Haberler

Kitaba Rakip Tanımam!

Malatya Kitap Fuarı’na yoğun katılım olunca fuar alanı dar geldi. Onur konuğu usta yazar Rasim Özdenören: Ne internet, ne televizyon kitabın yerini tutabilir.

Malatya 2. Anadolu Kitap Fuarı, 130 yazarın katılımıyla başladı. Malatya Belediyesi yanındaki çadırda kurulan fuarın açılışında konuşan Vali Vasip Şahin, alanın yetersizliği nedeniyle bazı yayınevlerine yer kalmadığını belirterek, gelecek yıl fuarı daha geniş mekanda düzenleyeceklerini kaydetti. Fuarın onur konuğu yazar Rasim Özdenören de fuarların önemine dikkati çekerek, okuyucunun olmadığı yerde kitabın bir anlam ifade etmediğini vurguladı. İlk günde imza gününe katılan yazarlar da Malatya Kitap Fuarı’nın canlılığından ve okur ilgisinden bir hayli memnun kaldıklarını ifade ettiler. İlk günde 30 bin kişinin gezdiği ve yoğun ilgi gören “Barışın Dili Okumak” temalı fuarda, 267 yayınevi stant açtı. 130 yazarın katıldığı fuar, 5 Mayıs'a kadar açık kalacak.


Özdenören: Kitap başkadır


Malatya 2. Anadolu Kitap Fuarı’nda kitaplarını imzalayan usta yazar Rasim Özdenören "Kitabın yerini alacak hiçbir adres göremiyorum, bugün internet yaygın ancak, kitaba rakip tanımıyorum" dedi. Özdenören, "Tecrübelerin verdiği kanaatle şunu ileri sürebilirim ki, nasıl ki radyo gazetelerin yerini alamadı, televizyon radyonun yerini alamadı, sinema hiçbirinin yerini alamadı, kitabın yerini de internet alamayacaktır. Bunların her biri kendi alanlarında kendi orijinal alanlarında ağırdır. Kitabın yerini alacak hiçbir adres göremiyorum. Bugün internet yaygın ancak, kitaba rakip tanımıyorum’’ şeklinde konuştu.


Sırada Kocaeli var


Öte yandan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek 5. Kocaeli Kitap Fuarı, ‘Kâğıttan dünyaların keşfi’ temasıyla 11 Mayıs’ta başlayacak. Sanayi kenti olmasının yanı sıra gerçekleştirdiği kültür-sanat aktiviteleriyle de ön plana çıkan Kocaeli, Türkiye’nin en büyük 2’inci fuarını düzenliyor. Ayşe Kulin, Can Dündar, Sunay Akın, Hüseyin Gülerce, Ahmet Ümit, İlber Ortaylı, İsmet Özel, Ece Temelkuran, Mustafa Armağan, Murat Menteş ve daha birçok yazarı ağırlayacak olan 5. Kocaeli Kitap Fuarı, bu yıl kitap fuarcılığında bir ilke imza atarak sosyal medya fenomenleri Taci Kalkavan, Argostroloji, Zeki Kayahan Coşkun, french_oje, İstiklal Akarsu, Sami Hazinses, Serdar Kuzuluoğlu gibi isimlere de ev sahipliği yapacak.

Kaynak: Star / Kültür Sanat

Malatya Belediyesi Rasim Özdenören Vasip Şahin Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title