Haberler

Oruç Baba İnan Biyografisi

Oruç Baba İnan

Oruç Baba İnan Kimdir ?

1981 yılında Konya'nın Yunak ilçesi Çayırbaşı Köyü'nde doğan Oruç Baba İnan, ilk ve orta öğretimini Konya'da çeşitli okullarda tamamladıktan sonra Öss Türkiye birincisi derecesiyle Boğaziçi Üniversitesi işletme bölümünü kazanmıştır.
2005 yılında Boğaziçi Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra iş hayatına Yıldız Holding'te başladı. Burada satış, kategori yönetimi ve marka yönetimi fonksiyonlarında çeşitli pozisyonlarda 7 yıl çalıştıktan sonra 2012 yılında iş geliştirme direktörü olarak Anadolu Birlik Holding (Konya Şeker) ailesine katıldı.
Holding bünyesinde çeşitli kurumsal dönüşüm projelerinde yer aldıktan sonra 2013 başından itibaren AB Holding İcra Kurulu Başkan Yardımcılığı ve Konya Şeker Genel Müdürlüğü görevlerine atandı.
AB Holding ailesinde Torku markasının inşa sürecinde rol aldıktan sonra 2015 yılında Turkcell Ticari Pazarlama Direktörlüğü ve Tüketici Teknolojileri Direktörlüğü pozisyonlarında çalıştı. 2018 yılında Tarım Orman Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı görevini üstlendi.
2020 yılında Kastamonu Entegre'de CEO Yardımcısı olarak göreve başlayan İnan, 22 Haziran 2023 tarihinde Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı olarak atandı.

title