Haberler

Akyurt Belediye Başkanı'nın cevabı, CHP'li Neslihanoğlu'nu "28 Şubat'ta kaç yaşındaydın?" sorusunu sorduğuna pişman etti

Güncelleme:

Ankara Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu, Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık'a "28 Şubat'ta kaç yaşındaydın?" diye sordu. O dönem 13 yaşında olduğunu belirten Ayık, 28 Şubat döneminde ailesinin yaşadığı sıkıntıları anlattı. Ayık'ın CHP'li Neslihanoğlu'na verdiği cevap salondakilerden alkış aldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu, AK Parti Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık'a "28 Şubat süreci deyip duruyorsunuz, siz o dönem kaç yaşındaydınız, ne yaşadınız ki sürekli dilinizde? Ne biliyorsunuz" sorularını yöneltti. Neslihanoğlu'nun ardından söz alan Ayık, 28 Şubat döneminde ailesine yapılan haksızlıkları anlatarak "O dönemde tüm bunları yaşarken 13 yaşındaydım" yanıtını verdi.

"ANNEM BAŞÖRTÜSÜ YÜZÜNDEN OTOBÜSLERE ALINMADIĞINDA 13 YAŞINDAYDIM"

28 Şubat döneminde küçük olduğunu ancak aile fertlerinin "başörtüsü" sebebiyle toplumdan dışlandığını ifade eden Ayık, "Türkiye dereceli ablam, Milli Güvenlik dersinde başörtüsünü açmak istemediği için imam hatip lisesinden atıldığında 13 yaşındaydım. Çok merak ediyorsanız 13 yaşındaydım Yaşar bey. Çok merak ediyorsanız şayet annem başörtüsü yüzünden otobüslere alınmadığı için her gün 3 kilometre yol yürüdüğümde 13 yaşındayım " dedi.

"ABLAM BAŞÖRTÜSÜ YÜZÜNDEN OKULDAN ATILDI"

Sözlerine devam eden Ayık, "Yalan değil, Türkiye dereceli ablam İmam Hatip Lisesi'nde Milli Güvenlik dersinde başörtüsünü açmadığı için tasdikname ile okuldan atıldığında 13 yaşındaydım. Kayıtları çıkarın ÖSS'den. Babamın ticari işletmesi Batı Çalışma Grubu tarafından fişlenip kapatıldığında 13 yaşındaydım. Kaldı ki ben o gün grup adına söz aldım. Merve Kavakçı yaşında da olabilirdim. Onların yaşadıklarını da yaşamış olabilirdim. Kaldı ki o sadece bir başörtüsü zulmü değildi. İnsanlar ne şekilde etkilendi o süreçten ve konuyu helalleşme diyerek siz açtınız. Ben de genel başkanınızın helalleşme konusundan bahsediyorsanız hakkımı helal etmiyorum dedim" şeklinde konuştu.

ALKIŞLARLA DESTEK VERDİLER

Bununla birlikte anne ve babasına da yapılan haksızlıkları sıralayan AK Parti Akyurt Belediye Başkanı'na meclisten alkışlarla destek geldi.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Politika

Ankara Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (22)

Huysuz Güney:

Bunlar 28 şubatta hangi ilde hangi otobüse binememişler acaba yada ben mi başka ülkede yaşıyordum? Ne yalandan mağdur edebiyatı yapıyorsunuz. Biz otobüse de bindik. O zamanlar kamuda dini semboller yasaktı. Keşke yine yasaklansa herkesin dini kendisine. Özel yaşa dinini. Uymuyorsa kamunun şartları özelde çalış. Ülkede tek özgürlük dini Müslüman olana... Müslüman olmayana herşey yasak hala! Bi bitmediniz duygu sömürüsü yapmaktan, ülke batıyor bunlar hala kıl tüy derdinde.

264
506
yanıtYanıtla
Kurt bey:

Sen şimdi İstiklal mahkemelerinde hatırlamasın.

yanıt0
yanıt0
Nizamülmülk2023:

Alkışlıyorum akyurt belediye başkanını, bu dinimizin gereği başı kapatmak, o zamanlar sadece bununla beraber ülkemizi siyonist kesime teslim ettiler, nerede o chp şimdi yaptıklarını inkar ediyorlar her zamanki gibi.

205
190
yanıtYanıtla
YazıYORUM:

Sayın Bayan Konuşmacı ki (Kendisinden Allah razı olsun) gayet kibar ve okkalı bir cevap vererek yapılan zulümleri özetlemiş. Tebrik ederiz. Bunların yaptıkları zulümlerin hat ve hesabını kendileri de bilmiyorlar.

274
115
yanıtYanıtla
bekir yapici:

kardes isiniz gücünüz fitne üretmek 28 subat sürecinde ülkeyi chp yönetmiyordu mihtirada chp tarafindan degil o zamanki askerler tarafindan yazilmisti yani o zamanlar yine sag liberal muhafezekar bir yönetim vardi ve chp yine muhalefetti yani kimseden hesap soracak bir pozisyonu yoktu,müslümanin adil dogru hakkaniyetli olani makbuldür

yanıt112
yanıt71
ERKAN :

öff bitmedi duygu sömürünüz ya. her ekonomik problemde geçmişe dönüp yok 28 şubat yok baş örtüsü yok darbe

yanıt67
yanıt49
quantum :

Bizde ankarayı parsel parsel satıp buna göz yumanlara hakkımızı helal etmiyoruz

247
109
yanıtYanıtla
Kuman:

Hiç kimse hiç kimseye Ankara'da kanunsuz bir satış yapmamıştır. Siz Melih Gökçeki dinlemediniz yada Benim oğlum bina söyler döner döner yine söyler! diye dediğim dedik modundasınız galiba! O dönem satılan her yere Devlet el koyup Kamulaştırdı. Günaydın

yanıt36
yanıt90
Arşiv Unutmaz:

1 dolarlık fetöcüleri anasından doğduğuna pişman eden inlerine giren ak parti vardı.

158
152
yanıtYanıtla
corci:

yıllardı bitmedi bu mağduriyet.

200
110
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title