Haberler
Güncelleme:

Penaltı mı değil mi? Ünlü yorumcular, Sivasspor-Fenerbahçe maçındaki pozisyonda aynı fikirde birleşti

Ünlü spor yorumcuları ve eski hakemler, Sivasspor-Fenerbahçe maçında verilen tartışmalı penaltı kararını değerlendirdi. Yorumcuların genel görüşü, VAR'ın hatalı bir müdahalede bulunduğu ve pozisyonun penaltı olmadığı yönünde oldu. Daha fazla detay >>

500

Yorumlar (81)

Ufuk Tiryaki:

Aynı pozisyon fb de olsa 40 pozisyonun 40 ınada penaltı çalınırdı, bu sene bedavadan dünya kadar penaltı verildi fb ye

424
248
yanıtYanıtla
İnsan Doktoru:

Yorumcuları dinle alakaya maydanoz. Hep böyle sorunları içinize çekerek yokmuş gibi davranıp malı götürüyorsunuz

yanıt149
yanıt101
Eclipse Moon34:

Yorumcuları dinle demişler hangi yorumcuları Türk futbolunun 25 sene geriden gelmesine sebep acşz hakemlerinin

yanıt146
yanıt31
Babayaro:

Hangi penaltılar bedavadan say bakiyim. Bu sezon aldığı penaltıların %95i kesinlikle doğru, diğerleri tartışılır. Ağzınıza sakız olmuş FB çok penaltı alıyor diye. Say abi say hangileri haksız

yanıt115
yanıt168
Yasar Unal:

Ufuk bey penaltıysa verilir. Burada sayıya bakılmaz.Birkaç tane tartışmalı penaltı var ki GS'a en az o kadarı verildi. Ayrıca Tanju'nun Altın ayakkabı ödülünü aldığı yıl çoğu Fe..cü Arif'in balıklamalarından oluşan 26 penaltı çalındı Gs'a. Tanju bu penaltılar sayesinde aldı o ödülü. Arif mizah malzemesi oldu yıllarca balıklamaları yüzünden.

yanıt68
yanıt85
Turgay KAYA:

yaşar ünal, Arif ile Tanju hiçbir zaman, bak tekrar söylüyorum. hiçbir zaman birlikte oynamadı. Futbolu bilmiyorsunuz, bilginiz sıfır, bildikleriniz bile hep kulaktan dolma. O yüzden A.KOÇ ne derse inanıp, balıklama atlıyorsunuz...!

yanıt92
yanıt33
Yasar Unal:

Turgay bey Ali Koç ile alakası yok. Futbolu bilirim bu arada.Hafızada yanılgı olmuş. Tanju ile ilgili söylediğim kısmı geri alıyorum.Affola.

yanıt15
yanıt39
senar:

birde tersten düşünelim yorumcular. şikebahçe yenik veya berabere maçta son dakika bu pozisyon şikebahçe lehine gerçekleşti ve hakem penaltı vermedi. Muhtemelen Bütün yorumcular aleyhte birleşirdi Net penaltı ve verilmedi diye.

yanıt71
yanıt33
Nuri Aga:

Yabancı da yabancı diye tutturdular al sana yabancı...

yanıt4
yanıt4
MHSN SRC :

Buz gibi penaltı. fb nin lehine verilen penaltıların çoğuda haksız.Eğriyi hak görmekten doğruyu göremez olmuşlar.

yanıt11
yanıt8
AZİZ ERCAN ÇELİKLİ:

Hemşo sen yazılanları anlamıyormusun yoksa okumayıp oradan bir cinconlu olarak ahkam mı kesiyorsun.

yanıt4
yanıt2
muhammet yılmaz:

Verilmeyenler de 140 tanedir.

yanıt1
yanıt0
cavit dogan:

Ahmet ÇAKAL başta olmak üzere bunların çoğu şovmen zaten. Bir kere Futbol yorumcusu pozisyona evet yada hayır diye yorum yapar "Fenerbahçe lobisi" tabirini kullanan kişi yorumcu olamaz ! Adam olan, bilgisi olan yorumcu çıkar "Top önde Sivaslı futbolcu arkasında en arkadaki Dijiku bacağını futbolcuya niye sallıyor direkt kırmızı kart" der, bunlar diyemiyor niye Ali Koç korkusu var ondan..

