Haberler

Müjde Ar: 'Hep Ayaklarınızın Üzerinde Durun' Annemin Baş Sözüydü

BURSA'nın Nilüfer ilçesinde düzenlenen söyleşide kadınlarla bir araya gelen sinema sanatçısı Müjde Ar, "Çok zorluklarla karşılaştık. Annem Aysel Gürel erkek gibi savaştı.

BURSA'nın Nilüfer ilçesinde düzenlenen söyleşide kadınlarla bir araya gelen sinema sanatçısı Müjde Ar, "Çok zorluklarla karşılaştık. Annem Aysel Gürel erkek gibi savaştı. Dolayısıyla belki de gücünü oradan alıyordu; zorluklara karşı yenilmemek. 'Hep ayaklarınızın üzerinde durun' baş sözüydü" dedi.

Nilüfer Belediyesi, 2010 yılından bu yana 'Kadın Hayata Yakın' projesi kapsamında, ilçede oturan kadınları, okudukları kitapların yazarlarıyla buluşturuyor. 'Ne Kavgam Bitti Ne Sevdam' adlı şiir kitabının yazarı ve dillere dolanan birçok şarkıyı kaleme alan merhum Aysel Gürel'in kızı Müjde Ar da bu kapsamda, 28 mahallede oturan 800'ü aşkın kadın ile bir araya geldi. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in de katıldığı söyleşi, Müjde Ar'ın annesi Aysel Gürel'in yaşamından kesitlerin yer aldığı belgesel gösterimiyle başladı. Müjde Ar ile birçok kadın, belgesel gösterimi ve Ar'ın annesiyle anılarını anlatması sırasında gözyaşlarını tutamadı. Müjde Ar, annesi Aysel Gürel'in şiirlerinden oluşan kitabını da anlattı. Her şeyi annesine borçlu olduğunu ifade eden Müjde Ar, "Ben, annemin kızıyım. Bütün filmler oradan çıktı. Başka bir ailede olsaydım, Aysel gibi bir annem olmasaydı, oyunculuğu seçer miydim, bu filmlere cesaret edebilir miydim bilmiyorum" dedi.

'ÇOK ZORLUKLARLA KARŞILAŞTIK'

Çok zor bir çocukluk dönemi geçirdiklerini anlatan Müjde Ar, 1960'lı yıllarda Türkiye'de 2 çocuklu güzel bir kadının, bekar olarak hayatını kazanmasının çok zor olduğunu söyledi. Müjde Ar, şöyle dedi:

"Çok zorluklarla karşılaştık. Annem, erkekten çok erkek gibi savaştı. Dolayısıyla belki de gücünü oradan alıyordu; zorluklara karşı yenilmemek. Sonradan şarkı sözü yazmaya başladı ama bir tiyatrocu maaşıyla 2 çocuğu yetiştirmek, okutabilmek çok zordu. 'Hırsız olmayın, namussuz olmayın' sözü hala kulaklarımda. 'Hep ayaklarınızın üzerinde durun' baş sözüydü. Ölünceye kadar yazdı. En son dizleri titriyordu. Titreye titreye yazdı. Türkçeye de çok hakimdi."

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de Müjde Ar'a teşekkür ederek, "Aysel Gürel'in dediği gibi, kadınların özgür birey olması konusundaki kavgamız devam edecek. Bu kentte, kentteki insanların gülümsemesi için de sevdamız devam edecek" dedi.

- Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Aysel Gürel Müjde Ar Kültür Sanat Haberler

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Bakmadan Geçme

Allah Yazdıysa Bozsun filmi oyuncuları kim? Allah Yazdıysa Bozsun filmi konusu ne? Allah Yazdıysa Bozsun ne zaman, nerede çekildi? Dominik Cumhuriyeti bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? #129342 Güney Kore bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? Bulgaristan bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? #129342 Dallas Mavericks OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! #127936 Panathinaikos Aris maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Panathinaikos Aris maçı şifresiz mi? #9917 Torino Milan maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Torino Milan maçı şifresiz mi? #9917 Kayserispor Konyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Kayserispor Konyaspor maçı şifresiz mi? #9917 Başakşehir Trabzonspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Başakşehir Trabzonspor maçı şifresiz mi? #9917 Gaziantep FK Fatih Karagümrük maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Gaziantep FK Fatih Karagümrük maçı şifresiz mi? Samsunspor Alanyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor Alanyaspor maçı şifresiz mi? #9917 Ç.Rizespor Kasımpaşa maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ç.Rizespor Kasımpaşa maçı şifresiz mi? #9917 Ankaragücü Pendikspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ankaragücü Pendikspor maçı şifresiz mi? #9917 Beşiktaş Hatayspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Beşiktaş Hatayspor maçı şifresiz mi? #9917 Bayer Leverkusen Augsburg maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Bayer Leverkusen Augsburg maçı şifresiz mi? #9917
Pazarcılıktan suç örgütü yöneticiliğine! Çapkanlar'ın lüks araçları ve tekneleri görüntülendi

Pazarcılıktan suç örgütü yöneticiliğine! Çapkanlar'ın lüks araçları ve tekneleri görüntülendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title