Haberler

Konukoğlu Üniversitesi'nin İlk Tıp Öğrencilerine Beyaz Önlük

Gaziantep'te, Konukoğlu Üniversitesi bünyesinde kurulan Tıp Fakültesi'ne kayıt yaptıran 51 öğrenci, beyaz önlük giyme töreniyle eğitime başladı.

Gaziantep'te, Konukoğlu Üniversitesi bünyesinde kurulan Tıp Fakültesi'ne kayıt yaptıran 51 öğrenci, beyaz önlük giyme töreniyle eğitime başladı.

Konukoğlu Üniversitesi bünyesinde kurulan Tıp Fakültesi için tören düzenlendi. Törende fakültenin ilk olma özelliğini taşıyan 51 öğrenci için beyaz önlük giyme töreni düzenlendi.

Törende konuşan Sanko Holding Onursal Başkanı ve Sanko Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, fakültenin ilk öğrencilerine beyaz önlük giydirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Sanko grubunun en mutlu günlerinden birini yaşıyoruz. İşin maddi yönünü düşünseydik, üniversiteyi İstanbul'da kurardık ve tıp ile başlamazdık. Çünkü en zoru, en pahalısı ve en meşakkatlisi tıptır. Ama bizim gayemiz Gaziantep'te sağlık alanında çıtayı daha yukarı çekmek" dedi.

Öğrencilere evlat gözüyle baktıklarını anlatan Konukoğlu, şöyle konuştu:

"Talebelerimizi inşallah ileride hocalarımın yerinde görmek isterim. Çünkü mutlu olmanın en güzel yollarından birisi hırslı olmaktır. Tabii bu hırs aklı geçmeyecek. Bu bölgenin kalkınması için sizleri ilerde profesör ve başka üniversitelerde görmek isterim. En mutlu olduğum şeylerden birisi, bin 500 burslu öğrenci okutuyoruz. Bunlar mezun olduğu zaman, benim oğlum, kızım mezun oldu gibi mutluluk yaşıyorum."

Sanko Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav ise şunları söyledi:

"Bugün öğrencilerimiz, hekimliğin sembolü olan beyaz önlük giyecekler. Bu yüzyıllardan beri gelen bir gelenek, usta hekimler çırak hekimlere önlük giydirirler. Ustalar bu önlüğü giydirmekle, 'Ben seni çıraklığa kabul ediyorum, hekim adayı olmayı hak ettin' derler. Öğrenciler de bunu giyerek 'Biz bu hikmeti hak etmek için elimizden geleni yapacağız, gece gündüz çalışacağız' diye söz verirler."

Konuşmaların ardından öğrenciler beyaz önlük giyerek eğitime başladı. - Gaziantep

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdulkadir Konukoğlu Sanko Holding Gaziantep Sanko Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title