189
53
yanıtYanıtla
pusatalfa:

Aynen öyle Cavit doğan, bu yorum yapan hakemlerin çoğu kanala baskı yapar Ali Koç diye korkudan eleştiremiyorlar. Örnek mi Divan kurulu toplantısında a sporu tehdit etmişti.

yanıt88
yanıt20
İsmail TAŞ:

Livakoviçin sağ kramponun tabanı sivassporlu oyuncunun sol ayak bileğine direkt geliyor. Sarı kart bile olmalıydı. Acaba bu yorumcular neden yayıncı kuruluşta görev almıyor yıllardır her şeyi iyi biliyorlar

112
113
yanıtYanıtla
Burak ÖZER:

Keşke onların yaptığı işi sen yapsaydın mesala çok İyi biliyorsun ya kamera karşısında onlar değilde sende olabilirdin senin acaba neyin eksik mesala

yanıt35
yanıt27
sedat marankoz:

Futbol temas oyunu deydi diye penaltı olmaz. Ayağına deymeden adam zaten düşüyor. Ve sağ ayağını tutuyor. Bay prof

yanıt49
yanıt34
Sahi :

Deydi ne ya? Değdi olacak

yanıt12
yanıt12
Mustafa Can:

Nerenle okuyorsun? Yayıncı kuruluştakilerin hepside penaltı değil dedi??

yanıt3
yanıt2
Eclipse Moon34:

Bildiğin penaltı bunun adı penaltı susmazlar zır zır ağlarlar

yanıt17
yanıt18
uLuBeY null:

Okumaktan aciz adam, söylediğini açıklamışlar zaten eski hakemler. Daha neyi iddia ediyorsunuz?

yanıt2
yanıt2
Gökhan Şaşak:

sen bu dediklerine inanıyor musun İsmail hoca. haftalardir son dk larda aldiginiz penaltılarda neden böyle açıklamalar yapmadın.

98
23
yanıtYanıtla
Hasan Sabri Tüçel:

Eğer VAR'da yerli hakem olsaydı kesinlikle çağırmazdı. Yerli VAR sayesinde ne penaltılar kazanan Fenerbahce mağdur edebiyatıyla talep ettiği yabancı hakem kurbanı oldu. Böyle penaltı olmaz.

70
30
yanıtYanıtla
Doğuş:

Fenaltı olması için dijikunun rakip oyuncunun aşil tendonunu koparmasımı gerekiyor.arti dijiku direk adama vurduğu için kırmızı kart olmalı

34
16
yanıtYanıtla
Senrey26:

maç sonu açıklamalarında penaltı pozisyonuna hiç değinmemesi bile, penaltının gerçekliğinin ispatı. kendi biliyor manaj'a vurduğunu... hakem eskileri boş yapmaya devam etsin.

yanıt3
yanıt2
Mesut:

Bu pozisyona penaltı diyen arkadaşlar siz futbol izlemeyin. İşte bu yüzden Türk futbolu biryere gidemiyor. Bit gs li olarak söylüyorum penaltı yok kardeşim kaleci dokunmadan adam kendini atmaya başlıyor ne penaltısı

14
28
yanıtYanıtla
Yasar Unal:

Dünden beri bunu söylüyoruz Mesut bey. Hakem de gram beyin olsa adamın kendini nasıl attığını görürdü. Aslında burada meşhur tabirle "penaltıyı futbolcu almış" demek lazım.

yanıt5
yanıt12
Mesut:

Yaşar bey penaltıyı futbolcu almaz hakem verir bu tamamen haksız bir penaltı. Bence Fenerbahçe cezalandırılıyor ali koçun faturasını Fenerbahçe camiasina kesiyorlar.

yanıt7
yanıt6
Senrey26:

djikunun maç sonu açıklamalarında penaltı pozisyonuna hiç değinmemesi bile, penaltının gerçekliğinin ispatı. kendi biliyor manaj'a vurduğunu... hakem eskileri boş yapmaya devam etsin. ayrıca bir gs liyim demen inandırıcı değil.

yanıt1
yanıt4
Selim Güler:

Ohh iyi oldu.Bütün ahlar cikiyor aheste aheste.Ali koc Türk hakemleri begenmez haydi ciksin yabanci hakeme versin veristirsin.O zaten Türk olan hicbirseyi begenmiyor.Insallah Türk futbolundan cekip gider.

