Haberler

Melih Gülgen Son Yolculuğuna Uğurlandı

Bir süredir akciğer kanseri tedavisi gördüğü hastanede dün hayatını kaybeden yapımcı, yönetmen ve senaryo yazarı Melih Gülgen son yolculuğuna uğurlandı.

Bir süredir akciğer kanseri tedavisi gördüğü hastanede dün hayatını kaybeden yapımcı, yönetmen ve senaryo yazarı Melih Gülgen son yolculuğuna uğurlandı.

"İnsanları Seveceksin", "Adalet", "Düşkünüm Sana", "Tatar Ramazan" gibi filmlerin yönetmenliğini yapan Gülgen için, Eyüp Sultan Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Gülgen'in çalışma arkadaşları ve sevenlerinin yanı sıra oyuncu Serdar Gökhan, Levent Aykul, yönetmen Yılmaz Atadeniz'in katıldığı törende, taziyeleri yönetmenin eşi Vildan, oğlu Burak ve Fırat Gülgen kabul etti.

Törende AA muhabirine açıklama yapan oyuncu Mahmut Cevher, Gülgen'le "Gurbet Kadını" dizisinde 39 bölüm birlikte çalıştıklarını söyledi.

Cevher, Gülgen'in sinemaya gönül vermiş biri olduğunun altını çizerek, "Yönetmen olarak çok önemli filmler yapmış, çok değerli bir yönetmen ve yapımcı, ayrıca çok karakterli ve özel bir insandı. Sanatçı olmak, toplumda çok özel bir şey. Allah bunu ona nasip etmiş."

"Zor bir gün"

Oyuncu Teoman Kumbaracıbaşı da Gülgen'le çalışma fırsatı bulamadığını belirterek, "Oğlu Burak Gülgen benim çok çok yakın arkadaşım. Zor bir gün. Ailesi için zor bir gün. Hepimizin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

Melih Gülgen'i uzun yıllardır tanıdığını dile getiren Oyuncu Nihat Erdoğan ise "Sinema ve film dünyası temel taşlarından birini yitirdi. Onun için çok üzgünüz." dedi.

Ünlü yönetmenin kardeşi Ahmet Selvidal ise İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Gülgen'in bir buçuk yıldır akciğer kanseriyle savaştığını kaydetti.

Selvidal, akciğer kanserini 4 ay sonra fark ettiklerini belirterek, "(Kanseri) Boyun ağrısından ötürü fark ettik. Arka arkaya dört ameliyat oluyor boynundan. Üç omurgası erimiş vaziyetteydi. Önlü arkalı protez takıldı. Bu ameliyatlar süresince onkolojik fazla bir şey yapılamadı. Yalnız üst kısmına sıçrama oldu ve radyoterapi aldı fakat radyoterapi onu bayağı çökertti." diye konuştu.

"Zatürreden dolayı vefat etti"

Gülgen'i tedavi için Küba'ya götürdüklerine dikkati çeken Selvidal, şöyle devam etti:

"Akrep zehri denilen aşının bayağı yararını gördük. Yayılmayı önledi. Daha sonra Amerika'ya götürdük. Orada bazı onkologlarla görüştük. Oradan Meksika'ya geçtik. İki defa kök hücre tedavisi yaptırdık fakat bunlar da fayda etmedi. Zatürreden dolayı kalp durması oldu ve vefat etti."

Selvidal, ünlü yönetmenin 100'den fazla esere imza attığına da değinerek, "Yeşilçam'ın özünden gelmedir. Bütün patronlar ev, mülk alırken o malzemeye yatırım yapmıştı. Hala yazıhanesinde üç tane kamerası, montaj masaları vardır ve negatiflerini hiçbir yere satmadı. Evladı gibi saklardı. İyi bir yönetmen, işi iyi bilen bir yönetmendi." şeklinde konuştu.

Gülgen'in cenazesi, ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından, Eyüp Mezarlığı'na defnedildi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Serdar Gökhan Melih Gülgen Tatar Eyüp Kültür Sanat Haberler

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Bakmadan Geçme

18 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Yeni Angola Büyükelçisi Muhammet Mustafa Çelik kimdir? Muhammet Mustafa Çelik hayatı ve biyografisi nedir? 18 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! 18 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 18 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #9889 #127919 18 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 18 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 18 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 18 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Adana Demirspor UEFA'dan neden ceza aldı, Avrupa'dan men mi edildi? Galatasaray Fenerbahçe tek maç satın alma var mı, GS FB tek maç nasıl alınır? #9917 #128250 Marmaray Kadıköy Ayrılık Çeşmesi istasyonunda kim, neden intihar etti? TikTok çöktü mü? 17 Mayıs TikTok sorun ne, neden açılmıyor? #129300 20 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 20 Mayıs burç yorumları nedir?
Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title