Haberler

Pakistan'daki Depremde 170 Kişi Hayatını Kaybetti

Pakistan'daki Depremde 170 Kişi Hayatını Kaybetti

Pakistan'ın Belucistan Eyaletinde Meydana Gelen 6,4 Büyüklüğündeki Depremde İlk Belirlemelere Göre En Az 170 Kişi Hayatını Kaybetti. Bölge Dağlık Olduğu İçin Henüz Pek Çok Merkeze Ulaşılamadı ve Bu Merkezlerden Haber Alınamadı. Kurtarma Çalışmaları İlerledikçe Ölü Sayısının Artmasından Çekiniliyor.

Pakistan’ın Belucistan eyaletinde meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre en az 170 kişi hayatını kaybetti. Bölge dağlık olduğu için henüz pek çok merkeze ulaşılamadı ve bu merkezlerden haber alınamadı. Kurtarma çalışmaları ilerledikçe ölü sayısının artmasından çekiniliyor.

DEPREMDEN İLK GÖRÜNTÜLER

PAKİSTAN’ın güneybatısındaki Belucistan eyaletinde meydana gelen, 6,4 büyüklüğündeki depremde en az 170 kişi öldü. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. Yerel saatle sabaha karşı 04.09’da meydana gelen depremi 05.10’da bir büyük sarsıntı daha izledi. Yetkililer daha sonra en az üç artçı sarsıntı daha yaşandığını bildirdiler.

Sabaha karşı depremle uyanarak evlerinden kaçan depremzedeler soğuk havada ve açıkta kaldılar. Depremde çok sayıda bina hasar gördü. Pakistan ordusu kurtarma çalışmaları için bölgeye asker ve helikopter gönderdi. Bir ordu yetkilisi, arazinin dağlık yapısı nedeniyle hasar ve can kaybı tespitinin güçleştiğini belirtti. Belucistan eyaleti hükümetinden Zamrak Han da Reuters ajansına depremden etkilenen bir çok bölgeye henüz ulaşılamadığını söyledi. Depremden en fazla etkilenen bölge, Keta’nın 50 kilometre kuzeyindeki Ziyarat oldu. Yetkililer Ziyarat bölgesinde sağlam tek bir bina kalmadığını, yüzlerce yaralı ve 15 bin civarında evsiz depremzede olduğunu da kaydediyorlar. Keta, 1935 yılındaki depremde neredeyse tamamen yıkılmış, olayda 30 bin kişi hayatını kaybetmişti. Pakistan’da 2005 yılının Ekim ayında yaşanan depremde de 73 bini aşkın insan öldü, hemen hemen aynı sayıda insan da ciddi şekilde yaralandı.

Türk Kızılayı’ndan Pakistan’a uzman

TÜRK Kızılay’ı, Pakistan’da meydana gelen 6.4 şiddetindeki deprem sonrası, bölgede görev yapan ekibe ek olarak, iki afet uzmanını durum ve ihtiyaç tespiti için bu ülkeye gönderdi.

Türkiye Kızılay Derneğinden yapılan yazılı açıklamada, 2005’de meydana gelen 7.6 şiddetindeki depremden beri Pakistan Kızılay’ı ile koordineli olarak insani yardım çalışmaları yürütüldüğü belirtilerek, 6.4 şiddetindeki son depremin ardından, harekete geçen Türk Kızılay’ı Afet Operasyon Merkezinden görevlilerin, bölgede görev yapan Türk Kızılayı’na bağlı ekibin yanı sıra, Pakistan Kızılay’ı yetkilileri ile görüşerek durum hakkında bilgi aldıkları kaydedildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya
F-35 satışına yeşil ışık yakan ABD'den çarpıcı 'İncirlik' şartı

F-35 satışına yeşil ışık yakan ABD'den çarpıcı "İncirlik" şartı

Erdoğan'ın çağrısı karşılık buldu! Esad'dan Türkiye'yi yakından ilgilendiren tarihi karar

Esad'dan Türkiye'yi yakından ilgilendiren tarihi karar

Cumhurbaşkanı Erdoğan New York'ta! Hafize Gaye Erkan da karşılayanlar arasında yer aldı

Karşılayanlar arasında sürpriz bir isim de vardı

Diyarbakır'da Kayapınar Belediyesi'nden skandal karar! Gaffar Okkan'ın ismini tabeladan sildiler

Gaffar Okkan'ın ismini tabeladan sildiler

title
respondToVisibilityVideo(document.getElementById('contentElement'), function () { });