Haberler

Başbakan Erdoğan Adıyaman'da Hava Açılışını Yaptı

Güncelleme:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,Adıyaman Havalimanı'nın da yapımı tamamlanan yeni terminal binası ve genişletilen pistinin açılışını yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yanında 5 bakanla birlikte 66 milyon liraya mal olan Adıyaman Havalimanı'nın da yapımı tamamlanan yeni terminal binası ve genişletilen pistinin açılışını yaptı.

Başbakan Erdoğan, toplu açılış törenine katılmak üzere saat 15.20'de 'Ana' uçağı ile Adıyaman Havalimanı'na geldi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yanında eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ile birlikte saat 15.20'de Adıyaman Havalimanı'na geldi.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Ak Parti milletvekilleri, Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ve bürokratlar tarafından karşılanan Başbakan Erdoğan, yanındaki bakanlarla birlikte kendisini karşılamaya gelen kalabalığı selamladıktan sonra 2011 yılında yapımına başlanılan ve 66 milyon liraya mal edilerek 1 milyon yolcu kapasitesine çıkarılan Adıyaman Havalimanı'nın 2 bin 500 metreye çıkarılan pist ve terminal binasının açılışını yaptı. Erdoğan, daha önce Adıyaman Havalimanı terminal binasının bin metrekarelik alanda hizmet verdiğini belirterek, şunları söyledi:

"Daha önce bin metrekarelik çok geri olan havaalanı hizmet binasını 23 bin metrekare büyüklüğünde nitelikli bir havalimanı terminal binasına dönüştürdük. Bu arada tabi pistlerde genişleme çalışması da yapıldı. Yaklaşık 66 trilyona mal olan Adıyaman Havalimanı terminal binasıyla birlikte diğer yatırımları gerçekleştirmiş olduk. Yeni havalimanının tüm Adıyamanlılara ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum."

Başbakan Erdoğan konuşmasının ardından 'Ya Allah, bismillah' diyerek beraberindekilerle açılış kurdelesini kesti. Erdoğan ve yanındakiler daha sonra Adıyaman Valiliği önünde yapılacak toplu açılış törenine katılmak kent merkezine hareket etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Adıyaman Havalimanı Ak Parti Politika Güncel Haberler

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Bakmadan Geçme

Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi!
5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title