Haberler
Güncelleme:

Öğretmenler cuma günü iş bırakıyor

İstanbul'da özel bir lisenin okul müdürü İbrahim Oktugan'ın okuldan atılan yabancı uyruklu bir öğrencisi tarafından öldürülmesi sonrası Türk Eğitim-Sen, iş bırakma kararı aldı. Sendikaya bağlı öğretmenler yarın ilk derse girmeyecek, cuma günü ise tamamen iş bırakacaklar. Öğretmenler perşembe günü okullarda, cuma günü ise il milli eğitim müdürlüğü önünde basın açıklaması yapacak. Daha fazla detay >>

500

Yorumlar (177)

yunus şirin:

Zaten uşağında okumaya gönlü yordu sizde ağzınızı sürtün

2
4
yanıtYanıtla
Hakki Mutlu:

3 gün sonra serbest bırakıldı haberini yaparsınız, Türkiyemde Adalet sadece yazıdan ibaret.

4
1
yanıtYanıtla
Ahmet AKGÜL:

Eğitimde böyle tepkiler olmamalı. Çocuk suçu ne

1
4
yanıtYanıtla
Bir insan:

Okullara silah ile nasil giriliyor burada x ray veya baska cozum lazim kesici delici alet vs vs kontrol sart uyumlu olmayan ögreciyi velisi evde kendisi ilgilensin

5
0
yanıtYanıtla
yılmaz kahraman:

Ülkeyi yol geçen hanına döndürüp, ne olduğu belirsiz kişileri dolduranların önünde de yapılması gereken bir eylem bir açıklama bir anma .....

4
0
yanıtYanıtla
Cihan Ataş:

Merak etmeyin tüm öğretmenler iş bırakmaz. (ek dersini düşünenler olur). onlar bakar sizin çocuklarınıza. fedakar öğretmenlerimiz (!)

3
0
yanıtYanıtla
Fışkıran Volkan:

Ogrermenler iş mi yapıyorlardı ki işi bırakıyorlar? Eğitim sistemi bir çok dalda olduğu gibi zaten bayat.

1
2
yanıtYanıtla
Hidayet Demir:

Adalet şuan ülkemde hiç bir köşede yok. Adalet ya saklanmış yada ülkemden kaçmış

3
0
yanıtYanıtla
Hamdi Şahin :

Epeyce zamandır eylem yapmadınız canınız sıkıldı. Neden çocukları dersten geri bırakıyorsunuz, yapacaksanız eyleminizi Cumartesi Pazar yapın. Tabiii o zaman tatilden gider değilmi ? !!!

2
0
yanıtYanıtla
Halil İbrahim Yalcin:

Allah rahmet etsin hocamızın acısı hepimizin ama bu ülkede günde onlarca kurye inşaat işçisi vede diğer sektörlerde ölen var bir moto kurye ölünce diğerleri eylem yapmıyor işçi bayramı geliyor işçi hariç tüm memur kısmı tatil yapıyor eylem en doğal hak ama hiç kimse kendi tatilinden feragat etmiyor eylem hafta sonu olsa giden sayisi yüzde on olmaz bari okadar hocamızı düşündünüz ailesini düşündünüz biner lira sendika üyeleri para toplasınlar da bari rahmetlinin ailesi biraz rahat etsin olmazmi

0
2
yanıtYanıtla
enver poyraz:

Bence etkili bir eylem yöntemi değil. Eğitim-sen Türkiye geneli bütün öğretmenleri haftasonu Ankara ya götürsün iki gün boyunca oturma eylemi yapsalar daha etkili olabilir.

0
1
yanıtYanıtla
Ökkas Iyiekici:

olay telin edilecek alçakca bir olay. baykot edilerek ne amaçlanıyor ???? tabi olan diger ögrencilere olacak. niçin hafta içi eylem cumartesi- pazara kıran mı girdi ??? devlette çalışıp eylem yapmak kolay. sıkıyorsa özel okullarda yapın da göreyim sizi ???

1
0
yanıtYanıtla
elif:

Eylem yapılabilir ama iş bırakma yapılması kişilerin birazda işine geldiğini düşünüyorum. her meslekten insan öldürülüyor insaAllah bu olaylar bir daha yaşanmaz, bizler devlet memuruyuz ve hizmet etmeye devam etmek zorundayız.