18
11
yanıtYanıtla
Sinan Bulduk:

Kendisi de türk olmadığı için

yanıt1
yanıt4
Eclipse Moon34:

Sizin gibi hakemlik yapıp Türk futbolunu Allah bullak eden kişilikler karar vermişler penaltı değilmiş siz ancak amatörde maç yönetmeliydiniz birde susmayıda beceremiyorlar konuşup laf salatası yapalım takım büyük TT olur adımıZ duyulur buz gibi penaltıııııııo

20
8
yanıtYanıtla
Carsambali:

Adam topa tam vuracakken,arkadan tapan ile basiyor..Net penalti..Yeni goruntulerde bu var..Buna penalti degil diyenlerin hakemliginide biliyoruz

17
7
yanıtYanıtla
Fahri Kösedağlı:

Futbolu bilen insanlar için pozisyon kesinlikle penaltı değil. Bayanlarla voleybol oynayanlar penaltı zannedebikir

9
11
yanıtYanıtla
Poyraz Karayel:

maalesef ligleri bu eyyamcı yalaka hakemler yönetti sadece erman torolu doğruyu söylemiş dijiku oyuncuyu bozuyor bariz go şansı penaltı normal vatandaş olarak

15
4
yanıtYanıtla
simit bekleyen martı:

2 kere gelen Sivas 2 gol atıyor ama penaltı ama değil. Frend İrfan biraz da İsmail harici döküldü takım. Arap a da bu macta pek laf diyemiyorum. Sadece Simansky biraz kesilebilirdi. futbolcular moralsizlikle verdi macı hallerinden belliydi kafalarda gitmiş şampiyonluk avrupa macında kalmış kafalar..

13
5
yanıtYanıtla
tamer durmaz:

Arkadaşlar mayıslar gs nin diye bir laf var biliyorsunuz işte mayıslar böyle gs nin oluyor livakovic ilk önce topa temas ediyor böyle bir penaltı yok ama sadece bu degil ki bir sürü fb nin hakkını yediler.Yapacak çok birşey yok bu düzenin değişmesini bekliyeceğiz fb olarak ozamana kadar şampiyon gs dir.

7
11
yanıtYanıtla
Yasar Unal:

Haklısınız.TFF'nin değişmesi bir şey ifade etmiyor zira.Temelleri 30 yıl öncesine dayanan çok güçlü bir GS lobisi var M.Ağar, M. Yılmaz. H.Ulusoy. A. Güvenerve F Terim'den oluşan o zamanı 5'li çetesi diyebileceğimiz.Stadının yapımından reklam sponsorlarına basın ve yayın organlarında satın alınmış kadar inanılmaz desteklenen bir sistem takımıyla karşı karşıyayız. Özellikle son cümleniz benim de yıllardır söylediklerimin özeti olmuş.

yanıt6
yanıt6
Yasar Unal:

"satın alınmış kalemlere" olacaktı.

yanıt2
yanıt1
Yusuf Zuleyha:

ben bjk liyim objektif olayim.bu pozisyon penalti degil ise fb nin kazandigi penaltilarin yuzde 90i penalti degil

14
4
yanıtYanıtla
İsim Durmaz:

Yabancı hakem gelsin diye ağlayanlar şimdi napacak acaba. Bu seferde GS yabancı hakemleride satıl aldı derler ??????????ŞAMPİ CİMBOM????????????

