Haberler

Bursa'da Kültür Sanat

Güncelleme:

BDT, "Aşk Bir Şey Değildir" adlı romantik komedi oyununun prömiyerini yapacak ve "Martı" ile "Kaçaklar" oyunlarını sahneye koyacak

Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), "Aşk Bir Şey Değildir" adlı romantik komedi oyununun prömiyerini yapacak ve "Martı" ile "Kaçaklar" oyunlarını sahneleyecek.

Şahin Örgel'in yazdığı, Ali Volkan Çetinkaya'nın yönettiği "Aşk Bir Şey Değildir" oyununun dekor tasarımını Ufuk Üsterman, kostüm tasarımı Ceren Karahan, ışık tasarımı da Yüksel Aymaz yapıyor. "Nihal" karakterini Ecehan Şarman Çetinkaya'nın, "Tekin" karakterini de Ali Volkan Çetinkaya'nın canlandıracağı oyunda, evli bir çiftin üzerinden kadın erkek ilişkisi anlatılıyor.

Oyunun prömiyeri bugün Feraizcizade Oda Tiyatrosu'nda saat 18.00'de gerçekleştirilecek. Oyun, yarın ve 2 Kasım Cumartesi yine aynı saatte sahnelenecek.

Anton Çehov'un yazdığı, Ataol Behramoğlu'nun Türkçe'ye çevirdiği ve Levent Suner'in yönettiği "Martı"nın dekor tasarımını Ufuk Üsterman, kostüm tasarımını Sevgi Türkay, ışık tasarımını ise Ali Karaman yapıyor.

Demet Oran, Erçin Işık, Şükrü Reha Taşman, Cansu Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu 13 kişinin rol aldığı oyunda, Rusya'nın 19'uncu yüzyıl sonları anlatılıyor. Taşra hayatının sıkıntılı atmosferinde 19'uncu yüzyılın sonundaki çöküntünün ele alındığı oyunda, yaklaşan ekonomik ve sınıfsal değişim de irdeleniyor. Oyunun dramatik özünü ise artık sonu gelen aristokrat kökenli bir aile ve yakın çevresinin bu değişime ayak uyduramaması oluşturuyor.

Oyun, bugün, yarın ve 2 Kasım Cumartesi 20.00 saatlerinde Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesi'nde tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak.

Charles Perrault'un yazdığı, Metin Arslan'ın çevirdiği "Çizmeli Kedi" adlı çocuk oyununu da Berrin Kulya Balkanlar yönetiyor. Dekor ve kostüm tasarımını Aytuğ Dereli, ışık tasarımını Ali Karaman, dans düzenini Berrin Kulya Balkanlar'ın yaptığı oyunda, Harun Türköz rol alıyor. Oyun, AVP Sahnesi'nde 3 ve 5 Kasım tarihlerinde saat 14.00'ten itibaren minik izleyicilerin beğenisine sunulacak.

Bursa Şehir Tiyatrosu

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, yeni sezona, "Buzlar Çözülmeden" oyununun prömiyeri ile başlayacak.

Türk tiyatrosunun önemli yazarlarından Cevat Fehmi Başkut'un klasikler arasında yer alan oyunu "Buzlar Çözülmeden"in yönetmenliğini Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nurhan Tekerek, dekor tasarımı Akın Tezer Tunalı, kostüm tasarımı Bengisu Mukiyen, müziklerini ise Murat Gedikli yapıyor.

Oyunda, kar yüzünden yolları kapalı kasabaya gelen yeni kaymakamın hikayesi anlatıyor. Prömiyeri, yarın saat 20.00'de Tayyare Kültür Merkezi'nde yapılacak oyun, kasım ayı boyunca her hafta perşembe ve cuma günleri saat 20.00'de, cumartesi günleri de saat 14.00'te yine aynı kültür merkezinde tiyatroseverlerle buluşacak.

Cemal Nadir Güler Sanat Galerisi'nde Alper Tüydeş'in "Karacabey Longozu Diye Bi Yer Var" isimli fotoğraf sergisi, 4-9 Kasım tarihlerinde sergilenecek. Sami Güner Sanat Galerisi'nde ise Semra Özümerzifon'un "Rumeli Kavağı'ndan Anadolu'ya Ağ" isimli resim, heykel ve fotoğraf sergisi 2 Kasım'a kadar açık kalacak. - Bursa

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Volkan Çetinkaya Ataol Behramoğlu Anton Çehov Ali Karaman Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne? GÜNAY KODAZ KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Günay Kodaz nereli, kaç yaşında? MEHMET TOLGA AKALIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Mehmet Tolga Akalın nereli, kaç yaşında?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title