Haberler

Ankara kulisleri bu iddiayı konuşuyor: AK Parti seçimi 16 Nisan'da yapmayı planlıyor

Güncelleme:

Türkiye, yavaş yavaş Haziran 2023'te yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin atmosferine girerken Ankara kulislerinde konuşulan bir iddia büyük ses getirdi. AK Parti'nin ocak ayında alım gücünü artıracak adımlar atarak seçimi 16 Nisan'a çekeceği ve bu planla muhalefetin aday bulma işini aceleye getirerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha zayıf bir rakiple yarışmasının önünü açmayı hedeflediği ifade edildi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin muhalefete yönelik olarak "Seçim gününü sabırla beklesinler. Yeri geldiğinde de hedeflerine varmak için gayret göstersinler" çıkışına rağmen AK Parti'nin seçimi erkene alarak 16 Nisan'da yapmayı planladığı iddiası Ankara kulislerine bomba gibi düştü.

MUHALEFETİN ADAY BULMASINI ACELEYE GETİRME PLANI

Siyaset arenasında büyük ses getiren erken seçim iddiasının altında ise 2 neden yatıyor. Bunlardan ilki hükümetin ocak ayında asgari ücrete, memur maaşlarına ve emeklilere yüksek zamlar yaparak yılın ilk 3 ayında baz etkisiyle enflasyonu kağıt üstünde düşürmek, ikincisi ise seçimleri erkene alarak muhalefetin aday bulma işini aceleye getirerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşısına daha zayıf bir rakip çıkarmanın önünü açmak istemeleri.

"NİSANDAN İTİBAREN ASTRONOMİK FİYAT ARTIŞLARI OLABİLİR"

İktidar kulislerindeki iddiayı gündeme getiren Sözcü gazetesinden Deniz Zeyrek şu ifadeleri kullandı; "Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Rusya, Suudi Arabistan ve Azerbaycan'dan gelecek para, piyasaları rahatlatacak. Emeklilikte yaşa takılanlar sorununun çözülmesi de iktidarın desteğini artıracak. Ancak, zamlar gerçek enflasyondan dolayı eriyeceğinden bu olumlu atmosfer nisandan itibaren bozulabilir. Astronomik fiyat artışları olabilir. Kamu maliyesinde bozulma, bütçe ve dış ticaret açığı artabilir. Bu da haziran ortasına kadar, iktidarı çok zor durumda bırakabilir"

"İKİNCİ SEÇENEK ERDOĞAN'IN TBMM'Yİ FESHETMESİ"

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın erken seçim için meclisi feshedebileceğini yazan Deniz Zeyrek, "AK Parti, MHP ve BBP'nin TBMM'de 335 sandalyesi var. Bu da iktidar partilerinin TBMM'de seçimlerin yenilenmesi kararı alamayacağı anlamına geliyor. İkinci bir seçenek de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın TBMM'yi feshetmesi" yazdı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Recep Tayyip Erdoğan Politika Güncel Haberler

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Bakmadan Geçme

Galatasaray Ekmas Pınar Karşıyaka Play Off maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Mayıs Basketbol Play Off CANLI İZLE! Antalyaspor Adana Demirspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Antalyaspor ADS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kanada bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Antalyaspor Adana Demirspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Antalyaspor ADS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Tayland bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Sırbistan bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? 16-17 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Antalyaspor Adana Demirspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs Antalyaspor ADS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Ateş Kuşları yok mu, Ateş Kuşları final mi yaptı? Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 18 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! 17-18 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? İstanbulspor Sivasspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İstanbulspor Sivasspor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024? Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

500

Yorumlar (61)

Nurullah Ak:

ALLAH C.C Sayın Cumhurbaşkanımızı başımızdan eksik etmesin. 2023 te yola devam İnşALLAH

124
369
yanıtYanıtla
Duran Turhan:

Erdoğan öyle ayak oyunlarına girmez. En makul tarih Mayıs ayının ikinci yarısı olur. 6 1 masanın hiç şansı yok. Kılıçdaroğlu popülist vaatlerde bulunuyor. Belediyeler yeni projeler üretemiyor. Davul CHP nin sırtında Akşener çomak vuruyor.

54
266
yanıtYanıtla
Mehmet Vatandaş:

yanlış görmüşsün davul akp nin sırtında tokmak Bahçeli'de:)

yanıt0
yanıt0
mahalle sakini:

Reis işini bilir evvel Allah.

54
224
yanıtYanıtla
ERKAN :

hani erken seçim ülkeye ihanetti

yanıt122
yanıt12
Onder Yildiz:

Nas okurlar faize devam :)

yanıt43
yanıt1
Qwe Qwe:

Geçen kuzenime çeyrek almaya mahalledeki kuyumcuya gittim o esnada belki 3/4 kişi gelip altın aldı. Ayda bir akşam yemek yiyelim diyoruz nereye gitsek full. Herkesin altında araba. Marketlerde giyimcilerde kasada kuyruk. Nasıl batmış bitmisiz ilginc

117
127
yanıtYanıtla
Mehmet Vatandaş:

sadece yüzde 10-15 lik mutlu azınlığı değil şehrin arka sokaklarınıda gör:) Ayrıca ful dediğin giyimcilerden kaç tanesi kapıya kilit astı haberin var mı?

yanıt105
yanıt31
hakan saglam:

Valla ha 16 nisan ha 16 ocak.sokaga cik afgani suriyeli afrikali dilencisi aci ne varsa dolusmuslar pazara kasaba gir zaten herseyi soyluyo.bitti perde kapandi fin game over..the end.ne zaman olursa olsun buray kadar akp

153
76
yanıtYanıtla
Sedat Karataş:

Hee hakan heee öyledir hakan ölee

yanıt0
yanıt0
Tüm 61 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title