkiye'ye gelen 450 bin ziyaretçinin 230 bininin Antalya'ya geldiğini aktaran Başkan Böcek, bu sayıyı artırma gayretinde olduklarını ifade etti. Başkan Böcek, 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Çek Cumhuriyeti'nden gelen ve Adıyaman'da görev yapan kurtarma ekiplerine de teşekkür etti.

Sanata destek

Vacek, "Modern Fotoğrafta Bilim, Seyahat ve Doğa" sergisine ev sahipliği yaptığı için Başkan Muhittin Böcek'e teşekkür ederek, "Çek Cumhuriyeti'nden gelen fotoğrafçıları misafir ettiğiniz için onur duydum. Sanata olan desteğiniz yadsınamaz onun için ayrıca teşekkür ederim" diye konuştu.

İş birliği mesajı

Başkan Muhittin Böcek de sergiye ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "Kültür, sanat ve sergiyle ilgili çok güzel şeyler söylediniz. Bizim zaten Antalya'yı kültür sanat şehri yapma yolunda çalışmalarımız var. Bu bizim için son derece önemli. Bu konuda da iş birliğimizin artması için elimizden gelen gayreti göstermeye hazırız" dedi.

"Bilim, seyahat ve doğa sergisi"

Çekya Büyükelçiliği, Antalya Fahri Konsolosluğu ve Antalya Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde 3 Çek bilim insanı, kaşif ve fotoğrafçının eserlerinin sergileneceği "Modern Fotoğrafta Bilim, Seyahat ve Doğa" isimli sergisini 25 Nisan Salı günü Antalya Büyükşehir Belediyesi Fuaye Alanı'nda açılışı yapılacak. Serginin ilk bölümü Çek Cumhuriyeti'ni ve doğa harikalarını, ikinci bölümü Orta Doğu'nun güzel manzaralarını ve Himalaya Dağları'nı sunarken, üçüncü bölüm elektron mikroskobu da dahil olmak üzere mikrodünyadan manzaraları sunmakta. Sergi 25-28 Nisan tarihlerinde Antalya Büyükşehir Belediyesi Fuaye Alanı'nda, 29 Nisan-12 Mayıs tarihleri arasında ise AKM Fuaye Alanı'nda olacak. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Çek Cumhuriyeti Muhittin Böcek Antalya Ankara Politika Haberler

Bakmadan Geçme

8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 8 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 8 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 8 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? PSG elendi mi? PSG Şampiyonlar Ligi'nden elendi mi, Borussia Dortmund maçı ne oldu? Genel Af çıkacak mı 2024? 9. Yargı Paketi'nde AF var mı? 9. Yargı Paketi ne zaman çıkacak, maddeleri neler? PSG 0-1 Borussia Dortmund maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) PSG B.Dortmund maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Trendyol Anneler Günü hediyesi iPhone hediyesi doğru mu, gerçek mi? 8 - 10 MAYIS HALKA ARZ TAKVİMİ Bu hafta halka arz var mı, yeni halka arz olacak mı? Halka arz olan şirketler hangileri? #129297 PSG Dortmund maçını şifresiz veren kanallar! PSG Dortmund maçını hangi kanal veriyor, nereden izlenir? Survivor kim kazandı? 7 Mayıs Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title