Haberler

Atalay: BDP İçin Elimizden Geleni Yapıyoruz

Güncelleme:

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "BDP'nin çözüm sürecinde daha etkin rol oynaması için hükümet olarak elimizden geleni yapıyoruz." dedi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "BDP'nin çözüm sürecinde daha etkin rol oynaması için hükümet olarak elimizden geleni yapıyoruz. Onlar bu arada görüşmelerini sürdürüyorlar. Biz de muhatap olarak onları alıyoruz ve siyaset kurumu güçlensin istiyoruz. Ancak BDP bu seçim döneminde bölgede iyi sınav vermiyor" dedi.

Atalay, Cizre ilçesinde yapımı süren yeni hükümet konağı binasıyla ilgili Kaymakam Şenol Koca'dan bilgi aldıktan sonra Orhan Doğan ve Sanayi Caddesinde esnafı ziyaret etti.

Kırmızı Medrese'yi gezen Atalay. burada yaptığı açıklamada, Cizre'nin çok önemli bir medeniyet merkezi ve bölgedeki en eski yerleşim yerlerinden biri olduğunu ifade etti.

Cizre kadar belediyeciliğinin de önemli olduğuna işaret eden Atalay, "Maalesef ilçe kötü ve bakımsız. Cizre için kamu yatırımları olarak elimizden geleni her zaman yaparız ama belediyecilik olarak bu bölgeye her geldiğimde hüzünlenirim, 'buralar niye bu kadar bakımsız?' diye. Ama Kırmızı Medrese'yi bakımlı görünce çok sevindim" diye konuştu.

- "Bahar bayramı gerçek bir bahar bayramı olsun"

Nevruzun önemli bir bayram olduğuna dikkati çeken Atalay, nevruzun bu coğrafyanın tamamının bayramı olduğunu kaydetti.

Nevruzun barış içinde, güzel bir bahar bayramı olarak kutlanmasını dileyen Atalay, "Nevruz bu bölgenin bir anlamda şenliğidir. Bu bayramın siyasi gösteri haline getirilmemesi lazım çünkü o kimliğe bürünmesi nevruzu özünden uzaklaştırıyor. Bahar bayramı, gerçek bir bahar bayramı olsun. Tüm bölge 1,5 yıldır bir bayramı ve baharı yaşıyor. Gabar'dan, Cudi'den artık cenazeler gelmiyor. Ama tabi bu barışın, huzurun tam anlamıyla sağlanması lazım" dedi.

- Çözüm süreci

Atalay, yerel seçimlerin önemine değinerek, 30 Mart akşamının 30 Mart'tan sonrasını da belirleyecek bir seçim olduğunu dile getirdi.

30 Mart'taki seçimin Türkiye'nin geleceği ve barış süreci açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Atalay, "Bu seçim, bir anlamda çözüm süreci ve demokrasi karşıtları ve eski Türkiye'yi özleyenler ile çözüm sürecini yürütenlerin ve yeni Türkiye'yi kurmaya çalışanların bir referandumu olacak. AK Parti ile diğer partilerin bir referandumu olacak bu seçim" ifadelerini kullandı.

Atalay, çözüm sürecini kararlılıkla sürdürdüklerine dikkati çekerek, bu süreçte herkesin hassasiyetleri göz önüne alarak, konuşmalarında üslubuna dikkat etmesi ve süreci etkileyecek ifadelerden kaçınması gerektiğini belirtti.

Nevruzun da bu hassasiyetlerin gözetilmesi gereken bir dönem olduğunu anlatan Atalay, "Çözüm süreci en önemli projedir. Çözüm süreci ile nevruz ikisi bir arada daha farklı bir bayramdır. Öyle kutlansın. Dolayısıyla bu bölgedeki vatandaşlarımızın bu hassasiyeti korumasını önemli görüyoruz" şeklinde konuştu.

- "Çözüm süreci sağlıklı yürüyor"

Bölgede BDP ile yarıştıklarını ifade eden Atalay, şöyle devam etti:

"BDP'nin çözüm sürecinde daha etkin rol oynaması için hükümet olarak elimizden geleni yapıyoruz. Onlar bu arada görüşmelerini sürdürüyorlar. Biz de muhatap olarak onları alıyoruz ve siyaset kurumu güçlensin istiyoruz. Ancak BDP bu seçim döneminde bölgede iyi sınav vermiyor. Biz burada BDP ile yarışıyoruz. Bu siyasi yarışmadır ve güzel bir şeydir. Ama burada konvoylarımız tedirgin, rahatsız edilmişler ve başka şeyler olmuş. Bu demokratik ortama şiddeti karıştırırlarsa o zaman sınavı kaybederler. Çözüm sürecini birlikte yürütüyoruz. Dolayısıyla bu hassasiyetleri burada hatırlatmak istiyorum. Çözüm süreci konusunda diyalog sürüyor ve çözüm süreci sağlıklı yürüyor. Bununla mutlu olmayan ve çözüm sürecini provoke etmek isteyenler, çözüm sürecini zehirleyen konuşmalar yapanlar var. Biz hükümet olarak tüm kararlılığımızla bu süreci sürdürüyoruz. Samimiyetimizle bunu sürdürüyoruz. Bu işin koordinasyonunu yürüten birisi olarak söylüyorum; kararlılığımız tamdır ve önümüzdeki en büyük projedir. Güneydoğu'daki vatandaşların yüzde 90'ı, 'çözüm süreci başarıya ulaşsın' diyor. Bu bölgedeki kardeşlerimizin olup bitenleri iyi izlemesi, siyasetçileri uyarması gerekiyor."

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve beraberindekiler daha sonra Nuh Nebi Camisi'ndeki Nuh Peygamber Türbesi'ni ziyaret etti. Kanaat önderi Baki Haşimi'yi de evinde ziyaret eden Atalay, daha sonra ilçeden ayrıldı.

-nuh nebi türbesi

Kaynak: AA / Politika

Beşir Atalay Şenol Koca Türkiye Cizre Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

Cizre_liYok_ki@hotmail.com:

Gece Gündüz Cizre Halkına Karanfil Kömür Makarna vs versen Halk Gene Size Oy Vermez Oy İçin Gelene çapul Yok Bdp Bdp Bdp

0
0
yanıtYanıtla
ÖZELozel@otmail.com:

Uyuyan güzeller, uyuyun................

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title