Haberler

Kurtcan Çelebi Biyografisi

Kurtcan Çelebi
Doğum YeriSamsun / Türkiye

Kurtcan Çelebi Kimdir ?

1985 yılında Samsun'da doğdu. İlköğrenimini Mamak İmam Hatip Orta Okulu'nda, orta öğrenimini Mamak İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı.

Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun olan Çelebi, ticaretle uğraşmaktadır. Siyasi alanda görev almadan önce çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aktif olarak faaliyet göstermiştir.

2007 yılında AK Parti Mamak İlçe Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevlendirilmiş; bu süre içerisinde çeşitli başkan yardımcılıkları görevlerinde bulunmuştur.

2011'de gerçekleştirilen İlçe Gençlik Kolları 3. Olağan Kongresinde, AK Parti Mamak İlçe Gençlik Kolları Başkanlığına seçilmiştir. 2012'de gerçekleştirilen Genel Merkez Gençlik Kolları 3. Olağan Kongresinde Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçilen Kurtcan Çelebi, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı ve Seçim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevlerini yürütmüştür.

AK PARTİ Mamak İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı, Ankara İl Gençlik Kolları Başkanlığı, MKYK Üyeliği, MYK Üyeliği (Yerel Yönetimler ve Seçim İşleri Başkanlığı) görevlerinde bulundu. 2014 yılında Mamak Belediyesi ve ABB Meclis Üyeliği, AK PARTİ 6. Olağan Büyük Kongresi'nde Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu Üyeliği görevlerine seçildi. 2018-2021 yılları arasında AK PARTİ Genel Merkez Teşkilat Başkanlığında Ege Bölge Koordinatörü olarak görev aldı. AK PARTİ 7. Olağan Büyük Kongresi'nde MKYK Üyeliğine seçildi. TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi ve Bahreyn Dostluk Grubu Başkanıdır.

28. dönemde AK Parti'den Ankara Milletvekili olarak seçildi.

title