15
2
yanıtYanıtla
Perwer:

Ali Koç, Fenerbahçe takımını mahvetti. Yabancı hakemleri de isteyen kendisiydi. Şimdi ne halt edecek? Merakla bekliyorum

15
2
yanıtYanıtla
Oguz Demirbas:

Penalti diyenlere sozum su kendi takiminiz ayni durumda olsaydi biyerleriniz yirtarmiyidiniz bu kadar delikanli olun demiycem cevabi biliyorum. Fenerbahce avrupada yari final goruyor neden acaba oraya kadar nasil gidiyor acaba Türkiyede kirli duzen var kabul edemiyorsunuz cunki hepiniz parcasi olmussunuz. Yalanlarla kendinizi mutlu hissediyorsunuz oda 3 gun suruyor . Butun ulkenin kabul ettigini bir tek gs kabul etmiyorsa zaten nemalandigi icindir.

4
12
yanıtYanıtla
pusatalfa:

Kendinizi böyle avutun. Diyelim ki Türkiye'de böyle, ya Avrupa'nın en düşük profilli ligi olan konferans liginde de mi hakemler yaktı sizi. Yabancı hakem gelsin dediniz ne oldu oda mı sizin şampiyon olmanızı istemiyordu. Bırakın bu işleri, hocanız da dahil olmak üzere hiçbirinizinde futbola dair mentalitesi YOK olay bu.

11
4
yanıtYanıtla
Milletin Adami:

net penalti

13
2
yanıtYanıtla
Oguz Demirbas:

Ismail bunca adam yalan konusuyo bu isi bilmiyo sen biliyon oylemi o zaman sen cik oraya sen yorumla. Yillarca hakemlik yapmis insanlara bile çamur atmaya bayiliyosunuz. Adam senin meslegine laf uzatiyomu hayir bildigi isi yapiyo tihniyeti bozuk insanlarsiniz ve hepiniz kirli ellerin piyonusunuz. Hadi git isine bak isbilmezlik yapma

6
9
yanıtYanıtla
TURGAY EVRAN:

TOPUNUZ GELİN ÜST ÜSTE KOYUP ŞAMPİYON OLACAK CİMBOM AYNISON DAKİKA PENALTILARI HİSSİYATİMSİ PENALTILAR FENERE VERİLİRKEN İYİYDİ İLAHİ ADALET

10
3
yanıtYanıtla
Sinan Bulduk:

Penaltı yok yorumu : 10bin $ Penaltı var yorumu : Ücretsiz

10
3
yanıtYanıtla
Mustafa Acar:

Lütfen eğri oturup doğru konuşalım tarafsız olalım kaleci istemeden de olsa faul yapmıştır

9
3
yanıtYanıtla
Abdulhak Myradow:

Yabancı hakem gelsede yine aynı senaryo.Ne yapmak lazım.Bu türk futbolu nereye kadar böyle devam etmeli.Fb-ye çok üzülyorum bu türk takımı degilmi Yunan takımı mı acaba niye üzerine bu kadar geliniyor.35 milyon taraftar nerede sesiniz bu komplolara karşı niye ses yok.

4
7
yanıtYanıtla
mahalle sakini:

Fenerden nefret ederim ama bu pozisyona penaltı diyen hakemin lisansı iptal edilmelidir.

3
7
yanıtYanıtla
Oguz Demirbas:

Arkadasim avrupasa hakemle ilgili bi sikayet ettikmi atamadik elendik olayi niye oyle yorumlayarak kendini hakli cikarma pesindesin. Kirli ellerin degmedigi futbol haric tum branslarda fener sampiyon oluyo hemde spor kulubu olmayan özel kurumlara karsi Dunki var hakemi almanyada 6 kez mac yonetmis tecrubesi yok deniz hocayi bile itham altinda birakmis bi hakem gs maci olsa aynisi olurmuydu o dk sen onu soyle arastirin ogrenin yorum yapin . Bilmemek ayip degil ogrenmemek ayip cahil kalmayin

3
6
yanıtYanıtla
Usta Usta:

Bencede yanlış fenere verilen 16 penaltının 15 i gibi

7
2
yanıtYanıtla
Ütopik Yorumcu:

fenerbahçe türkiye cumhuriyeti takımıdır yine söylüyorum ali koç başınızda olduğu sürece sittinsene şampiyon olamazsınız siyaset var işin içinde devleti hükümeti çok takmayan bir adam düşünün emir büyük yerdense kaderine razı olacaksın

2
5
yanıtYanıtla
AZİZCAN ÇELEBİ ÇELEBİ:

