Haberler

2015 Seçimleri Öncesi Bir Parti Daha mı Kuruluyor

Güncelleme:

Ankara kulislerinde; Haşim Kılıç, Hilmi Özkök, Mansur Yavaş, Ali Bardakoğlu ve Kemal Derviş gibi isimlerin bir araya gelerek yeni parti kuracağı konuşuluyor.

AK Parti'ye alternatif olarak sahneye sürülen partilere bir yenisi daha ekleniyor. Gazeteci Ömer Şahin, adı henüz açıklanmayan yeni siyasi oluşumla ilgili ayrıntılar aktardı.

Ankara kulislerini yakından takip eden yazar, 'ankarareview' sitesindeki yazısında İdris Bal ve İdris Naim Şahin'in beklenen ilgiyi görmediğine dikkat çekiyor. "Sağ-sol ayrımı olmaksızın hemen her grup bu isimlerin peşinde" diyen Şahin, o kişileri sıraladı:

HAŞİM KILIÇ

Bundan 7 ay önce; Başkanı olduğu Anayasa Mahkemesinin kuruluş yıldönümünde öyle bir konuşma yaptı ki, o tarihten sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bütün köprüler atıldı. Erdoğan'ın liste tanziminde etkisi, partide gölgesi sürdüğü müddetçe Haşim Bey ile Ak Parti'nin birlikte olması zor.

Kendisi siyasete girmek ister mi, bilemeyiz. Şunu söylersek yanlış olmaz: O konuşma sonrası AK Parti dışındaki çevrelerde yıldızı iyice parlayan Haşim Kılıç, aranan isim oldu. Başkan'ın 11'nci Cumhurbaşkanı Gül ile iyi ilişkileri sır değil. Gül 'dönüş' hazırlığı yaparsa yanında Haşim Bey'in olacağı söyleniyor. Görev süresi Mart ayında dolacak olan Kılıç'ın siyasete niyet etmesi halide "erken istifa" edebileceği bile konuşuluyor.

HİLMİ ÖZKÖK

Cumhuriyet tarihinin belki de sivil otoriteye en bağlı, 'demokrat' Paşa'larından biri olarak tanındı. Muhafazakar kesimdeki algısı buydu. Balyoz Davası'nda kimileri için 'hayal kırıklığı'na yol açan ifadeleri olsa da Hilmi Paşa'yı siyasi yoldaş olarak görmek isteyenlerin sayısı az değil. Paşa'nın Doğan Güreş gibi siyasete giriş yapmasına pek ihtimal verilmiyor. Siyaset yerine İzmir'de torun sevmeye devam etme olasılığı daha yüksek.

ALİ BARDAKOĞLU

Mevcut Diyanet yönetimini iktidar ile gereğinden fazla içli-dışlı bulan "arayış"çılar bir önceki Başkan Ali Bardakoğlu'nu yere göğe sığdıramıyor. Sessiz ve mütevazi bir kimliği olan Bardakoğlu'nu siyaset kulvarına çekme çabaları son sürat devam ediyor.

KEMAL DERVİŞ

Rahmetli Ecevit'in ekonomi dümenini teslim ettiği Kemal Derviş,CHP'den milletvekili de oldu ama aktif siyasette başarı sağlayamadı. Uluslararası bilinirliği olan Derviş,siyasi tasarımların popüler ismi olarak kalmayı başardı. Sol ve liberal parti arayışlarının vazgeçilmez ismi olmayı sürdürüyor.

ERSİN ÖZİNCE

Biliyorum, bu isim çok şaşırtıcı gelebilir. Ersin Bey'in de siyasete göz kırpan bir hali yok gibi. Ama son dönemdeki açıklamaları, duruşu onu fena halde politikacıların ilgi alanına sokmuş. Merkez ve sosyal demokrat odaklı arayış içinde olanların listebaşı isimlerinden.

MANSUR YAVAŞ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olsa da CHP'li olmadı. Seçimi kaybetti ama siyasi popülaritesi zirve yaptı.Ankara'da ilginç bir seçmen sosyolojisinin desteğini almayı başardı. Şu sıralar adı İdris Naim Şahin'le beraber geçse de MHP, merkez sağ orjinli oluşumların düşündüğü ilk siyasilerin başında geliyor.

Kaynak: Haberler.Com / Politika

Ali Bardakoğlu Kemal Derviş Haşim Kılıç Politika Haberler

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Bakmadan Geçme

18 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Fury Usyk maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda 2024? Tyson Fury Usyk maçı ne zaman #129351 18 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Yeni Angola Büyükelçisi Muhammet Mustafa Çelik kimdir? Muhammet Mustafa Çelik hayatı ve biyografisi nedir? 18 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! 18 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 18 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #9889 #127919 18 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 18 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 18 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 18 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Adana Demirspor UEFA'dan neden ceza aldı, Avrupa'dan men mi edildi? Galatasaray Fenerbahçe tek maç satın alma var mı, GS FB tek maç nasıl alınır? #9917 #128250
Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

500

Yorumlar (79)

Anlayın Artık:

Ulan bu Amerikada ve Sarosta da ne hırs varmış arkadaş. Ak partiyi devirmek veya yönetimini ele geçirmek için denemediği yol kalmadı hani.

29
12
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

Bayağı hazine doldu kemal dervişin ağzı sulanmıştır , Bir daha getirin ki bir daha batırıp kaçsın memleketi, Ulan bu millet akıllanmayacak yahu.

18
9
yanıtYanıtla
vatandasMobil-ANDROID:

kurulursa oyum size

12
15
yanıtYanıtla
PERVİN:

NE YAPSALAR BOŞŞŞ GÖKLERDEN GELEN BR KARAR VARDIR. . . .

16
10
yanıtYanıtla
Aksakal:

Kurulan her yeni parti, CHP ve MHP yi boler AKP nin kazanina su tasir. .

18
5
yanıtYanıtla
osman...!:

Ak troller burada boş boş yorum yapacağınıza gidin enerji bakanıyla görüşün su zammını. neden zam yapmış. işinizemi gelmiyor. kılıbık ak troller. !

10
13
yanıtYanıtla
istanbullu:

ikisi oy almadan atamayla gelenler ve yaptıkları ortada. . . yazmıycağım herkez biliyor bilmeyenler annelerine sorsunlar. . ortadaki şahısda partisine ihanet etmiş. kısaca, oy alamayacak kişiler. . . asla oy vermem, herkeze oy verilmez

14
8
yanıtYanıtla
leyla:

AKLIMA VURAL SAVAŞ YEKTA GÜNGÖR VS LER GELDİ. Uğraşın bakalım siz bölseniz bölseniz simitten parça bölersiniz oda seçimde kuşlara yem diye atılır ulan halk sizleri parti yerine koyarda oy verirmi.

15
7
yanıtYanıtla
vatan severMobil-ANDROID:

iyi olur

11
10
yanıtYanıtla
HAKAN:

BU PARTİYE MUHARREM İNCE DE KATILIR VE BAŞKANLIK SIFATI VERİLİRSE HİÇ DÜŞÜNMEM OYUMU VERİRİM AYRICA SARIGÜL VE YILMAZ BÜYÜKERŞEN İSİMLERİDE EKLENİRSE HEM SAĞ HEMDE SOLDAN İYİ OY ALIR DİYE DÜŞÜNÜYORUM. . .

8
13
yanıtYanıtla
Tüm 79 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title