Haberler
BBC

Oscar Ödülleri 2019 - Adayların ve Kazananların Tam Listesi

2019 Oscar Ödül Töreni, ABD'nin Los Angeles kentinde Dolby Theatre'da düzenleniyor.

2019 Oscar Ödül Töreni, ABD'nin Los Angeles kentinde Dolby Theatre'da düzenleniyor.

İspanyol oyuncu Javier Bardem'in sunuşunu 'duvarsız' bir dünya diyerek İspanyolca yaptığı yabancı dilde en iyi film kategorisinde Oscar'ı Roma filmin aldı.

Gecenin ilk ödülü ise en iyi yardımcı kadın oyuncu kategorisinde If Beale Street Could Talk filmiyle Regina King'in oldu.

"Saturday Night Live" programının eski oyuncuları ve komedi dalında çok sayıda yapımda yer alan Tina Fey, Amy Poehler ve Maya Rudolph bu kategorinin sunuşuyla gecenin açılışını yaptı.

Bohemian Rhapsody, en iyi ses efekti ve en iyi ses kurgusu Oscarlarını aldı.

En iyi belgesel kategorisinde kazanan Free Solo oldu. Amerikan yapımı Free Solo'da serbest (ipsiz) kaya tırmanıcısı Alex Honnold'ın ABD'deki Yosemite Milli Parkı'ndaki tırmanış performansı anlatılıyor.

Queen gitaristi Brian May sahnedeydi

Oscar ödül töreninin açılışı, efsane rock grubu Queen şarkılarıyla oldu.

Şarkıcı Adam Lambert ve Queen grubunun gitaristi Brian May, ödül töreninin açılışını iki şarkılık bir performansla yaptı.

Akademi Ödülleri'nin 91'incisinde bu yıl en çok adaylığı Roma ve The Favourite filmleri almıştı.

En İyi Film En İyi Yönetmen En İyi Kadın Oyuncu En İyi Erkek Oyuncu En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu En iyi Yardımcı Erkek Oyuncu En İyi Yabancı Film En iyi uyarlama senaryo En iyi orijinal senaryo En iyi kurgu En iyi film müziği En iyi kısa film En iyi kısa animasyon film En iyi kostüm tasarımı En iyi ses efekti En iyi ses kurgusu En iyi kısa belgesel En iyi belgesel En iyi prodüksiyon tasarımı En iyi görüntü yönetimi En iyi görsel efekt En iyi saç ve makyaj En iyi animasyon film En iyi film şarkısı Yapım tasarımı

BBC

Amerika Birleşik Devletleri Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title