Haberler

Başbakan Erdoğan: "İzmir İnanıyorum Ki CHP Demeyecektir"

Karşıyaka Arena Spor Salonu’nda İzmir’in de içinde bulunduğu 12 ilin belediye başkan adaylarını açıklamadan önce gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İzmir’i AK Parti belediyeciliğiyle tanıştıracaklarını söyledi.

Karşıyaka Arena Spor Salonu'nda İzmir'in de içinde bulunduğu 12 ilin belediye başkan adaylarını açıklamadan önce gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'i AK Parti belediyeciliğiyle tanıştıracaklarını söyledi. Erdoğan, "Bugün İzmir'de bir milat yaşıyoruz. Bugün İzmir'in tarihini değiştirecek bir sürecin ilk adımını atıyoruz. İzmir'i tarihteki o güzel günlerine, o şanlı o capcanlı günlerine yeniden kavuşturacak, İzmir'i ayağa kaldıracak, yeniden bir dünya markası haline getirecek süreci bugün burada başlatıyoruz" dedi.

İzmir'in CHP zihniyetinden çok çektiğini belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'in altüst yapısı ve kentsel dönüşümüyle atılım gerçekleştiremediğini söyledi. Başta İzmir olmak üzere Ege Bölgesi illerini yeniden inşa edeceklerini ve modern kentler haline getireceklerini belirten Erdoğan, "Görüyorum ki İzmir yeniden yeter diyor. Ama bu defa biz buna bir şey daha ilave edeceğiz. Yeter, söz de, karar da milletindir diyoruz" dedi.

Erdoğan, "İzmir CHP'den çok çekti. İşte şimdi gelirken yolda onu gördüm. Genel yönetim anlayışında CHP'nin beceriksizliğini gördüm. Şimdi tüm bunlar ortada iken hala İzmir inanıyorum ki CHP demeyecektir. İzmir gerçek vizyonuna kavuşacaktır. İnşallah çok çalışacağız, çok koşacağız, kapı kapı dolaşacağız. 30 Mart çok önemli. Durmak yok yola devam edeceğiz. Öyle koşacağız ki 30 Mart sandıkların AK Parti'nin yedi bölgesine ilkeler dağıttığı bir seçim olacak. Heyecanımız heyecanlıdır, coşkumuz coşkundur. Bu coşkunluk 30 Mart Türkiye'de yeni bir dönemin doğuşu olacaktır" diye konuştu.

"İZMİR SIÇRAMA YAPAMAMIŞ BİR ŞEHİR"

İzmir'in zaman zaman tarihinde fetret dönemleri yaşadığını ve artık büyük düşünmeye, vizyona, atılım yapmaya ihtiyacı olduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"İnşallah. İzmir ve fetret dönemini artık geride bırakıyor. Tarihteki o asil, müstesna konumuna yeniden kavuşuyor. İzmir her yönüyle bir dünya şehridir. İzmir bir sanayi şehridir. İzmir bir ticaret, turizm, Batılı bir şehirdir. Yüzü Batı'ya dönük bir şehirdir. İzmir iddiaları, hedefleri, potansiyeli olan bir şehirdir. Tıpkı İstanbul ve Antalya gibi. Tüm dünyada marka olmayı ve tanınmayı hak eden bir vizyon şehirdir. Maalesef İzmir Marsilya, Roma, Atina'nın gerisinde kalmayı hak etmeyen, ismi bu şehirlerle anılmayı, üzerinde anılmayı ziyadesiyle hak eden bir şehir. Dünyada şehir etrafına surlar inşa etmiş o dönemleri artık biz geride bıraktık. Kendi yağıyla kavrulan şehirler dönemi artık geride kalmıştır. İçine kapanık bir yapı görüyorum. İzmir buna layık değil. Yapılaşmada ilçesi, büyükşehiriyle beklenen sıçramayı yapamamış bir şehir. Altyapı ve üstyapısıyla bunu gerçekleştirememiş bir şehir var. Öyleyse biz şunun cevabını vermeliyiz; insanca yaşanacak şehirler özlemiyle AK Parti diyoruz. Bu değişimi, dönüşümü gerçekleştirecekler. Planı, projesi, ufku ve hedefi olmayan idarecilerin elinde İzmir dünyanın gözü önünde sönüp gidemez. Bu bizim adeta mesleğimiz. İzmir'in vizyona ihtiyacı var. Büyük düşünmeye, büyük hayaller kurmaya, atılım yapmaya ihtiyacı var. Şu anda İzmir'le birlikte 12 şehir bugün inşallah belediye başkanlarıyla burada. Hep birlikte Ege'yi kentsel dönüşümlerde olduğu gibi değiştirecek modern bir bölge, şehir haline getireceğiz."

Konuşmasında Atatürk'ün kurdurduğu Serbest Cumhuriyet Fırkası Lideri Fethi Okyar'dan ve onun tek parti zihniyetinden kurtulmak isteyen İzmir'de de büyük coşkuyla karşılandığı süreci anlatan Başbakan Erdoğan, İzmir ve Ege'nin 1950'li yıllarda Adnan Menderes ile demokratik yönetime geçişin de merkezi olduğunu söyledi.

"DEMOKRASİNİN GÜNEŞİ BU BÖLGEDEN DOĞDU"

Başbakan Erdoğan, "Bunlar Türkiye'de parti kapatmayla meşru bir zihniyettir. 1950'li yıllara kadar 20 yıl boyunca Türkiye'ye 50'de demokrasinin güneşi bir kez daha Ege'den, bu bölgeden doğdu. Nüfus cüzdanında Aydın yazan Adnan Menderes bu bölgeden. İzmirli, Aydınlı Adnan Menderes Türkiye'yi demokrasiyle buluşturdu. Eserle, hizmetle, özgürlükle buluşturdu. Merhum Menderes 'Yeter söz milletindir' dedi. Bir şehrin sosyal dokusunu, kültürünü, geleneklerini, özellikle yaşam tarzını siyaset ya da siyasetçiler değil o şehrin kendisi belirler. Tarihini şekillendirecek olan sadece İzmirliler, sizsiniz. Siyasetin ve siyasetçinin görevi hizmet etmektir" diye konuştu.

İzmir'in potansiyelini kullanamadığını, uluslararası toplantıların yapılacağı kongre merkezlerinin dahi olmadığını vurgulayan Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Efendi olmaya değil hizmetkar olmaya karar verdik. Belediye başkanı altyapı yatırımları yapan, yolları açık tutan, zemini hazırlayan unsurdur. İzmir niçin bir kongre şehri değil? Neden olmasın. Türkiye'nin ilk fuarı İzmir'de kuruldu. O halde niçin acaba İzmir'de şöyle 3-5 bin kişilik kongre merkezleri yok. İşte bu bir ufuk. Buraya AK Parti'nin eli değmedi. O nedenle bir kongre merkezi daha yapamadılar. Geçenlerde İktisat Kongresi yapalım dedik. Maalesef bir otelin salonunda yaptık. Yakışır mı? Böyle uluslararası toplantı İzmir'de başlayıp bitebilirdi. İşte bize İstanbul'a da geldiğinizde halini görün. Orayı da CHP'liler almıştı. Kongre merkezi yoktu. Biz geldik bir taraftan Haliç Kongre Merkezi ve arkasından 17 ayda Harbiye'de kongre merkezi yaptık. İstanbul artık kongre merkezi yaptık. Bunu Antalya ve İzmir'e yaymamız lazım. Ülkemizin her köşesinde bu tür kongreleri yapmakla turizmi arttırabiliriz." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Karşıyaka Ak Parti İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title