Haberler

2. Beslenme ve Sağlık Yaşam Zirvesi

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: "Tüketim sektörü, nargileyi sağlıklı, güzel kokulu, faydalı bir şey gibi sunarak, toplumsal sağlık sorununa dönüşebilecek algı yönetimi yapmaya çalışıyor.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, tüketim sektörünün, nargileyi sağlıklı, güzel kokulu, faydalı bir şey gibi sunduğunu belirterek, "Bununla mücadelemize de önümüzdeki günler, yıllarda duyarlılıkla devam edeceğiz" dedi.

Müezzinoğlu, Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı'nca düzenlenen 2. Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, sağlığın, birey ve toplumların en çok üzerinde durduğu ve durması gereken konu olduğunu söyledi.

Ömrün sağlıklı bir şekilde sürdürülmesinin önemine işaret eden Müezzinoğlu, Dünya Sağlık Örgütü'nün sağlığı, "bireyin ruhen ve fiziken sağlıklı olma hali" olarak tanımladığını aktardı.

Mehmet Müezzinoğlu, sağlığın artık "çok sektörlü bir alan" olarak tarif edildiğini belirterek, sağlığın korunmasında, kamuoyu oluşturucuları, medya, gıda sektörü ve bütün bu anlamdaki dinamiklere önemli görevler düştüğünü anlattı.

"Nargileyle mücadeleye devam edeceğiz"

Toplum sağlığı için tütün ve tütün ürünleriyle mücadeleye önem verdiklerini ifade eden Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Bir bireyi, tütün alışkanlığına muhatap olmaktan koruduğumuz ve kurtardığımızda, hem o bireyin sağlıklı geleceği adına önemli bir görev yapmış hem de toplum sağlığı adına sorumluluklarımızı yerine getirmiş oluruz. Dünyanın ölümle sonuçlanan hastalıklarının başında kanser geliyor. Kanserin sebeplerinin başında da tütün ve tütün ürünleri geliyor. Önümüzdeki süreçte inşallah buna nargileyi de katacağız. Çünkü tüketim sektörü nargileyi 'elma nargilesi' der gibi sağlıklı, güzel kokulu, faydalı bir şey gibi sunarak, toplumsal sağlık sorunlarına dönüşebilecek bir algı yönetimi yapmaya çalışıyor. Bununla olan mücadelemize de önümüzdeki günler, yıllarda duyarlılıkla devam edeceğiz."

Sağlıklı beslenmenin kültür haline getirilmesi gerektiğini vurgulayan Müezzinoğlu, sigara içen ve çocuğuna "içme" diyen, sağlıklı beslenmede denge unsurlarını bozan bir yaşam tarzı süren ve çocuğuna bunun "sakıncalı" olduğunu anlatan anne ve babalarla anlamlı sonuçlar alınamayacağını kaydetti.

Müezzinoğlu, sağlıklı yaşam, beslenme anlayışı ve felsefesinin çok yaygın şekilde topluma mal edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Hareketli yaşamın, hayat felsefesi haline getirilmesi gerektiğini belirten Müezzinoğlu, "Denge kelimesi hayatımızın her boyutunda olmalı. Dengeli uyku, dengeli çalışma, dengeli hareket, dengeli beslenme stratejik bir hedefte olmalı" dedi.

Sabah kahvaltısının önemine vurgu yapan Müezzinoğlu, Uzak Doğuluların "Sabah kahvaltısını kendin yap. Öğle yemeğini dostlarınla ye. Akşam yemeğini düşmanına yedirt" sözünü hatırlattı.

- "Medeniyetimiz 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' der"

Çok sektörlü sağlık anlayışı için sivil toplum örgütlerine ihtiyaçları olduğunu dile getiren Müezzinoğlu, sivil toplum kuruluşlarına destek vermenin görevleri ve sorumlulukları olduğunu ifade etti.

Müezzinoğlu, "Medeniyetimiz 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' der. İnsanımızın sağlıklı bir ömür olarak sürmesine katkı sağlamak, insanlığa verebileceğimiz en büyük katkı olacaktır" dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na, konuşmasının ardından Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı Başkanı Mahmut Oltan Sungurlu ve Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker tarafından teşekkür plaketi verildi. - İstanbul

Kaynak: AA / Politika

Dünya Sağlık Örgütü Mehmet Müezzinoğlu Sabri Ülker Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title