Haberler

Avusturya'dan gelen gurbetçi vatandaşı isyan ettiren olay: Bulgar polisi 30 euro rüşvet aldı

Güncelleme:

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, Kapıkule Sınır Kapısı'nda yurt dışında yaşayan vatandaşlarla sohbet etti. Avusturya'nın başkenti Viyana'dan gelen Yusuf Demir, Bulgar polisinin kendilerinden 30 euro rüşvet aldığını belirterek, "Polis bana 'Evrakların eksik, geri dön ya da arka bagaja battaniyenin altına parayı bırak' dedi. Biz de geri dönmekten ise 30 euro parayı battaniyenin altına bırakmak zorunda kaldık ve Türkiye'ye geldik" dedi.

Ak Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, Kapıkule Sınır Kapısı'nda yurt dışında yaşayan vatandaşların sorun ve görüşlerini dinledi. Avusturya'nın başkenti Viyana'dan gelen Yusuf Demir, Sarıkaya'ya Bulgar polisinin gurbetçilerden rüşvet aldığını söyledi.

GURBETÇİLERLE SOHBET ETTİ

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren ile Kapıkule Sınır Kapısı'nı ziyaret etti. Sınır kapısından gurbetçilerin yurda girişlerinde uygulanan önlemler ve yapılan işlemlerle ilgili bilgi aldı. Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Nihat Kınık ile görüşen Sırakaya, gurbetçilerin yurda girişlerinde uygulanan önlemler ve yapılan işlemlerle ilgili bilgi aldı.

"BULGARİSTAN POLİSİ 30 EURO RÜŞVET ALDI"

Sırakaya'ya gurbetçi aile Yusuf Demir, Bulgar polisinin kendilerinden 30 euro rüşvet aldığını belirtti. Bulgaristan sınır kapısına geldiklerinde Bulgar gümrük polisinin evrak olmadığı iddiası ile kendilerini tekrardan Sırbistan sınır kapısına göndermek istediğini belirten Demir, "Çok yorgun olduğumu polisin kendisine söyledim fakat polis bana 'Evrakların eksik, geri dön ya da arka bagaja battaniyenin altına parayı bırak' dedi. Biz de geri dönmekten ise 30 euro parayı battaniyenin altına bırakmak zorunda kaldık ve Türkiye'ye geldik" dedi.

"İLGİLİ MAKANLARA İLETECEĞİM"

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sırakaya, sorunun gerekli yerler ile görüşülerek pazartesi günü ilgili makamlara bilgi verileceği hususunu aileye iletti. Sırakaya, daha sonra yurda giren gurbetçilerle sohbet etti.

Kapıkule Sınır Kapısı'ndaki araç geçişleriyle ilgili bilgi veren Sırakaya, "1 Haziran ve 5 Temmuz arasında yaklaşık 129 bin aracın geçiş sağladığını ve yaklaşık 520 bin insanımızın da Kapıkule Gümrük Kapımızı kullanarak ülkemize giriş gerçekleştirdiğini biliyoruz. Bunu bir önceki seneyle kıyas edecek olursak yaklaşık 5 bin aracın belirtmiş olduğum tarihler içerisinde artmış olduğunu ve yurdumuza giren insanımızın daha da artış gösterdiğini gözlemlemekteyiz. Ülkemize teveccühün artmış olması, vatandaşlarımızın daha yoğun bir oranda ülkemize geliyor olması, tabii ki bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. Yurt dışındaki vatandaşlarımızın tıpkı Türkiye'de yaşayan her bir kardeşimiz gibi bu ülkenin asli birer unsuru olduklarını, onların Türkiye için vazgeçilmez olduklarını da bir kez daha ifade etmek için bugün buradayız. Çünkü yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın her birisini bizler bir yumuşak güç olarak görüyoruz. Orada her birini gönüllü elçimiz olarak görüyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Zafer Sırakaya Yusuf Demir Avusturya AK Parti Türkiye Viyana Politika Güncel Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

500

Yorumlar (11)

Atilla Han:

Farzet ki vergi verdin,biz ne vergiler veriyoruz

67
30
yanıtYanıtla
Bulent :

Yaktığın ucuz mazota say.

50
34
yanıtYanıtla
Demir Acer :

corba 30 euro olmusmu ya komsuda; hakli olsaydin o rusveti vermezdin, kimbilir neyi ihlal ettin, 300 euroluk cezayi 30 ile kurtandin))) birde gelmis sikayet ediyorsun

24
20
yanıtYanıtla
BASRALI HASAN:

Benim yaşadığım ülke avusturya yani sanki burada herşey mükemmel. Bulgaristan da 30 euro ceza vermiş isyan ediyormuş .İyide burada da isyan etsin bakalım. Şov yapmayı ne kadar seven bir millet olduk.

12
20
yanıtYanıtla
I Bor :

Genellikle çoğu kez aç gözlü görevliler sebepsiz yere rüşvet istiyor, vermezsen bütün bagajı boşalt veya sudan bir bahaneyle yüksek miktarda sahte ceza yazıp 2 gün içinde uzak bir şehirde öde gel deniyor....

19
3
yanıtYanıtla
Emin Tas:

Bulgarları dövelim

15
4
yanıtYanıtla
bekir yapici:

ben tirciyim bir sefer dahi yolda ve giris cikis kapida rüsvet veya bahsis vermeden gectigimi hatirlamiyorum bulgar devleti rüsvet sikayetleri neticesinde sürekli memur ve polisleri komple degistirdigi halde önliyemiyor turnikelerde rüsvet isteyeni su telefona sikayet edin Türkce yazilmis tabelalar var ama karsiniza sözde Türkce ve yabanci dil bilmeyen biri cikiyor yani artik sirket olmuslar.

17
0
yanıtYanıtla
Atacan Tuğtekin:

rüşvet haksız hukuksuz kirli paradır vergi meşru hukuka dayalı para geliridir bununla ülkenin bütün insanlarının faydalanacağı yol köprü okul yapılır güvenlik sağlanır!rüşvet birkaç kişiyi zengin eder mafyalaşmasını sağlar!

15
2
yanıtYanıtla
Bülent Duman:

dış işleri bakanı gerekeni yapsın.binlerce insan aynı sorun yaşıyor

11
2
yanıtYanıtla
Fatih Ozturk:

Gel o zaman anavatanina yerleş boş yapma

7
5
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title