Haberler

Manuel Fernandes Biyografisi

Manuel Fernandes
Doğum Tarihi5.02.1986

Manuel Fernandes Kimdir ?

Manuel Henrique Tavares Fernandes, (d. 5 Şubat 1986), Portekizli futbolcu.

Fernandes, Lizbon'a bağlı Amadora şehrinde büyüdü. Burada futbolla ilgilenmeye başlayan ve sokak futbolu oynayan Fernandes'in arkadaşlarından biri de Manchester United takımının kanat oyuncularından Nani'ydi.2002'de SL Benfica takımının altyapısına girdi. 2 sene çeşitli altyapı seviyelerinde forma giyen Fernandes, 2003-04 sezonunda hocası José Antonio Camacho tarafından A takıma yükseltildi. Kendisinin ikinci maçı olan Gil Vicente FC ile oynanan ve 2-1 kazanılan maçta gol atarak Benfica tarihinin en genç ikinci golcüsü oldu.

Fernandes, Portsmouth formasıyla ilk maçını EFL Cup'ta Mansfield Town deplasmanında çıktı. 2-1'lik galibiyete uzaktan attığı bir golle katkıda bulundu.Sezonun ilk yarısında zaman zaman maçlara çıktı. Daha sonra teknik direktör Harry Redknapp Fernandes'in düzenli bir biçimde oynatılmamasının nedeni olarak sözleşmede yer alan Fernandes'in üç maç arka arkaya oynatıldığında, Portsmouth'un oyuncuyu transfer etmesi için 12 milyon pound ödemesi zorunluluğunu getiren madde olduğunu belirtti. 10 maçta forma giyen Fernandes, Portsmouth'un yüksek transfer ücreti nedeniyle oyuncuyu almaktan vazgeçmesi nedeniyle Benfica'ya döndü.

Valencia CF kulübünden 6 aylığına satın alma opsiyonu ile birlikte kiralanmıştır. Beşiktaş'tan 1 milyon Euro'dan 3 Ocak 2011 tarihinde 6 aylık sözleşme imzalamıştır. Beşiktaş'taki ilk resmi golünü Türkiye Kupası Çeyrek final ilk maçında Gaziantep BB ile oynanan maçta atmıştır. Ligdeki ilk resmi golünü ise 16 Mayıs'ta Eskişehirspor'a karşı atmıştır. Beşiktaş'a 9. Türkiye kupasını getiren karşılaşmada otoritelere göre sahanın en iyisidir. Beşiktaş'taki ilk sezonunda ligde 14 maçta 1 gol 1 asist toplamda ise 20 maçta 4 gol 5 asist ile oynamıştır.

2 Haziran 2014 tarihinde bonservissiz olarak Lokomotiv Moskova kulübü ile resmi sözleşme imzalayan Fernandes'in, kaç yıllık mukaveleye imza attığı ve alacağı ücret açıklanmazken, 4 numaralı formayı giyeceği belirtildi. Lokomotiv Moskova Sportif Direktörü Kirill Kotov, imza töreni sonrası yaptığı açıklamada, Fernandes'in mükemmel tekniği ve yüksek futbol zekası olduğunu belirterek, "Bu transferle, orta alanımızdaki yaratıcılığımızı güçlendirmiş olduk. Fernandes'in "Lokomotif" gibi bir atak oyunu getireceğine eminiz. Bu da Avrupa için çok önemli" dedi.

title