Haberler

Aşk İçin Sayılarla Edebiyat Yaptı!

Güncelleme:

21 yaşındaki çiçeği burnunda genç yazar Şinasi Furkan Avcı, aşkı aritmetiğe döktü.

İçinde sayılarla yazdığı şiir ve deneme örneklerinin de bulunduğu 'Sana Çeyrek Vardı Hayat' isimli ilk şiir kitabını çıkaran 21 yaşındaki Şinasi Furkan Avcı; Marmara Üniversitesi Gazetecilik bölümü mezunu... Okan Bayülgen'in TV8 ekranlarında yayınlanan 'Kraliyet Ailesi' programını yapan ekiple çalışan Avcı, sayılardan oluşturduğu alfabenin kendisi için çok özel bir yeri olduğunu söylüyor. Çiçeği burnunda yazar, 'Sana Çeyrek Vardı Hayat' adlı kitabını nasıl yazdığını şöyle anlatıyor:

ÖZGÜR OLMALIYIM

"Aşık oldum; çok sevdim ve sevgimi uzun bir süre dile getiremedim. Duygularını kolay belli edebilen biri olmadığım için, bu durum beni çok zorlamaya başladı. Bir şekilde onun gözlerinin içine bakıp, onu sevdiğimi söyleyebilmeliydim ama bu sadece benim anlayabileceğim bir dil olmalıydı ve ben bu dille özgürce konuşabilmeliydim. Böyle bir dönemde aklıma sayılardan alfabe oluşturmak geldi. Sayılarla edebiyat; bulmaca gibi... Bu olaydan sonra kız arkadaşım ilginç bir şekilde sadece benim bildiğim bu sayısal alfabenin şifresini çözdü ve şu anda onunla sayılarla konuşabiliyoruz. Ona ithaf ettiğim bir kitapta da; bizim için böylesine anlamlı olan bir dilden bahsetmemek olmazdı. Bu ilginç durumu başkalarıyla da paylaşmak istedim..."

DEVAMI GELECEK

Kitapta örneklerle açıkladığı sayısal alfabeyi herkesin kullanabileceğini söyleyen Avcı, devamının da geleceğini söylüyor. Avcı, "İkinci kitabım roman olacak. En kısa zamanda onu da çıkaracağım" diyor. Kitlelere hitap eden bir köşe yazarı olmak istediğini de belirten Avcı, "Popülist Türk yazarlarının birçoğu ilgimi çekmiyor. Edebiyatta popüler olmak bana göre tehlikeli bir durum çünkü beklentileri karşılama ihtiyacı kaliteyi düşürüyor" diye konuşuyor.

"BENİM ŞANSIM OKAN"

Şinası Furkan Avcı, "Okan Bayülgen, çocukluğumdan beri hayranlık duyduğum kişiydi. Şimdi onun yakınında olmak benim için büyük bir şans. Kitabımı ona hediye ettim. Mutlaka okuyup değerlendireceğini söyledi. Özellikle onun eleştirileri benim için faydalı olacak" diyor.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Marmara Üniversitesi Okan Bayülgen Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title