Haberler

Levent Kırca'nın Oğlu: Reddi Mirası Babam İstedi

Güncelleme:

Babası Levent Kırca hakkındaki iddialara yanıt veren Oğulcan Kırca, reddi miras davası açmalarını babasının istediğini belirterek "Biz onun isteğini yerine getiriyoruz" dedi.

Öldükten sonra çocuklarının reddi miras davası açtığı Levent Kırca hakkında gün geçmiyor ki yeni bir haber çıkmasın. Usta oyuncunun mirasına 'sahip çıkarız' diyenler de; büyük oğlu Oğulcan Kırca'yı bu borcu üstlendiği için örnek evlat olduğunu ilan edenler de oldu.

Yaşanan tüm gelişmeler sonrası Sözcü'den Burcu Özen'e konuşan usta oyuncunun ilk eşinden olan oğlu Oğulcan Kırca, reddi miras davası tartışmalarına noktayı koydu. Babasının ölmeden önce çocuklarını başına topladığını ve reddi miras davası açmalarını istediğini belirten Oğulcan Kırca, "Bizden bunu kendisi istedi" dedi.

İşte Oğulcan Kırca'nın açıklamalarından bir kesit;

"Babam bunları duysa 'öldük hala gündemdeyiz' derdi. Ya olanlara gülerdi ya da basına açıklama yaparken "borcum olsa ne olur, olmasa ne olur" derdi. Bu bir suç değil. Babam hiçbir zaman böyle şeylerle reklam yapan bir insan olmadı.

"MADEM SİLDİ, NİYE AÇIKLIYOR?"

Velev ki borcu vardı ve bizim ödeyecek durumumuz yoktu. O zaman ne olacaktı. Evet babamın borcunu ödedim o da vefatından sonra çıkan son telefon faturası. Bu kadar…
'Babamın kimseye borcu yok' dediğimde kimse çıkıp da 'bize borcu vardı' demedi. Ama dün bir haber aldım. Ünlü bir iş adamı ismini açıklamak istemiyormuş; 'Levent Kırca'nın bana 70 bin TL borcu vardı ama ben bu borcu sildim' demiş. Madem sildi ve babam bu iddiaya cevap veremiyor, niye açıklıyor?

"BEN BU KİŞİLİĞE İNANMIYORUM"

Ben böyle bir kişiliğe inanmıyorum. Babam hayatı boyunca kimseden borç almadı. Banka kredisi aldı, ödemekte zorlandığımız oldu, ödedik 'çok şükür' dedik. Ama bir şahıstan borç almadı. Aldıysa da ben bilmiyorum.

"BABAMIN SON İSTEĞİYDİ"

Babam bizi hayattayken karşısına aldı ve dedi ki; 'Allah herkese 3. perdeyi nasip eder. Çocuklar, reddi miras yapmanızı istiyorum. Ben size bu hayatta yapacağımı yaptım. Benim başta usta olmak üzere, yaptığım bazı siyasi davalar, benim kendi duruşumdan, kendi çizgimden, kendi hareketlerimden kaynaklandığı için, ben öldükten sonra devam eden bu davaların sizlere sirayet etmesine karşıyım. Ben size para bırakmadım, ben size borç da bırakmadım. Bu durumun ileride size sıkıntı çıkarmaması için reddi miras yapın. Bu sizin hukuki hakkınızdır.'

"BİZDEN BUNU KENDİSİ İSTEDİ"

Bizim yaptığımız budur. Bizden bunu kendisi istedi. Zaten babamızın ismi, duruşu, çizgisi, soyadı bize bıraktığı en büyük mirastır ve bunlar reddimiras yapılarak reddedilemez. Biz onunla gurur duyuyoruz. Biz her zaman burada Levent Kırca Tiyatrosu'ndayız ve bütün emeğimiz burada."

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Oğulcan Kırca Levent Kırca Sözcü Magazin Haberler

500

Yorumlar (5)

Türkiye:

Helal olsun, vefat ettikten sonra kimseye yük olmak istememiş, arkasından çok konuşarak hakkını yiyen oldu ama özünde çok iyi insandı, Allah rahmet eylesin.

9
9
yanıtYanıtla
oguz:

Allah''a ve Dinine hakaret etmeye ömrünü adamış biri için Allahtan rahmet dilemek ne kadar komik. . .

yanıt3
yanıt4
tokatli:

adam bilincli olarak piyasayi dolandirmis anlasilan bundan ibaret, ve cocuklarina da tembih etmis ki ''sakin benim borclarimi odemeyin'' diye, baska bir aciklamasi yok bunun. Bu ortaklata islenmis bir suctur ki alacaklilar dava edebilirler.

14
0
yanıtYanıtla
Müslüman''ın sahtesine dikkat:

Levent KIRCA usta bir sanatçıydı hepimizin takdir ettiği her insan gibi eceli geldi vefat etti, ama kendileri gibi düşünmediği için birileri hala onunla uğraşıyorlar çok ayıp. Biz onu sanatçı kimliği ile tanıyıp sevdik değerli bulduk, insan kimliği ile tanıyacak kadar sürekli yanında değildik dolayısıyla nasıl bir insan, kul olduğuna artık Allah karar verecek ama birileri hem de dindar kimliğine bürünen sahtekarlar Allah''ın yerine kendilerini koyarak onu tanımadan ona ceza kesiyorlar,

6
4
yanıtYanıtla
Bu ne perhiz bu ne lahana turşusuna:

Sana ne lbe adam borç almış çalışır öderim diye ama Allah''ın takdiri ani gelen hastalık ve bazıları gibi haram yiyip zengin olamadığı için özel hastanelerde tedavi imkanı olmadığı için 3 ayda vefat etmiş o da Allah''ın takdiri o da bir baba olarak borçlarının oğullarına kalmamasını onların bunları Ödeyecek güçte olmadığını bildiğinden bu sözü söylemiş olabilir, sen hem de hem Müslümanım diyorsun hem de haddin olmadığı halde ölmüş bir insanı yargılıyorsun bu ne perhiz bu ne lahana turşusu

yanıt3
yanıt0
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title