Haberler

Aydın'da Örgütlerin Dediği Oldu

Siyasi partilerin milletvekili listelerinin açıklanmasından sonra Aydın'da hem temayül yoklamalarına hem de ön seçim sonuçlarına genellikle uyulduğu görüldü.

Siyasi partilerin milletvekili listelerinin açıklanmasından sonra Aydın'da hem temayül yoklamalarına hem de ön seçim sonuçlarına genellikle uyulduğu görüldü. Mevcut 7 milletvekilinden 3'ü olan MHP'li Ertuğrul Kumcuoğlu, AK Parti'li Atilla Koç ve Ahmet Ertürk liste dışı kaldı. CHP'de merakla beklenen ikici sıra kontenjan adayı Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfü Baydar oldu. Prof. Dr. Baydar ismi teşkilatta memnuniyetle karşılandı. AK Parti'de de ikinci sıra eski milletvekili Semiha Öyüş'a ayrıldı.

AK Parti listesinde ilk sırayı halen milletvekili olan Mehmet Erdem aldı. Diğer vekiller Ahmet Ertürk ile Atilla Koç liste dışı kalırken, ikinci sıraya eski milletvekili Semiha Öyüş yerleşti. Parti çevreleri ikinci sırada Nazillili işadamı ekonomist ve sanayici Ali Gültekin Kılınç'ı isterken, Öyüş'ün gelmesi beklentileri karşılamadı. Sıralama şöyle oluştu: Mehmet Erdem (Elektrik mühendisi), Semiha Öyüş (avukat), Ali Gültekin Kılınç (ekonomist-saniyici), Mustafa Savaş (bankacı) Sebahattin Akın (serbest), Abdurahman Öz (avukat) ve Ufuk Keçeci (avukat).

AK Parti İl Başkanı Sadık Atay, partisinin 34 aday adayı olduğunu, bazılarının insan doğası gereği hayal kırıklığı yaşamış olabileceğini söyledi. Atay, "Hepsinin sıralamaya girmesi mümkün değil. Ancak bizi diğer partilerden ayıran bir özelliğimiz var. Bizim teşkilat kültürümüz farklı. Bizde önce temayül ve kamuoyu yoklamaları yapılır. Sonuçlar komisyonlarca değerlendirilir. Son olarak da genel başkanımızın onayına sunulur, en nihai kararı verir. Bizim zihnimizde bu yöntemde herhangi bir soru işareti belirmez. En iyi listenin belirlendiğini sanıyorum. Ülke genelindeki anketlerle göründüğü gibi Aydın'da da açık ara birinci parti olacağız" dedi.

CHP KONTENJANDAN MEMNUN

Ön seçim yapılan Aydın'da isimler değişmezken, herkesin merakla beklediği ikinci sıraya konacak kontenjan ismi oldu. Listeler açıklandığında ikinci sıraya konulan Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Baydar'ın, Aydınlı olması parti çevrelerini mutlu etti. CHP sıralaması şöyle oluştu: Bülent Tezcan (avukat), Metin Lütfi Baydar (Doktor), Osman Aydın (Mühendis), Ferda Çağlar Erkut (İşletmeci), Hüseyin Yıldız (Müteahhit), Mehmet Fatih Atay (Avukat) ve Özlem Burcu Uğan Sevim (avukat).

CHP İl Başkanı Hulusi Şahinci, Aydın'da ikinci sıra kontenjan dışındaki altı isimin örgütün ön seçimiyle belirlendiğini, kontenjan olarak genel merkezce belirlenen ismin ise vatandaşlar tarafından tanındığını söyledi. Şahinci, "Metin Baydar'ın babası Söke, annesi Kuyucak'lı. Liseyi Aydın'da okumuş, yani kendisi Aydın'ın tozunu yutmuş biri. Akademik kariyeri ve Rektörlüğü döneminde Aydın ilindeki bir çok belediyeye, sivil toplum örgütlerine katkı verdiğini herkes biliyor. Dün akşam tüm ilçe yöneticileri, il yöneticileri, milletvekili adaylarıyla bir toplantı yaptık, örgütün listeyle ilgili bir rahatsızlığının olmadığını gördük. Metin Bey şu anda Ankara'dalar, geldiklerinde tüm adaylarımızla basının önüne çıkıp vakit kaybetmeden çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız" dedi.

MHP'DE İLK İKİ SIRA YİNE MİLLETVEKİLLERİNİN

MHP'de en büyük sürpriz ise halen milletvekili olan Ertuğrul Kumcuoğlu'nun liste dışı kalması oldu. Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin özel kalem müdürü Ömer Karakaş'ın birinci sırada yer alması beklenirken, adının bile geçmemesi partilileri şaşırttı. İlk iki sırayı zaten vekillik yapan isimler Ali Uzunırmak ile Recep Taner'in paylaşması sürpriz olmadı. Sıralama şöyle oluştu: Ali Uzunırmak (işadamı), Recep Taner (muhasebeci), Gülnur Er (iktisatçı), Ahmet Kaya (öğretmen), Mehmet Efe Yılmaz (mühendis), Pınar Öncer (avukat ve Hasan Duman (Ziraat Yüksek Mühendisi)

MHP İl Başkanı Hasan Muti de Genel Merkez tarafından belirlenen listenin anket ve temayül yoklamasının sonucunu yansıttığını söyledi. Muti, Devlet Bahçeli'nin özel kalem müdürü Ömer Karakaş'ın yapılan anket ve temayül yoklamalarında kontenjan olarak algılandığı için yeterli desteği göremediğini, bunun sonucunda da listeye girememiş olabileceğini söyledi. Muti, "Milletvekili adaylarımız, merkez yoklaması olmasına karşın bizi memnun eden bir sıralamayı yansıtıyor. İki vekilimiz zaten sürekli halkın içinde olan, halkın sorunlarına eğilen isimlerdi, dolayısıyla ilk iki sırada olmaları doğaldı. Üçüncü sıradaki bayan arkadaşımız Gülnur Er ise ilin batısını temsil ediyor. Tüm adaylarımız teşkilatın yakından tanıdığı isimler. CHP ve AKP'nin listelerini göz önünde bulundurduğumuzda en avantajlı liste bizim. Hedefimiz üç olan milletvekili sayımızı korumak, dördüncüyü yakalamaktır" dedi. - Aydın

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title