Haberler

Nergis Öztürk Biyografisi

Nergis Öztürk
Doğum YeriKocaeli / Türkiye
Doğum Tarihi25.05.1980

Nergis Öztürk Kimdir ?

Nergis Öztürk Toktaş, 25 Mayıs 1980 yılında Kocaeli'nde doğdu. Türk tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümünden mezun oldu. Bahçeşehir Üniversitesi İleri Oyunculuk Bölümünde yüksek lisans yaptı. Oyunculuk kariyeri boyunca sinema, tiyatro ve dizi çalışmalarını bir arada yürüten Nergis Öztürk, sinemaya ilk adımını, Altın Koza ödüllü Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü? filmi ile attı. Daha sonra Barda, Kıskanmak, Gişe Memuru, Atlıkarınca, Yeraltı, Eve Dönüş Sarıkamış 1915, Koku gibi filmlerde rol aldı. Öztürk, rol aldığı TV dizilerinden Hatırla Sevgili dizisindeki Ayla, Böyle Bitmesin dizisindeki Nisa ve Avlu dizisindeki Zerrin Şahin karakteri ile tanındı.
2009'da Kıskanmak isimli filmdeki başrol oyunculuğu ile 46. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali ve 17. Adana Altın Koza Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü kazandı.
2010'da Bunu Yapan İki Kişi adlı tiyatro oyunundaki performansı ile X. Lions Tiyatro Ödülleri'nde En İyi Komedi Kadın Oyuncu Ödülü'nü kazandı.
2015'te oyuncu eşi Cemal Toktaş'la beraber İstanbul'un ilk ve tek kabare restoranı Taşra Kabare'yi kurdu.
Diğer birçok oyun yanında Düşperest isimli kabareyi Şevki Çepa ve Cemal Toktaş'la birlikte hemen her gösterimde tüm biletleri satılarak sahnelediler.
2016'da Engin Hepileri ile birlikte sahnelemeye başladığı Akciğer isimli tiyatro oyununu sahnelemeye devam etmektedir.
2020'de rol aldığı, Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen, Koku adlı film 57. Altın Portakal Film Festivali ve 8. Boğaziçi Film Festivali'ne katıldı.
Oyunculuğa başlaması
Bursa'da yaşadığı dönemde Devlet Tiyatrosu'nun gençlik kursu açılır ve Öztürk, kursa başvuracak çocukluk arkadaşına eşlik etmek için gider. Arkadaşı Nergis'in de kursa yazılmasını önerir ve o da kabul eder. Daha sonra arkadaşı kursu bırakır, Nergis devam eder. İki yıl süren kurs boyunca oyuncu olma fikri onda artık idealist bir amaca dönüşür fakat bir süre sonra aynı heyecanı duyamaz. Sıkıldığını hisseder. Bu dönemde ailesi Bursa'dan İstanbul'a taşınır. Bu süreçte aklında oyunculuk dâhil hiçbir amaç yoktur. Daha önce oyunculuk kursuna başlamasına vesile olan arkadaşı ile de küsmüşlerdir. Bir gün arkadaşı tekrar arar ve Ankara Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü için sınava girdiğini söyleyerek Nergis'e de önerir. Nergis sınava girer ve kazanır. Eğitim gördüğü okulda çok mutlu olduğundan eski oyunculuk heyecanını tekrar hissetmeye başlar. Kendisi için yeni bir şehir olan Ankara'yı da sevmiştir. Eğitimi bittikten bir süre sonra Öteki Tiyatro'da çalışırken bir yandan da fakültede eleştiri-inceleme üzerine özel öğrenci statüsünde eğitim almaya devam eder. İstanbul'a geldiğinde bir yandan dizilerde rol alırken, bir yandan da Tiyatro Tem'de çalışır.
2014 yılında kendisi gibi oyuncu olan Cemal Toktaş ile evlenen Nergis Öztürk'ün, 2015 yılında doğan Yaman isminde oğlu vardır.

title