Haberler

Memduh Kuş Biyografisi

Memduh Kuş
Doğum YeriAfyon / Türkiye
Doğum Tarihi1.1.1956

Memduh Kuş Kimdir ?

Memduh Kuş, 1956 yılında Afyonkarahisar Erkmen'de dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da tamamladı. 1978 yılında Afyon İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ni bitirdi. Aynı yıl Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı Personel Servisi'nde görev aldı.

Kuş, 1980 yılında Gelir Müdürü, 1983 yılında Hesap İşleri Müdürü, 1994 yılında Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcılığı görevine atanarak 1999 yılına kadar devam etti. Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı bünyesinde kesintisiz olarak 19 yıl idari görevlerde bulundu. 19 yıllık idarecilik süresinin 16 yıllık bölümünde Belediye Encümen Üyesi olarak geçirdi.

Memduh Kuş, 1999 yılında Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı'ndan ayrılarak Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi Döner Sermaye İşletme Müdürü olarak göreve başladı. Bu görevden 2003 senesinde emekli oldu. Özel bir şirkette yöneticilik yaptı. Aynı zamanda bir tüketim kooperatifi kurucu üyesidir. Erkmenspor, Afyonspor ve Afyon Belediyespor kulüplerinde yönetici olarak görev aldı.

2004 yerel seçimlerinde bağımsız olarak Erkmen Belediye Başkanı seçildi. 2006 yılı Haziran ayında AK Parti'ye geçti. Erkmen Belediye Başkanlığı görevini halen sürdürmektedir.

Memduh Kuş, 31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimlerde AK Parti’nin Afyonkarahisar Merkez ilçesine bağlı Erkmen Belediye Başkan Adayı oldu.

title