Haberler

Avukat Bedia Teymur yazdı: Yazık etmeyin Malatya'ya

Güncelleme:

Yerel seçimler için geri sayım devam ederken AK Parti'nin Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için kimi aday göstereceği merakla bekleniyor. Konuyla ilgili bir yazı kaleme alan Haberler.com Genel Yayın Yönetmeni Bedia Teymur, mevcut başkan Selahattin Gürkan'ın bir dönem daha devam etmesi gerektiğine vurgu yaparak "Malatya'da toplumun büyük kesimi tarafından sevilen, hizmetinden kuşku edilmeyen ve işi gücü sadece Malatya olan bir Belediye Başkanı var" ifadelerine yer verdi.

Ak Parti, deprem bölgesi başta olmak üzere bir çok ilin belediye başkan adayı 18 Ocak Perşembe günü açıklayacak. Adayını sabırsızlıkla bekleyen illerden biri de Malatya. Son 10 gündür şehirde özellikle mevcut belediye başkanı Selahattin Gürkan'ın aday olup olmayacağı çok konuşuluyor. Hatta son bir haftadır aday gösterilmemesi durumunda, şehrin ahenginin bozulacağı endişeleri de bir çok kesim tarafından dile getiriliyor.

BAŞARILI GRAFİĞİYLE DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKMİŞTİ

Peki, Halen mevcut belediye başkanlığı görevini sürdüren Selahattin Gürkan bu şehir için neden kıymetli? Gürkan, bugün merkez ilçe olan daha önceki dönemde ise Malatya'nın tarihi dokusu yüksek olan Battalgazi'de ilk dönem bağımsız olmak üzere Ak Parti'de 3 dönem ilçe Belediye Başkanlığı yaptı. 2019'da ise ilçedeki başarılı çalışmaları dikkat çekince, Sayın Erdoğan kendisini Büyükşehir Belediye Başkanı adayı gösterdi.

Avukat Bedia Teymur yazdı: Yazık etmeyin Malatya'ya

HİZMETTE PARTİ AYRIMI YAPMADI

Gürkan'ı bu süreçte farklı kılan özelliklerinden bahsedeceğiz elbette. Ancak, O'nu esas farklı kılan husus,Sayın Cumhurbaşkanımızın Beyoğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığısırasında İstanbul'un tüm sosyolojisini kucaklayan bir hizmet anlayışını Malatya'da uygulamış olmasıdır hiç kuşkusuz.

Nitekim bu yaklaşımı sayesinde, Malatya'nın geçmişten gelen kapsayıcı kültürel kodlarını yeniden hayata geçirmeyi başaran bir isim olmuştur. Sadece temsil ettiği AK Parti camiası ya da kendi fikrini oluşturan topluma değil, kendisi gibi düşünmeyen farklı toplum katmanlarına da hizmet götürmeyi şiar edinmiş bir isim.

Göreve geldiği 2019 yılının hemen 1 yıl sonrası Pandeminin üç yıl sürmesine rağmen, Gürkan hiçbir mazeretin arkasına sığınmayarak, batak haline düşmüş belediye şirketlerini yeniden kara geçirmeyi başardı. Bununla da kalmadı, bankalara adeta teslim olmuş belediyenin kredi borçlarını ödedi.

Avukat Bedia Teymur yazdı: Yazık etmeyin Malatya'ya

YAPTIĞI İMAR DÜZENLEMESİ BİRİLERİNİN İŞİNE GELMEDİ

Tabi şehirde deprem öncesi bir takım imar düzenlemesine de imza atınca, bugün karşısında olan grup ile sorun da yaşamaya başladı. Buna en çarpıcı örneği şuydu; Gürkan'dan önce, Meşale grubuna yakın olan bir iş adamı grubu eski otogarın yerini alıp buraya 24 kat izinli bir imar düzenlemesini bir önceki belediye meclisinden çıkarmayı başarmıştı. Ancak Gürkan göreve gelir gelmez, "Şehrin deprem riskini göze alarak buraya verilen 24 kat izni 12 kata çekti."

İşte kıyamet de, o gün koptu. Bir anda Gürkan, bu grup tarafından" istenmeyen adam" oldu. Oysa Gürkan döneminde, yüksek katlı bina ruhsatı hiç kimseye verilmedi. Deprem olduğunda ise, Gürkan'ın ne kadar haklı olduğu anlaşıldı.

Gürkan köken itibariyle Milliyetçi bir aileden geliyor. Ancak sayın Cumhurbaşkanımız ile kader birliği yapan ve bu misyonunu Malatya'da uygulamak için canla başla çalışan bir isim.

Avukat Bedia Teymur yazdı: Yazık etmeyin Malatya'ya

2019 SEÇİMLERİNDE REKOR OY ALDI

Bugün Malatya kırsalında sünni ya da alevi hangi köye giderseniz gidin, Gürkan'ın 5 yıl içinde yaptığı hizmetleri görmeniz mümkün. Hatta öyle ki, 2019 seçimlerinde, rekor oy alan birkaç ilden biri de Malatya olmuştu.

Bugün elbette deprem olmasaydı, tüm bunlar belki de konuşulmayacaktı. Ancak depremin faturasını son dönemde bile Cumhurbaşkanımızın hassasiyeti ile paralellik arz eden bir Belediye Başkanına kesilmesi de pek vicdani olmaz.

Zira açık ve net yazmamız gerekirse, Bugün Gürkan'ı istemeyenlerin bir çoğu geçmişte, bu imar iznine imza atan, ya da bundan bir şekilde istifade eden yerel bir takım çıkar guruplarıdır. Düşünün 3 yıl ülkeyi kasıp kavuran bir pandemi süreci yaşayacaksınız bir büyük deprem yaşayacaksınız ama şehrinize hizmet etmek için canla başla uğraşacaksınız. Sayın Cumhurbaşkanımız, Gürkan'ın bu özelliğini en iyi bilenlerin başında geliyor.

