Haberler

Oktay Vural'dan AK Partililere Şiirli Gönderme

Güncelleme:

Meclis Genel Kurulu'nda Tevfik Fikret'in şiirinden dizeler okuyan MHP'li Vural "Yiyin efendiler yiyin, doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin" dedi.

Meclis Genel Kurulu'nda bütçenin son gününde konuşan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Tevfik Fikret'in şiirinden dizeler okuyarak, "yiyin efendiler yiyin, doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin" dedi.

"BAŞBAKANLIK BİNASINI BİLE SELEFİNE TERK EDİP GÖTÜRMESİNE İZİN VERMİŞ BİR BAŞBAKAN"

Genel Kurul'da bütçenin tümü üzerindeki görüşmelerde konuşan Vural, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun salonda olmadığını belirterek, şöyle dedi: "Davutoğlu Hükümetinin ilk bütçesini görüşüyoruz ama bugün Sayın Davutoğlu yok burada. Bu salonlarda sadece 3 bakan, 33 vekil var AKP'nin çoğunluk iradesiyle. Bir Başbakan eğer kendi bütçesini parlamentoda dinleyecek, eleştiri dinleyecek cesareti yoksa, bu bütçesine sahip çıkılmıyorsa, o zaman bu bütçeye neden 'hayır' dememiz gerektiği gayet açık ve net ortaya çıkıyor. Bir başbakan bütçesine sahip çıkamıyor. Bir başbakan kendisi için yapılan başbakanlık binasını bile selefine terk edip götürmesine izin vermiş bir başbakan… Bir başbakan Bakanlar Kurulunun kimin başkanlığında toplanacağını eski bir milletvekili aracılılığıyla öğrenen bir başbakanın bütçesine bu milletin aziz vekilleri nasıl 'evet' diyebilir? Böyle bir başbakanın bütçesi millete ne hayır getirebilir? Onun için, MHP olarak biz böyle bir anlayışla devleti yönetenlere, halkın bütçesine sahip çıkamayan bir Başbakan'ın bütçesine peşinen 'Hayır' demeyi bir görev addediyoruz."

"DÜŞMANLAR ÜRETİLİYOR"

İnsanların izlendiğini, dinlendiğini, fişlenlendiğini iddia eden Vural, "Kendi kimliklerine göre ayrıştırılıyor, çatıştırılıyor, düşman kılınıyor, kindar nesiller meydana getiriliyor. Ve bugün geldiğimiz bu noktada sırf 'siyaseten aykırı' diye düşmanlar üretiliyor. Kendi yandaşları, çevresindekileri dost; kendisiyle beraber, birlikte olmayanları düşman gösteriyor" dedi.

ÇÖZÜM ATIŞMASI

Çözüm sürecine işaret eden Vural, "Çözüm dediğiniz nedir biliyor musunuz? Bilmiyorsunuz. Nereye götürdüğünüzü bilmiyorsunuz? Eğer biliyorsan çık anlat, buraya. Eğer biliyorsan çık anlat. Müzakere, çözüm taslağını çık anlat, anlat! Niye milletten saklıyorsunuz? Kandil'in bildiğini, İmralı'nın bildiğini, Hatip Dicle'nin bildiğini bu milletin asil vekillerinden niye saklıyorsunuz? Çıkın, açıklayın. Milletten korkuyor musunuz?" derken AKP Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, "Hiçbir şey saklamıyoruz" diye karşılık verdi.

Rüşvet ve yolsuzluğun "ur" gibi olduğunu ifade eden Vural, "Rüşvet ve yolsuzluk paralel çetesi hukukumuza, özgürlüklerimize, adaletimize, medyamıza, her alanımıza nüfuz ederek hepimizi nefes almaz duruma getirdi" dedi.

Konuşmasını Tevfik Fikret'in Han-ı Yağma şiirini okuyarak bitiren Vural, "Bu sofracık efendiler ki iltikama muntazır,

Huzurunuzda titriyor bu milletin hayatıdır;

Bu milletin ki mustarip, bu milletin ki muhtazır,

Fakat sakın çekinmeyin, yiyin, yutun hapır hapır.

Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin,

Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin" dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Meclis Genel Kurulu Ahmet Davutoğlu Tevfik Fikret Oktay Vural Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500

Yorumlar (50)

ARTIK YETER..!:

AYNEN GEBERİNCEYE KADAR YİYİN. YARIN AHİRETTE İKİ ELİM YAKANIZDA OLACAK AKP YE OY VERENLER BUNA SEBEP OLUP İZİN VERENLER. . ÇÜNKÜ ASIL SUÇLU SİZLERSİNİZ. . . !

50
7
yanıtYanıtla
yetim malı yiyetlerin kafası kopmalı:

yemesinler kardeşim kimin malını yiyorlar, onlar yavru saltanat kuracak bizde asgari ücretliler dişimizin etini soracağız öylemi. . yemesin kardeşim kafası kopsun yiyenin

47
8
yanıtYanıtla
Halktan biri:

Onlar öyle cabuk catlamaz, daha cok götürecekler. Durmak yok, yolmaya devam

39
7
yanıtYanıtla
hayrettin dogan:

It ürür Kervan yürür. . . . . kelimenin tam anlamiyla isabeti bu olsa gerek!

9
32
yanıtYanıtla
Anti paralelMobil-IOS:

Projeniz varmı Oktay efendi? Yok öyleyse boş konuşma. Biz biliriz kimin yediğini

9
29
yanıtYanıtla
HAN:

İKTİDAR OLMAK İÇİN UĞRAŞMA ÇABANIZ MI VAR . ANCA LAF SÖYLEYİN İCRATT YOK . . SİZDEN HİÇ BİR YOL OLMAZ SİZ HAKKINIZI DAHİ ARAYAMAZSINIZ Kİ MİLLETİN Kİ KALDI . .

11
27
yanıtYanıtla
BİRGARİP:

bu NASIL YEME , İMF, yi BİTİRDİ, ZORUNLU TASARUFU BİTİRDİ, SAKAT EVLAT, BABA, ANNA, ya, BAKMAYA MAAŞ, HIZLI TRENLER, TANK YAPIMI, HAVA YOLLARI, , YIKKIK TÜRBE, CAMİLERİ YENİLEME, HASTAHANE KAPILARINDA PARAN YOK DİYE KOVULMA YOK YAHU BİŞE DİYEMMİ HER TARAFA ÜNİVERSİTE, YAHU BİŞE DİYEMMİ AKILLI OLUN AKILLI BÖYLE YEMEYE CAN KURBAN, MERKEZ DOLAR DOLU, REPO FAİZLERİ NERDEN NEREYE, BİŞE DİYEMMİ. . . . . . . . . .

10
27
yanıtYanıtla
Karadag Ibrahim Mobil-IOS:

Ya bunlar cok mu durus aydin beyi unuttular herhalde

5
24
yanıtYanıtla
mardin:

Soma, Ermenek işçi ve yetim hakkı yiyenlere zehir zıkkım olsun. Türkiyenin emeğini sömürenlere haram olsun.

24
4
yanıtYanıtla
DAVUT:

DİNİ DEĞERLERİ SİYASETLERİNE MEZE YAPARAK AİLELERİNİ ZENGİN ETTİLER DİNE EN BÜYÜK ZARARI YİNE DİNDARIM DİYEN BU AKP VERDİ . TOPLUM HIRSIZLIĞI YOLSUZLUĞU NORMAL KARŞILAR OLDU

22
6
yanıtYanıtla
Tüm 50 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title