1
0
yanıtYanıtla
abdullah oz:

Yine bir öğretmen haberi ve ortalık yine öğretmen düşmanlarından geçilmiyor, okuyamayıp öğretmen olamamış kesimi, öğretmenin aldığı maaştan tatiline boş bir saat bile durması hasetlerinden çatlatıyor. Böyle vahim Bi olayla ilgili bile içlerindeki kini kusuyor, çocuğuna bir günlük bakıcı bulamayan eyvah kızım cuma günü nolacak derdine düşen kesim bakıcı olarak gördüğü öğretmeni, kendisinin bile laf geçirmediği çocuğunu yıl boyu idare edebildiğinin bilincinde değil, olması da beklenemez.

1
0
yanıtYanıtla
Eyüpsultan null:

bütün okullarda özel güvenlik olsun diğer kamu kuruluşlarında olduğu gibi hademe ile yada nöbetçi öğrenci ile güvenlik sağlanmaz

1
0
yanıtYanıtla
Zafer yılmaz :

BANA BİR HARF ÖĞRETENİN KIRK YIL KÖLESİ OLURUM Hz.Ali. Milli Eğitim Bakanlığı yalnızca oturduğu yerden maaş almaksa görevi ülkenin öğretmenlerin ve eğitimi gerçekten hakeden cocukların, gençlerin suçu ne ? Türk ahlakı terbiyesinden yoksun bir eğitim sistemiyle bu zamana kadar götürdüler.Biraz vicdan gerek .

1
0
yanıtYanıtla
Sessiz Çığlık:

Öğretmenlere fazla para veriliyordu zaten atın hepsini görevden atama bekleyen binlerce genç var alın eğitim gorun

1
0
yanıtYanıtla
özgür:

Neden perşembe değil cuma. Hafta sonuyla birleştirmek için mi? Müdüre Allah rahmet eylesin.

1
0
yanıtYanıtla
Atilla Akkuş:

Öğretmen kimdir? öğrencisini düşünmeyip eğitimden geri kalırlar diye umursamayıp bir tane pireye bütün ülkeyi yakan ve bahane eden eylemi 3 gün sonraya erteleyip tatil yapan zeki varlık mı?

1
0
yanıtYanıtla
Gökhan Guldalı:

Bence bu cuma iş bırakmaya Pazartesi günü de eklenmeli. Hatta gelecek hafta tamamı izin li olunmalı. Gelecek hafta hava durumu iyi belli yazlığına belki memleketine gider öğretmenlerimiz.

1
0
yanıtYanıtla
Hamdi Şahin :

Tatil uzatmak için kasıtlı yapılan bu eylemi kınıyırum. Bu eylemde geçen süreler için aldığınız maaşıda geri iade edin o zaman, etmezseniz haram zıkkım olsun. Derse girmeyerek diğer çocucukları cezalandırma hakkını nerde buluyorsunuz. Eyleme katılanlara devletin soruşturma açmalıdır.

1
0
yanıtYanıtla
Mehmet Sekerci:

Bir alay ekmeksiz

0
0
yanıtYanıtla
Erdal Eres:

Eğitim ve öğretmenlik bu dünyanın en değerli ve en asil gorevidir. Yorumlara bakiyorumda size gelecek vermeye çalışan, eğitmeye çalışan, geliştirmeye topluma ve dünyayı anlamanızı saglan meslek insanlarına nasıl bir saygıyla yaklaşıldığını görmekteyiz. Acı bir durum. Bu kutsal meslegi değersiz göstermek kendisinin nasıl bir değere sahip olduğunda ispatıdır.

0
0
yanıtYanıtla
o zen:

Eskiden öğretmenlere saygı vardı. Öğretmenlerde saygıyı hak ediyordu

0
0
yanıtYanıtla
Hasan Ağa:

Peki özel okuldaki öğretmenlerde iş bırakılabiliyor mu devletin memurları kafasına göre iş bırakıyor doktor öğretmeni özel okullardaki özel hastanelerdekiler ne iş bırakamıyor

0
0
yanıtYanıtla
Yilmaz Aslan:

Dershane ve özel okul öğretmenleri yıllardır asgari ücret ya da altında maaş alıyor. Devlet ve hükümet bu durumu neden görmezden geliyor, neden bu eğitim tacirleri dünyanın parasını kazanırken öğretmenleri sefalete mahkum ediyor. Devlet acil olarak bu işi düzeltmeli, öğretmen maaşı her okulda belli bir ücretin altında olmamalı.

