Haberler

    Ifw'de İlk Günün Ardından!

    Merakla beklenen Moda Haftası başladı...

    İstanbul Modern'de düzenlenen IFW'de 2013 ilkbahar-yaz koleksiyonları görücüye çıkmaya başladı. Antrepo 3'te düzenlenen defilelerde ilk sıra Nihan Peker, Songül Cabacı ve Ayhan Yetgin'in koleksiyonlarını tanıttığı Karma 1 defilesindeydi.

    Nihan Peker, 'Beyazlık Raporu' isimli koleksiyonuyla adından da anlaşılacağı gibi önümüzdeki yaz sezonunda ağırlıklı olarak beyaz tonlara yer vermiş. Gömlek ve eteklerin adeta bir resital sunduğu koleksiyon merak uyandırdı. Karma 1'in diğer ismi Songül Cabacı, baş mankeni Şenay Akay olan defilede sergilediği Persona koleksiyonuyla büyük alkış aldı. Göğüs dekolteli modelleri dikkat çeken, transparan kumaşların yer aldığı koleksiyon, oldukça şıktı doğrusu. Ayhan Yetgin'in 'ölüm çizgisi' adını verdiği koleksiyonu siyah, beyaz, gri ve sarı renkte örnekler sundu. Demir ve vida gibi sıradışı materyallerin göze çarptığı koleksiyonda ceket görünümlü tulumlar, pantolon ve bluzlar dışında çantalar ve yüksek platform topuklular da bir hayli iddialıydı.

    önceki IFW'lerde Karma defilede gördüğümüz Şafak Tokur, bu sefer solo bir defile sundu. Deniz, bağlama ve zaman temalarıyla podyumda gördüğümüz koleksiyonda kullanılan farklı ve bir o kadar da özgür tasarımlar ilgi gördü. Kullanılan bağlama ve saat detayları bir hayli konuşuldu...

    70'li yılların duvar kağıtlarından esinlenen koleksiyonunda çiçek ve kuş motiflerini oldukça başarılı bir şekilde kullanan Günseli Türkay'ın defilesinde ise Didem Soydan zarafetiyle bir yıldız gibi parladı. İzleyenlere öpücük atması, adeta bir teşekkür mahiyetindeydi. Ana tonları turkuvaz, somon ve ekru gibi yaz renkleri; bol ipek bluzlar, yüksek belli pantolonlar, avantgarde gömlek ve gece elbiselerinde oldukça iyi seçimdi.

    Oldukça iddialı, bizi masmavi derinliklere ve doğanın ihtişamına götüren video gösterimi ile başlayan defilesinde ADA adını verdiği koleksiyonuyla izleyenlere büyülü bir hikaye anlatan çiğdem Akın, özellikle mini ve yüksek belli şortları ve hacim detaylı omuzlara sahip ceketler ile oldukça iyi bir iş çıkartmış.

    TRİKO MISIRLI, Avrupa'nın önemli haute couture tasarımcısı La Hong Nhut ile gerçekleştirdiği işbirliği neticesinde Nişantaşı'nda kişiye özel sunulan haute couture tasarımlar sunuyor. Bu tasarımlarını IFW'nin ilk gününde tanıtan ülkemizin önemli triko markası; nefes alan, terletmeyen özel dokumaları, kaşmir ve ipek tasarımlarıyla güne damga vuranlar arasındaydı.

    İlk günün tartışmasız en çok beklenen ve konuşulan defilesi, saat 18: 30'daki Dilek Hanif defilesiydi. Romantik ve sofistike koleksiyonuyla herkesi büyüleyen Hanif, defilesinde 2013 İlkbahar Yaz Hazır Giyim Koleksiyonu'nu ilk kez Türk moda severlerle buluşturmuş oldu.

    Dünyaca ünlü top modellerden Jessica Stam ve F1 patronu Bernie Ecclestone'un kızı Tamara Ecclestone'un da podyumda yer aldığı Atıl Kutoğlu, 2013 ilkbahar yaz koleksiyonunda antik çağdan esintileri, minimalizm ve modern mimariden ilham aldığı çizgilerle buluşturmuş. Koleksiyon, bluz-etek, bluz-pantolon kombinasyonları ve ceketleriyle ilgi topladı.

    Günün son defilesi, birbirinden karizmatik erkek modellere yani ülkemizin en önemli hazır giyim markalarından Tween'in ihtişamlı defilesine aitti.

    Kaynak: Womenist.net / Kadın

    Şenay Akay İstanbul Moda Kadın Moda Haberler

    En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

    En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

    Türbülans sonrası acil iniş yapan Singapur uçağında can kaybı 2'ye yükseldi

    Türbülans sonrası acil iniş yapan Singapur uçağında can kaybı 2'ye yükseldi

    Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 1 komiser daha gözaltına alındı, 1 kişi serbest bırakıldı

    Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 1 komiser daha gözaltına alındı, 1 kişi serbest bırakıldı

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title