Haberler

Altın Portakal'da Türkiye'nin Batısından Bir Hikaye: Mavi Dalga

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı'nca (AKSAV) düzenlenen 50'nci Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda Zeynep Dadak ve Merve Kayan'ın birlikte yönettiği 'Mavi Dalga'...

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı'nca (AKSAV) düzenlenen 50'nci Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda Zeynep Dadak ve Merve Kayan'ın birlikte yönettiği 'Mavi Dalga' filminin galası yapıldı.

Antalya Kültür Merkezi'nde gerçekleşen gösterimin ardından düzenlenen söyleşide Merve Kayan, Zeynep Dadak'la birlikte yönettikleri ilk uzun metraj filminin 'festival filmi- gişe filmi' arasında bir yerde durduğu değerlendirmelerine, "Yazar- yönetmen için değil belki, yapımcının biraz düşündüğü bir şey belki ama anlatmak istediğimiz hikayeyi en doğru anlatım yöntemiyle anlatmayı tercih ettik" sözleriyle yanıt verdi.

Balıkesir'de, günlük hayatın rutin telaşı içinde bir yandan gelecek planları yapan diğer yandan ergenliklerinin en çetrefil dönemini yaşayan kızların hikayesinin anlatıldığı filmde yer seçiminin nedenini aynı zamanda Balıkesirli olan Zeynep Dadak şöyle anlattı:

"Bizim için önemli olan şey aslında Türkiye'nin batısında yer alması. Balıkesir konumu itibariyle iki büyükşehir arasında kalmış, kavşakta olan bir yer. Merve'yle 10- 15 şehir dolaştık. Balıkesirli olduğumuz için değil aslında."

Yönetmen Merve Kayan filmde oluşturdukları tipler ve filmin mesajına ilişkin sorulara ise "Günlük hayatlarının nasıl aktığını göstererek mesaj ya da filmden çıkarılacak sonuç yerine hayat içinde akışlarının geleceklerine dair bir şeyler söylemesini istedik. Genç kadınların küçük bir şehirde kendi içlerinde yaşarken içinden geçtikleri anları anlatarak onların sesini duymak bizim için daha önemliydi" diye konuştu.

Filmde iki kadın yönetmenle çalışan oyuncu Onur Saylak, filmi ilk defa izlediklerini belirterek, mekanın her ne kadar Türkiye'nin batısında da olsa kapalı bir coğrafya olduğunu vurguladı.

'Mavi Dalga' filminin yönetmenleri Zeynep Dadak ve Merve Kayan, ilk uzun metraj filmlerinin aynı zamanda hem senaryosunu yazdı hem de Yamaç Okur'la filmin yapımcılığını paylaştı. Almanya, Hollanda, Yunanistan ve Türkiye ortak yapımı filmde Ayris Alptekin, Albina Özden, Nazlı Bulum, Begüm Akkaya gibi genç oyuncular rol aldı.

GÖZLER ÖDÜL GECESİNDE

Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Mavi Dalga'nın gösteriminin ardından Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nın gala gösterimleri tamamlandı. Cuma günü saat 21.00'de, CNN Türk ekranlarından da canlı yayınlanacak Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek geceyle festival ödülleri sahiplerini bulacak. Festival kapsamında gösterimi gerçekleştirilen 10 filmi, Türkan Şoray başkanlığında yönetmen Reis Çelik ve Ümit Ünal, yapımcı Şükrü Avşar, oyuncu Mahir Günşiray, Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr. Feride Çiçekoğlu, sinema yazarı Burçak Evren ve CNN Turk Programlar Koordinatörü ve gazeteci Aslı Öymen, opera sanatçısı Rahman Altın ve görüntü yönetmeni Zekeriya Kurtuluş'tan oluşan jüri değerlendirecek. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Merve Kayan Türkiye Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title