Haberler

Nazım Elmas Biyografisi

Nazım Elmas
Doğum YeriGiresun / Türkiye

Nazım Elmas Kimdir ?

Nazım Elmas 1957 yılında Giresun'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Giresun'da tamamladı. Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü 1980 yılında bitirdi. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde yüksek lisans yaptı. Yeni Türk Edebiyatı Ana Bilim Dalında doktora çalışmasını tamamladı.
Lise edebiyat öğretmeni olarak çalıştı. Giresun Eğitim Fakültesinde okutman olarak görev aldı. 2003-2007 yılları arasında Giresun İl Millî Eğitim Müdürlüğü yaptı. 2008 yılında yardımcı doçent, 2012 yılında doçent oldu. 2011 yılı Aralık ayında Milli Eğitim Bakanlığı görevlendirmesiyle gittiği Almanya'da, 3 yıl süreyle Türk edebiyatı ve Türkçe dersleri verdi. 2017 yılında profesör oldu. 5 yıla yakın bir süre Giresun Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı, 30 yıl Giresun Eğitim Fakültesi öğretim üyesi olarak görev yaptı.
Sivil toplum kuruluşlarında başkanlık, yönetim kurulu üyeliği ve danışmanlık görevlerinde bulundu. Yayımlanmış altı adet bilimsel eseri; sanat, edebiyat, dil, kültür konulu birçok makalesi, araştırma yazıları, bilimsel toplantılarda sunulmuş bildirileri, dergilerde yayımlanmış şiirleri bulunmaktadır.
TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkan Vekilidir.
14 Mayıs 2023 seçimlerinde AK Parti'den 28. Dönem Giresun Milletvekili seçildi.

title