Haberler

Kırıkkale'de Türk Telekom Merkezi Açıldı

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Rektörlük hizmet binası ve Türk Telekom'a ait iletişim merkezinin açılışı yapıldı.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay: "Yerel seçim motiflerinin azaldığı, genel siyasetin vurgusunun arttığı bir yerel seçim yaşıyoruz" dedi.

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Rektörlük Hizmet Binası ve Türk Telekom'a ait iletişim merkezinin açılışı Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan tarafından yapıldı.

Tıp Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen törende konuşan Başbakan Yardımcısı Atalay, Türkiye'nin önemli bir kampanya döneminden geçtiğini belirterek, Kırıkkale'de de şölen havasında geçtiğini bundan çok memnun olduklarını kaydetti.

Bu durumun herkesi ilgilendirdiğini ifade eden Atalay, "Hani siyasetten uzak, yakın durun gibi tartışmalar vardır bu belediye seçimi, belediye seçimi ile herkes ilgilensin. Gidip de siyasi partilerde kampanya yapın demiyorum ama ben bu şehirde oturuyorsam benim de belediye başkanından beklentilerim var. Evimin suyu, çevresi, her şeyi, yaşadığım ortam onunla ilgili dolayısıyla bu manada inşallah iyi bir seçim olur. Türkiye için inşallah hayırlı olur" dedi.

Şu anda Türkiye demokrasi tarihinde önemli bir safhayı yaşadıklarını söyleyen Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çok enteresan bir seçim ortamı yaşıyoruz. Yerel seçim motiflerinin azaldığı, genel siyasetin vurgusunun arttığı bir yerel seçim yaşıyoruz. ve uluslararası boyutların çok karıştığı bir yerel seçimi yaşıyoruz. Ülkemizde hiç olmadık tartışmalar yaşanıyor. Üniversiteler bunlarla ilgili çok ciddi çalışmalar yapması gerekir. Bunlar en fazla üniversiteleri ilgilendiren konulardır. Sosyal Bilimler öğrencilerimizi bu konuların içine biraz, doğrusu dahil etmek gerekir. Bir sosyolog olarak kendim böyle çok lezzetle, keyifle bu kampanyanın içinde yaşıyorum.

Demokrasi adına ülkemiz için seviniyorum. 'İyi ki sandık var, iyi ki ülkemizde her vatandaş siyasetle ilgileniyor' diyorum. Bu gelişmelerin ve tartışmaların ülkemiz için, geleceğimiz için ne kadar önemli olduğunu görüyorum. Üniversiteler bunun dışında kalamaz. Bazen şöyle şeyler yani yanlış bir vurgu anlam çıkmasın ama 'aman ha siyasete bulaşmayın', siyaset sanki lekeli bir şey falan. Siyaset lekeli bir şey değil. Ben de ömür boyu hocalık yaptım, bürokratlık yaptım aniden siyasetin içine girdim iyi ki girmişim. Ülkem için çok hayırlı işler yapıyorum ve siyaset yine öğrencilere ve hocalara söylüyorum, ülken için anlamlı işleri yapmanın bir yolu. Üniversite hocalığı başka bir yolu,  burası da farklı bir yolu. İçinde güçlü idealleri olanlar için bulunmaz bir yer."

Konuşmaların ardından Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve Rektörlük Hizmet Binasının açılışı Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, AK Parti Milletvekili Ramazan Can, Kırıkkale Valisi Ali Kolat ve diğer ilgililer tarafından yapıldı.

Türk Telekom'a ait iletişim merkezinin açılışı

Atalay ve beraberindeki bakanlar daha sonra kent merkezindeki Türk Telekom Çağrı Merkezi AssisTT'in açılış törenine katıldı.

Bakan Elvan, burada yaptığı konuşmada, gençleri iş sahibi yapacak, ekmek kapısı olacak olan bu çağrı merkezinin açılışında bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

Yüzde 100 Türk Telekom'un iştiraki olan AssisTT'in 18'inci çağrı merkezinin Kırıkkale'de açıldığını anımsatan Bakan Elvan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnşallah bu merkezde başlangıçta 164 gencimiz iş sahibi olacak. Ama zaman içerisinde bu sayı artacak. Çağrı merkezlerine baktığımızda aslında 15 yıllık bir geçmişi var. Dünyada çağrı merkezlerinin 400 milyar dolar civarında bir paya sahip olduğunu görüyoruz. Türkiye'ye baktığımızda aşağı yukarı 1 milyar dolarlık bir payı söz konusu özellikle çağrı merkezlerinin Türkiye'de daha da geliştirilmesi, güçlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Bugün Türkiye'de çağrı merkezlerimizde 70 bin insanımız istihdam ediliyor, dünyaya baktığımızda ise 11 milyon kişinin çağrı merkezlerinde istihdam edildiğini görüyoruz. Dünya genelinde 125 bin çağrı merkezi var ve her geçen gün de bu çağrı merkezleri artıyor ve gelişiyor. Özellikle biz AK Parti olarak yola çıktığımızda bizim en öncelikli hedeflerimizden biri, herkesin bildiği gibi, vatandaşımıza hizmet. Vatandaş odaklılık. Vatandaşımızın derdi, sorunu neyse bizim de derdimiz sorunumuz o. ve bundan sonra da inşallah aynı yaklaşım içerisinde politikalarımızı sürdüreceğiz."

Konuşmaların ardından iletişim merkezinin açılışı Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, AK Parti Milletvekili Ramazan Can, Kırıkkale Valisi Ali Kolat ve diğer ilgililer tarafından yapıldı. - Kırıkkale

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title