Avukat Bedia Teymur yazdı: Yazık etmeyin Malatya'ya

BETON SANTRALLERİNİN EGEMENLİĞİNİ BİTİRDİ

Depremden sonra, Malatya'da beton santralleri vicdanı kaybetmiş ve betonun metre küpünü3 katından vatandaşa satmaya başlamıştı. Ne yaptı Gürkan, şehrin bir doğusuna bir de batısına beton santrali kurdu. Fiyatları otomotik aşağı çektirdi. Fırınlar ekmeği fahiş fiyattan verince, Belediye Ekmek Fabrikasının kapasitesini 10 kat arttırdı. Açılışı önümüzdeki günlerde yapılacak olan Dünya Kayısı Merkezi'ni kurdu. Tüm ilçelere arıtma tesisi kurdu. Kapalı spor salonları, gençlik merkezi , tabiat parkları ve daha aklımıza gelmeyen onlarca hizmeti bu 5 yıl içerisinde Malatyalılarla buluşturdu.

Evet, Malatya şu an enkaz halde. Devlet tüm gücüyle bu bölgede canla başla çalışıyor. Ama Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan geçen bu 1 yıl içerisinde şehrin yeniden ayağa kalkması için, esnafın, vatandaşın, çiftçinin, köylünün hep yanında oldu. Özetlersek, Malatya'da toplumun büyük kesimi tarafından sevilen, hizmetinden kuşku edilmeyen ve işi gücü sadece Malatya olan bir Belediye Başkanı var.

Sonuç olarak;

Tüm bu gerçeklere karşın, maalesef Malatya'da sayıları 150-200'ü bile geçmeyen bu güruhun, Cumhurbaşkanımızı etkileyecek bazı isimleri sırf Malatya'daki saltanatlarını yeniden kazanmak adına devreye sokması, bir şehrin kaderiyle oynamaktan başka bir şey değildir.

Yazık etmeyin Malatya'ya!

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bu hususları göz önünde bulunduracağından zerre şüphemiz yok.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Belediye Başkanlığı Selahattin Gürkan Bedia Teymur AK Parti Malatya Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (10)

Nazlı Muhip:

Malatya'da kac bina yikildi? Kafaniz mi guzel.

78
12
yanıtYanıtla
Osman gönültaş:

Depremde yıkılan bina sayısı 3 bin 437. Deprem nedeniyle Malatya'da yıkılacak olan bina sayısı 36 bin 580. Bugüne kadar 15 bin civarında bina yıkıldı.

yanıt0
yanıt0
İkra Hamza:

Ordan oturup yazmak kolay oldu galiba ama emin olun hiçte öyle bir şey olmuyor malatya maalesef çok kötü durumda ve bu başkan deprem oldu hersey yolunda havasindaydi halbuki 1yil olmasına rağmen hersey dahada kötüye gidiyor Allah yardımcımız olsun inşallah

77
9
yanıtYanıtla
Fakır:

Biz Malatyalılar olarak istemiyoruz mevcut başkanı.

51
3
yanıtYanıtla
hikmet polat:

Personelle uğraşan başkandan hayır gelmez.

34
6
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

PEKİ MALATYADAN YURDUN DİĞER YERLERİNİN NE FARKI VARDA MADENLERLE DEPREM TOPLANMA ALANLARINA ATILAN BETONLARLA AVM REZİDANSLARLA İŞGAL EDİLMESİNE GÖZ YUMUYORSUNUZ ORADAN ESİRGEMEDİĞİNİZİ ÜLKENİN DİĞER YERLERİNDEN NİYE ESİRGİYORSUNUZ ACABA SİZE OY VERMEDİKLERİ İÇİN OLABİLİRMİ ?

30
5
yanıtYanıtla
GÖKHAN UZUNALİ :

Şahsi fikrim parti ayırmaksızın 6 şubat depreminde hasar görmüş tüm büyükşehir, şehir ve ilçelerin mevcut belediye başkanlarının tek bir tanesinin dahi aday gösterilmemesi ama gel gör ki kim takar beni. Öyle veya böyle kiminde 100 puan kiminde 1 puan fark etmez bence ihmal ve suç var !

33
2
yanıtYanıtla
remzi akgul:

Deprem bölgesindeki belediye başkanlarının hepsini de silecektiniz tek kalemde.

32
3
yanıtYanıtla
Pıter Pan:

Sami er konulursa Malatyaya yazık olur Selahattin başkan dürüst ve güvenilir bir insan parti gözetmeksizin hizmet ediyor duyumlara göre aday yapılmazsa başka partiler onu bekliyor

2
11
yanıtYanıtla
Ahmet Arslan:

Yeni gelen daha öğrenene kadar kendi kadrosunu kurup başladım dese 5 yıl geçer yazık olur malatyaya birileri çıkar menfaati için malatyanın kaderiyle oynuyor GENEL MERKEZ YÖNETİCİLERİNE SESLENİYORUM DAHA ÖNEMLİSİ MALATYA İL,İLÇE KADIN, GENÇLİK KOLLAEİ YETER DEGİŞSİN 20 YILDIR DEMİRBAŞ Gİ?İ KOLTUĞA SARILMIŞMISINIZ Z YETER MENFAATLANDIĞINIZ MALATYALI OYU REİSE VERDİ YEMİN EDIYORUM SİZLERİN BİR KATKISI YOK.. DEDIKLERİNI YAPARSA GENEL MERKEZ ÇOOK OY KAYIP EDERİZ

5
4
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title