Haberler

Metin Akpınar'ın Altın Portakal'da sarf ettiği sözler tepki çekti: Bugün Türkiye cahil bir ülkedir

Güncelleme:

Antalya'da Altın Portakal Film Festivali'ne katılan oyuncu Metin Akpınar, sahnede yaptığı konuşma ile gündem oldu. Akpınar açıklamalarında, "Siz laiksinizdir, sekülersinizdir, pozitif bilimcisinizdir, Kemalistsinizdir ne mutlu bana... Ama bir de karşı tarafta kocaman yüzde 51 oy var. Bugün Türkiye cahil bir ülkedir." dedi. Tepki çeken sözlerin ardından Metin Akpınar Twitter'da TT oldu.

Oyuncu Metin Akpınar katıldığı Altın Portakal Film Festivali'nde bir konuşma gerçekleştirdi. Akpınar konuşmasında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

"6'LI MASA KURTARICI OLACAK"

Akpınar muhalefet liderlerinin bir araya geldiği 6'lı masa hakkında fikirlerini belirtip, "Yeniden parlamenter sisteme geçme kararında birleştiler. Ayrı düşünen partiler, ayrı programları olan, manifestoları olan insanlar bir araya geldiler bu iş için, artık sandık emniyeti seçimin emniyeti bakımından, sandık güvenliğini korumak anlamında anlaştılar tamam. Yok şimdi kim bakan olacak, kim Kültür Bakanı olacak, kim Başkan olacak, Başkan olur mu, olmaz mı, biz noteriz, noter değiliz, masadan kim kalkar, kalkarsa biz ne yaparız, dağılır mıyız, birliğe devam mı ederiz falan gibi şeyler basının çok üstünüze geldiği olaylardır. Bu taleplerde bulunmayın. 6'lı masadan ümidinizi kesmeyin. Kurtarıcı olacak" dedi.

"BUGÜN TÜRKİYE CAHİL BİR ÜLKEDİR"

Siyasi mesajlar vermeyi sürdüren Akpınar, "Seküler, laik, pozitivist, Kemalistsinizdir, ne mutlu bana. Ama bir de karşı tarafta kocaman yüzde elli oy var. Bugün Türkiye cahil bir ülkedir. Ben necip Türk milletinin kararlarından ve allegliğinden ödü patlayan bir sanatçıyım. O yüzden onlar seçebiliyorlar, niye, çünkü ortalama eğitim seviyesi ilkokul beş. Daha liseden mezun bile olamadık" ifadelerini kullandı.

TEPKİ ÇEKTİ

Bu sözler sosyal medyada ise kullanıcıların tepkisini çekti. Twitter'da onlarca hesaptan, Akpınar'ın sözlerine yönelik paylaşımlar yapıldı. Metin Akpınar ismi kısa sürede Twitter'da TT oldu.

İşte o yorumlardan bazıları:

Metin Akpınar: Bugün Türkiye cahil bir ülkedir

Metin Akpınar: Bugün Türkiye cahil bir ülkedir

Metin Akpınar: Bugün Türkiye cahil bir ülkedir

Metin Akpınar: Bugün Türkiye cahil bir ülkedir

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Metin Akpınar Antalya Haberler

500

Yorumlar (69)

Arslaner:

Kendi halkını aşağılayan sözüm ona sanatçı müsveddesi üzgünüm ama sizin devriniz çoktan geçti başka bahara

255
221
yanıtYanıtla
Mavi Mavi:

Siyasi cahillikten bahsetdiğini bilmesem doğru derdim!Cahil halk sizleri sanatçı yaptı!O günlerde cahil değillermiydi!Artık sevilerek tamamlasanız ömrünüzü,siyasetten uzak!!!

214
182
yanıtYanıtla
Halit:

boş fıçı tıngırdamış

234
82
yanıtYanıtla
Unal Akkus:

Senden ala cahil ve yobazzzz olamaz

198
81
yanıtYanıtla
Akarsu Muharrem:

ADAMSIN

98
165
yanıtYanıtla
Kayseri Van:

Size ve zihniyetinize oy vermeyecek kadar zekidir bu millet emin ol.şimdiye kadar tüm darbelerin arkasında duran sizsiniz. Bilimden de hiçbirşey anlamazsınız...

183
79
yanıtYanıtla
rap düelloları:

Evet bu ve bunun gibileri sanatçı diye izleyip bir yerlere getirdiğimiz için cahiliz...

190
70
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

cahilimiz çok ama o cahillerin çoğu da akpınarla aynı ideolojiden

181
65
yanıtYanıtla
ismail bey :

Ateistlerle arkadaşlık yapmadık, dine saldırmadık, küp gibi içmedik, heykel yerine millete hizmet edip, sosyal devleti dirilttik, ayrıştırmak yerine herkese insan muamelesi yaptık diye mi cahil olduk. Seninde cenazeni beğenmediğin hoca kıldıracak külli cahil..

165
67
yanıtYanıtla
Mehmet Vatandaş:

kızmayın doğru söylemiş. Cep telefonuna bu kadar düşkün, kazanmadan harcayan, düşünmeden konuşan, her şeyi bildiğini her şeyden anladığını zan eden, gününü kahvehanelerde boş lakırdılarla geçiren vs. vs.. cahil değil de nedir:)

102
119
yanıtYanıtla
Tüm 69 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title