0
0
yanıtYanıtla
ismail bey :

Doktorlardan sonra sıra bunlara mı geldi... Bir yerde şiddet varsa az veya çok iki tarafta suçludur...

0
0
yanıtYanıtla
Ali Çelik:

Tepkiler doğru zamanlama yanlış cumartesi günü olsaydı öğrenciler de destek verirdi diyer öğrenci ler suçu ne ki Ama siz okumuş öğretmen olmuşsunuz ama eylemler konusunda cahilsin iz

0
0
yanıtYanıtla
YalancıSavar:

Bir öğrenci yüzünden bütün öğrencileri cezalandırıp okulsuz bırakıyorsunuz... Bir öğretmen kaç kez öğrenciye taciz dayak gibi bir sürü olay oldu. Öğretmen efendiler o zaman niye sesiniz çıkmadı?

0
0
yanıtYanıtla
Fatih Erdem:

Vefat eden hocamıza Allah'tan rahmet ailesine ve sevdiklerine sabırlar diliyorum, bir suç işlendi, kolluk faili yakalandı, adli merciler gerekli cezasını verdi, şimdi bu grev neden, öğrencilerin ve hükümetin bu olayda ne günahı var, kimi protesto ediyorsunuz ve eylem neden cuma gününe alındı hiç tatiliniz Yokya bari hafta sonu tatiliniz 3 gün oldu tadını çıkarın??????

0
0
yanıtYanıtla
Ergün Erkuş:

OKULLARDA GÜVENLİK ARTIRILMALI.YABANCILARI SUÇLAYIP BOZGUNCULUK YARATMAK İSTİYENLERİN OYUNUNA GELMİYELİM..

0
0
yanıtYanıtla
Özgür Sevindik:

Cumartesi pazar gününe kranmı girdiki dertleri protesto değil ölen meslektaşlarının üzerinden 1 gün olsun nemalanmak birde özel okul kaçtane özel okul öğretmeni protestoya katılır. Hiç Çünki maaşlarından kesilir ama devlet için sorun yok

0
0
yanıtYanıtla
süleyman koç:

tamam çok güzel bir günlüğüne eğitime ara verdiniz ya !! o psikopatlar , deliler ,şiddet yanlısı herkes bu bir günde iyileşicek......o bir günde; tüm çocuklar eğitimsiz kalıcak.... afferim öğretmenciklerimize

0
0
yanıtYanıtla
Mert uzman:

Öğretmene laf söyleyen düpedüz eğitim düşmanıdır.

0
0
yanıtYanıtla
Erdal Doğan:

Zaten en fazla yatan memur öğretmenler yağmur damlası yere düşsün okullar tatil ediliyor milli eğitim çalışmayan iş bırakan öğretmenler hakkında soruşturma baslatmali ve maaş kesintisi yapmalı canı sıkılan iş bırakıyor yakında bütün kurumlar iş bırakıp eylem yapacak herhalde

0
0
yanıtYanıtla
Aycan Uçar:

Bunu asarsaniz bir daha olmaz tek çözüm budur

0
0
yanıtYanıtla
SeyYah Saruhanli:

ülkemizde yabancı istemiyoruz.

0
0
yanıtYanıtla
Hasan Turk:

Bir suriyeli vefat ettiginde taziyeye giden devlet erkani ogretmenin ailesini aramismi bas sagligi icin sanmam cunku Turkler fasist ilan edildi sebebi vatansever olmak.

0
0
yanıtYanıtla
Deniz Tutar:

önüne geleni ülkeye alırsan böyle olur

0
0
yanıtYanıtla
Müslüm BABA:

bunlar da iş bırakmak için bahane arıyor.ne olacak iş bırakınca herşey düzelecek mi? olan çocuğa ve çalışan anne babaya olacak.ben hükümetin yerinde olsam iş bırakanların hakkında yasal işlem başlatıp görevine son veririm.binlerce öğretmen adayı atama bekliyor onları atarım.

0
0
yanıtYanıtla
sedat yakup:

bir siz eksiktiniz Provokatörler

0
0
yanıtYanıtla
habar mabar:

yetkili sendika uyuyormu

0
0
yanıtYanıtla
1 2
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title