Haberler

AK Parti'nin HDP ziyaretine bir yorum da ondan! Demirtaş'ın çıkışı muhalefetin hiç hoşuna gitmeyecek

Güncelleme:

AK Parti yönetiminin, Anayasa'daki başörtüsü düzenlemesine destek istemek için HDP'yi ziyaret etmesi Ankara kulislerini epey hareketlendirdi. Cumhur ortağı MHP lideri Devlet Bahçeli görüşme için "Gayet doğal ve doğru bir adımdır" yorumunda bulunurken ziyaret için bir değerlendirme de eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan geldi. Muhalefeti hedef alan Demirtaş, "Bu görüşmeye aşırı anlam yüklemeye, öküzün altında buzağı aramaya gerek yok. HDP'yi hiç kimse yok sayamaz" dedi.

Edirne'de tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AK Parti'nin Anayasa'daki başörtüsü düzenlemesine destek talep etmek için HDP'yi ziyaret etmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

DEMİRTAŞ: HERKES İŞİ GÜCÜ BIRAKTI SPEKÜLATİF TARTIŞMA YAPIYOR

Artı Gerçek için bir yazı kaleme alan Demirtaş, "Herkes işi gücü bırakmış HDP-AK Parti fotoğrafı üzerine spekülatif tartışmalar yapıyor. Ne olacaktı ya" ifadesini kullandı.

"HDP'LİLER SİYASETİN KAPILARINA KİLİT Mİ VURSAYDILAR?"

6'lı masanın HDP'den uzak durma gayretine tepki gösteren Demirtaş, "'HDP'nin olduğu masada biz asla olmayız' diyerek HDP ile görüşmeyi kendine zul sayıp anti demokratik tutumunda ısrar eden muhalefetin gönlü hoş olsun diye HDP'liler siyasetin kapılarına kilit mi vursaydılar? Tabii ki bu görüşmeye aşırı anlam yüklemeye, öküzün altında buzağı aramaya gerek yok. Ancak tüm baskı, zulüm, sindirme politikalarına rağmen dimdik ayakta kalmayı başarmış HDP'yi hiç kimse yok sayamaz. Bunu yıllardır tüm HDP'liler, anlata anlata dilimizde tüy bitti" dedi.

"MUHALEFET HDP İLE HIZLI BİR GÖRÜŞME TRAFİĞİ BAŞLATMALIYDI"

Muhalefetin AK Parti-HDP görüşmesinden pay çıkarıp HDP ile hızlı bir görüşme trafiği başlatması gerektiğine vurgu yapan Selahattin Demirtaş, "Muhalefet bunun yerine AK Parti'yi yıpratma ve üstü kapalı şekilde yine HDP'yi kriminalize etmeye kalktı. Gerçekten akıl alır gibi değil" ifadesini kullandı.

BAHÇELİ: AK PARTİ'NİN HDP'Yİ ZİYARETİ GAYET DOĞAL VE DOĞRUDUR

AK Parti yönetiminin HDP ile görüşmesine ne tepki vereceği merak konusu olan MHP lideri Devlet Bahçeli bugün partisinin grup toplantısında konuya ilişkin dikkat çeken ifadeler kullandı. Bahçeli, "AK Parti'nin anayasa düzenlemesi için partileri ziyaret etmesi gayet doğal ve doğru bir adımdır" diye konuştu.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Selahattin Demirtaş Devlet Bahçeli AK Parti MHP Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (15)

Güray Dilli :

Kürt siyasetçiler seçimle meclise girmişlerdir. Demokratik ve Anayasal haklarını kullanmak her TC vatandaşının hakkıdır. Hep birlikte yaşıyoruz. Herkesin fikrini özgürce beyan etme hakkı Anayasamızda düzenlenmiş zaten

422
92
yanıtYanıtla
Cengiz Selcuk:

Alparslan Türkeş türk kürt kardeş dediğinde,bahçeli ahmet türkün elini mecliste sıktıgında goy goy edenleri biliyoruz..kılıçdaroglu kürt degilmi

yanıt25
yanıt32
Hsn:

kürt siyasetçilerin meclise girmesinde sorun yok,fikrilerini özgürce beyan da edebilirler.Ama bu fikirler teröre destek,halkı sokağa dökmeye yönelik şekline dönerse enselerinden tutulup kodese tıkılırlar bu kadar basit

yanıt19
yanıt9
Mutsuz Okur:

Kürt siyasetçiler her partinin içinde var hemde cumhuriyet kurulduğundan buyana. HDP ise bir kürt hareketi değil bölücü terör örgütünün fikirlerini savunan ayrılıkçı bir siyasi yapılanmadır.

yanıt25
yanıt22
vatandaş rıza:

Selahattın demirtaşı salacaklar hdp oyları gelsin diye

272
215
yanıtYanıtla
Can :

Bay Kemal CHP'nin başından ayrılmaması lazım yoksa AKP'nin işi zorlaşır.

339
120
yanıtYanıtla
Umit Cetin:

ülkenin menfaati için herkesle görüşülebilir ama diğer partiler gibi kol kola değiliz

73
102
yanıtYanıtla
Abdulhalik Sevkal:

Yasalar kanunlar var.Ama hdp içindeki vekillerden kim olursa olsun PKK ile ilişkili eylemleri olursa yasalar gereğini yapar Meclis içinde görüşmemek düşmanlık yapmak kimseye bir şey kazandırmaz.bu millet destekçilerine asla taviz vermez. Hdp ye oy vermiş insanları terörist gibi görmek de yanlış.

122
33
yanıtYanıtla
bekir yapici:

birileri icin hdp zaman ve zemine göre terörist veya mecliste temsil edilen legal parti olabiliyor ama bu ayak oyunlarini artik halkimizin düsünme ve unutma engellisi olmayan akli selim kesimi yemiyor.

yanıt16
yanıt10
Sebo Polat:

Arkadaşlar anayasa için görüşülmüş seçim ittifakı için değil ? Anlamadığım 6 1 masada yan yana olurken iyide anayasa için görüşülmesi neden bu kadar zorunuza gitti ? Madem terörist madem HAİN neden 6 1 masasında birlikte siniz bu ne perhiz bu ne lahana turşusu ??

74
35
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title