Haberler

10 Yaşında Bir İhtiyardım

Güncelleme:

Angelina Jolie'nin 'Kan ve Bal Ülkesinde' filminde oynayan Alma Terzic, 'Mavi Kelebekler' dizisi için İstanbul'a geldi.

Sırplar'ın 1992-1995 tarihleri arasında Bosna Hersek'te yaptıkları ve bir katliam olarak nitelendirilen savaşı anlatan 'Mavi Kelebekler' dizisine Bosna'dan taze kan geldi! Bosnalı oyuncu Alma Terzic, 'Mavi Kelebekler' dizisinde rol almak İstanbul'daydı. Angelina Jolie'nin 'Kan ve Bal Ülkesinde' (In The Land Of Blood And Honey) filminde de başrol oynayan Terzic; hem diziyi hem de savaşın üzerindeki etkisini anlattı. Terzic, savaşın kendisini yaşlandırdığını da itiraf etti.

6 YAŞINDA BİLE YAŞLIYDIM

'Mavi Kelebekler' dizisinde konuk oyuncu olarak yer alma teklifi size ilk geldiğinde ne düşündünüz? Beni ilk aradıklarında Türkiye'ye gelemeyeceğimi söyledim. Daha sonra bana dizinin Bosna'daki savaşı anlattığından bahsettiler. Savaş başladığında 5, bittiğindeyse 10 yaşındaydım. Artık ülkem hakkında doğru bir şeyleri, dünyaya söylemem gerektiğinin farkındaydım. Derken 'Mavi Kelebekler' dizisini izledim ve çok etkiledim. Dizide kullanılan kostümler, bana o günleri hatırlattı.

Bosna'daki savaşı bizzat yaşamış olmanız oyunculuğunuzu belli bir kalıp içerisine sokuyor mu ya da savaş psikolojisi üzerinizde nasıl bir etki bırakıyor?

Elbette ki, savaşı yaşamış olmak beni ve oyunculuğumu etkiliyor. Angelina Jolie'nin çektiği ve benim de rol aldığım 'Kan ve Bal Ülkesinde' isimli filmde de bazı savaş sahneleri vardı. Bu sahnelerden sonra otelime gidip, kendimi dinlediğim çok olmuştur. Bahsettiğiniz savaş psikolojisini de şöyle açıklayayım; savaş yüzünden 6-7 yaşındayken bile kendimi yaşlı hissediyordum. Şimdi 40 yaşında gibiyim.

ANGELINA'YA ANLATTIM

TRT 1 ekranında yayınlanan 'Mavi Kelebekler' dizisinde rol almanız kariyerinizi nasıl etkileyecek?

Batı'da Angelina Jolie'nin filmiyle; Doğu'da da 'Mavi Kelebekler' dizisi ile yaşadığımız acı ve gerçekleri anlatmayı düşünüyorum. TRT, geniş alana hitap eden bir televizyon kanalı... O yüzden de kariyerden ziyade, bu projede yer almayı; kendim ve ülkem hakkında konuşmak için kabul ettim diyebilirim.

Kıyafetinizdeki çizgiler ve ihtişamlı takılarınız, Osmanlı dönemini anımsatıyor. Osmanlı hakkında bilginiz var mı ve İstanbul'a daha önce de geldiniz mi?

Evet, bizler aynı kültürü paylaşmış ve aynı kültürde ilerlemeye çalışan insanlarız. Bizler de sizin gibi aileye önem veren ve açık kalpli insanlarız; birbirimize çok benziyoruz. Takılardaki ihtişamın sizi Osmanlı dönemine götürmesi çok normal. Kıyafetim Siren Ertan, takılarımsa Karun Kıraç imzasını taşıyor. Bu arada İstanbul'a daha önce de geldim ve 1.5 ay kaldım. Hatta en yakın arkadaşım burada yaşıyor.

Türkiye'ye gelmeden önce 'Mavi Kelebekler' dizisinde yer alacağınızı Angelina Jolie ile konuştunuz mu?

Evet, dizide oynayacağımı ve Türkiye'ye geleceğimi biliyor. Şu anda Londra'da yeni bir proje üzerinde çalışıyor.

YAPRAK DOLMASINA BAYILIYORUM!

Türk kültürü; tarihi ile olduğu kadar mutfağı ile de oldukça zengin. En çok hangi yemeğimizi beğeniyorsunuz?

Yaprak dolmanıza bayılıyorum. (Gülerek) Bildiğim yemekleriniz çok var ama yaprak dolmanızın yeri ayrı... Bizde de aynısı var, fakat orijinali sizin mutfağınızda yer alıyor. Gerçekten çok seviyorum.

Peki, siz evde yaprak dolması yapar mısınız?

Maalesef, o kadar iyi bilmiyorum.

SAVAŞI ANLATMAK BENİM İÇİN BİR GÖREV

Savaşı anlatan filmlerde rol almanızın size geri dönüşü, kariyerinize etkisi nasıl oluyor?

'Kan ve Bal Ülkesinde', Bosna'da ilk gösterildiğinde insanlar çok mutlu oldu. Çünkü; bu film doğruları söyleyen ilk filmdi. Savaşı anlatmak benim için bir görevdi. Çünkü ben de savaşta, ailemden 28 kişiyi kaybettim. Bosna Savaşı'nı anlatan filmlerde oynamak; bende oyunculuk yapmaktan öte şeyler hissettiriyor.

Sizin gibi oyuncuların birçoğu daha popüler işlerde yer alıyor. Sizse daha mütevazı bir yaşam sürüyorsunuz. Sizce bu bir dezavantaj mı?

Bu durumun bir sorun teşkil edeceğini düşünmüyorum. Ben oyunculuğu sevdiğim şekilde yapıyorum. Bence önemli olan kalıcı ve kaliteli olmak... Yaptığım işlere inanıyorum.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Angelina Jolie Alma Terzic Saraybosna İstanbul Magazin Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title