Haberler

    Orkestra Akademik Başkent

    Orkestra Akademik Başkent, 15 Kasım'da ENKA İbrahim Betil Oditoryumu'nda müzikseverlerle buluşuyor.

    Orkestra Akademik Başkent, 15 Kasım'da ENKA İbrahim Betil Oditoryumu'nda müzikseverlerle buluşuyor.

    "13 yıllık bir geçmişe sahip olan Orkestra Akademik Başkent, tam da ismine yakışır nitelikte, klasik müziğe kendini adamış akademisyenlerin yer aldığı bir Başkent ekolünü temsil ediyor. Bugüne kadar aralarında Gürer Aykal, Rengim Gökmen, Erik Lundberg, Ahmet Kanneci, Cihat Aşkın, Hande Dalkılıç, David Cohen, Çağatay Akyol, Matthias Kamps ve daha birçok solist ve şefin yer aldığı konserler gerçekleştiren orkestranın uluslararası başarıları da bulunuyor. Önemli festivallerden biri olan Saint Petersburg Piyano Festivali'ne tüm dünyadan davet edilen 3 orkestradan biri olan Akademik Başkent'in unutulmaz performanslarından biri de 11'inci Avrupa Filmleri Festivali açılışı sırasında gerçekleşmişti. Orkestra, Eisenstein'ın ünlü sinema klasiği 'Potemkin Zırhlısı'na eşzamanlı eşlik ederek büyük beğeni toplamıştı. Oditoryum'da F. Chopin, M. Bruch ve V. Villiams'ın eserlerini seslendirecek olan Şef Ertuğ Korkmaz yönetimindeki orkestrada Gökhan Aybulus (piyano) ve Ezgi Irmak (Viyola) solist olarak yer alacaklar.

    ENKA sahnelerine çokça emek veren değerli sanatçılarımızdan Gökhan Aybulus, yurtdışında ve özellikle klasik müziğin en ileri seviyelerde icra edildiği Rusya'da önemli başarılara sahip. Çaykovski Konservatuvarı'nı bitirdikten sonra pek çok yarışmada dereceler alan sanatçı, Rusya, Ukrayna, Avusturya, Almanya, İtalya, Bulgaristan, Azerbaycan ve Çin gibi birçok ülkede konserler verdi ve uluslararası yarışmalarda jüri üyeliği yaptı. Genç yaştaki başarılarıyla dikkat çeken Ezgi Irmak, 2002 yılında henüz 18 yaşındayken Bremen'deki Uluslararası Gençlik Orkestrası'nın Viyola şefi oldu. Daha sonra Anadolu Gençlik Orkestrası'na davet edilerek yurt içi ve yurt dışında birçok konsere ve festivale katılan sanatçı, kariyerine başarılı bir akademisyen olarak devam ediyor."

    Program

    Şef: Ertuğ Korkmaz

    Solistler: Gökhan Aybulus, piyano

    Ezgi Irmak: Viyola

    F. ChopinMi minör Piyano Konçertosu

    Solist: Gökhan Aybulus

    Ara

    M. BruchRomans

    Solist: Ezgi IrmakV. Williams Tallis Phantasy

    Satın aldığınız bileti akıllı telefonunuza indireceğiniz aplikasyonuna okutun, puanlar kazanın. Kazandığınız puanları yeni biletlere ve birçok farklı ödüle çevirin.

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Saint Petersburg Gürer Aykal Kültür Sanat Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title