Haberler

Ateş: Tam Bir Kepazelik

Ateş; "Ordu Komutanı, Sahte Belge, CD İle Terör Örgütünün Bir Numaralı Sanığı Olarak Yargılanıyor"

ERZURUM Adliye Sarayında devam eden Erzincan Ergenekon davasını iki günden beri izleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, Astsubay Orhan Esirger'in tutuklanmasından bir ay sonra sahte CD düzenlenerek belge niyetine iddianamenin ekine alındığı ileri sürdü. Türkiye'nin en saygın kişilerinin töhmet altında yaşamlarını sürdürmeye mahkum edildiğini savunan Yılmaz Ateş, "Üçüncü ordu komutanı, sahte belgeyle, sahte CD ve düzmece belgeyle terör örgütünün bir numaralı sanığı olarak yargılanıyor.

Erzincan Ergenekon davasını Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, Erzincan Milletvekili Erol Tınastepe ile birlikte izleyen Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, 'garip' değil garibin ötesinde 'ucube' iddianemeyle bir yargılama yapıldığını iddia etti. İddinameye göre kanıt olmadan insanların tutuklandığını, sonradan kanıt aranmaya başlandığını ileri süren Ateş, böylece Anayasanın eşitlik ilkesi her vatandaşın anayasa karşısında kanunlar karşısında eşit olduğu ilkesi çiğnendiğini bildirdi. Orgenerale, Albaya, astsubaya, başsavcıya, MİT'çilere ve esnafa ayrı bir hukuk uygulandığını vurgulayan Yılmaz Ateş, "Dün hep beraber izledik ki bu silahlı terör örgütünün bir numaralı sanığı olarak gösterilen sayın Orgeneral mahkemeye gönderdiği mazerette genelkurmay'da görevli olduğu bildirilmiştir. Böylesine ucube yargılamayla karşı karşıyayız. Bu iddianeme değil bir paçavra parçasıdır. Üç aydır özgürlüklerinden mahrum bırakılmışlardır" diye konuştu.

Dün (4 Mayıs) kendisine Zaman gatesinden bir muhabirin "Siz mahkemeyi etkiliyorsunuz. İddiname ciddi değil diyorsunuz? Ama bakınız emrinde çalışan bir astsubay, Saldıray Berk'in alevi köylerine gittiğini orada alevilerle bir araya geldiğini, toplantı yaptığını, emrindeki astsubay bizzat ihbar etmiş. CD düzenlemiş ve o CD'de 183 numara ile iddianemede yerini almaktadır' diye konuştuğunu anımsatan Yılmaz Ateş, o muhabirin burada olup olmadığını sordu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, daha sonra şunları söyledi:

"GENELKURMAY MI TERÖR ÖRGÜTÜ?"

"Bakın söz konusu kişi kıdemli başçavuş Orhan Esirger. Şu an tutuklu olarak yargılanmaktadır. Esirger, 18 Kasım 2009 tarihinde tutuklanmış. Ama söz konusu CD 18 Aralık 2009'da düzenlenmiş. Yani insanlar tutuklanmış, içeri alınmış ve tutuklandıktan yaklaşık bir ay sonra onun adına sahte CD düzenleniyor, belge diye oraya konuyor. Şimdi bu belgeyle de üçüncü ordu komutanı suçlanıyor. Bu ücüncü ordu komutanı sahte belgeyle, sahte CD ve düzmece belgeyle terör örgütünün bir numaralı sanığı olarak yargılanıyor. Saldıray Berk, alevi dedeleriyle biraraya gelmiş, Ergenekon çalışması yapmış, o astsubay tespit etmiş ve getirip ilgili makama vermiş. Ama bu u zat bir ay önce içeri alınıyor. Böyle saçma sapan böye bir yargılama, iddianame olur mu? Çifte hukuk var. 12 Eylül dönemlerinin askeri rejimleri yaşadık. Çok saçma sapandı ama, herkeze eşit uygulanıyordu. Şimdi burada orgeneralin ifadesi alınmadan iddianame hazırlanabilir mi? Ama hazırlanmış ve 1terör örgütü deniyor. Bir numaralı sanık olarak gösteriliyor ve o bir numaralı sanık diye burada yargılanırken sayın Berk, Genelkurmay'da görev yapıyor. Böyle birşey olabilir mi? Yani terör örgütü ise şu mu denmek isteniyor? Genelkurmay mı terör örgütü? Bölücü terör örgütünün bir numaralı sanığı şu anda görev yapıyor: Ücüncü ordu komutanlık görevi devam ediyor. Ama alay komutanı içeride, Cumhuriyet Bassavcısı içeride tutuklu. Böylesine düzmece belgelerle. Malesef yandaş medyaya bir takım belgeler sızdırılıyor ve onlarda bu yanlış sahteciliğe alet oluyorlar. Bununla kamuoyu oluşturuyorlar. Yazık, günah değil mi? Hiç mi vicdan yok? Böyle basın mı olur ? Böyle basın özgürlüğü mü olur? Böyle hukuk mu olur? Böyle yargılama mı olur? Tam bir kepazelik. İçimiz burkularak izliyoruz. Bakalım bu komedi daha nereye kadar devam edecek."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Bakmadan Geçme

Usyk kimdir? Boksör Usyk kaç yaşında, nereli? #129351 Tyson Fury kim, kaç yaşında, nereli? #127942 18 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Fury Usyk maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda 2024? Tyson Fury Usyk maçı ne zaman #129351 18 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Yeni Angola Büyükelçisi Muhammet Mustafa Çelik kimdir? Muhammet Mustafa Çelik hayatı ve biyografisi nedir? 18 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! 18 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 18 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #9889 #127919 18 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 18 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 18 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 18 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title