100 de100 penaltı hatta 2 penaltı maç 1 1 olsa bunu fb ye yapsalar bütün o yorumcuların hepsi kesin penaltı derdi :D ağlmayın artık

5
1
yanıtYanıtla
Ramazan Bıyık:

Böyle kaşmer kalitesiz yorumcular olduktan sonra taraftar düşmanlığı bitmez sivas 2-1 önde olsaydı ve şu pozisyon fenerde olsaydı bana türk hakemlerden ve vardan buna penaltı vermeyecek bir tane hakem var hakemi gösterin bu yorumcular iyi hakem olsaydı hakemliğe devam ederdi eyyamcı hepsi bunların hepside vermeseydi şimdi penaltı değil diyorlar ama fenerde olsaydı hepsi penaltı kara gece derdi varda türk hakem olsa korkuya şuna penaltı bile veremezlerdi herkes doğruyu tarafsız konuşsun fenerbahçede olsaydı tüm fener taraftarına ve hakem yorumcularına soruyorum 2-1 fener yenilirken bu pozisyon olsa hanginiz penaltı değil derdiniz ???

5
1
yanıtYanıtla
Cevdet Karaduman:

Fenerbahçem keser döndü sap döndü anladın sen onu.

4
2
yanıtYanıtla
Ahmet:

Arkadan baldıra değince faulse buda penaltı hafifletmeye çalışan hakemlerin yatacak yeri yok

5
1
yanıtYanıtla
Uğur:

Yine algı yine ağlak yeniden komplo bekle bizi 5. Yıldız

5
1
yanıtYanıtla
Oğuz Şahin:

Alın size yabancı hakem şimdi türk hakemlerinin kıymetini anlarsınız ama helal olsun o alman hakeme Türk bir hakem bu kararı kesinlikle veremezdi çünkü baskıdan korkardı

4
1
yanıtYanıtla
Abdullah Biri:

Penaltı değil diyen ya trübünlere oynuyor ya kesin fenerlidir!! Arkadaş hem de iki defa penaltı var, hem arkadaki fbli topcu penaltı yapıyor hem fb kalecisi. Buna o kadar görüntüden sonra hala penaltı değil demek ahlak yoksunluğudur.

4
1
yanıtYanıtla
Cafer Bostancı:

boş boş konuşuyorsunuz sız iyi hakem olsanız hakem getirmezlerdi önceki maçlarda var niye karıştı beleşten 5 penaltı aldı fener lig çoktan bitivdî

4
1
yanıtYanıtla
Selçuk Gedik:

Yalan yazı yazıyorsunuz. Kimisi penaltı kimisi penaltı değil dedi. Aynı noktada buluşmadılar.

4
1
yanıtYanıtla
ERKAN ÜNAL:

Yabanci hakem istediler,bu kararıda yabancı hakem verdi,olimpiyakos maçında fenerbahceyi izledim,orta açma ve gol pozisyonlarında sıkıntı yaşıyorlar,problem hakem veya tff yönetimiyle alakalı değil,fenerbahcenin kadrosunda problem var,puan alamayınca da onu bunu bahane ediyorlar gibi geldi bana,iğneyi kendilerine batırmaları gerekiyor

4
1
yanıtYanıtla
ilker erkalan:

Ben fenerbahçe kazansın isterdim,lakin bu penaltı,hak yiyemem,fenerbahçe hakeme sığınması dakika 90 kaleci ile karşı karşıya bırakmışsın rakibi

3
1
yanıtYanıtla
Köksal Çelik:

Aynı fikirde birleşme falan yok hatta daha çok penaltı dediler algı operasyonu yapmayın

2
1
yanıtYanıtla
Hasan Çağlar Çelik:

Penaltı değil başka bir şey söylemeye gerek yok.Bir sürü yazı yazmanıza gerek yok.

1
2
yanıtYanıtla
muhammet yılmaz:

Hep hile hurdayla şampiyon olmuş gs nasıl Fenerbahçenin puanının haksız bir penaltı ile gasp edilmesini savunuyorlar.Yıllarca alışmışlar tabi.Yatcak yeriniz yok...

1
2
yanıtYanıtla
mechul kisi:

Yeni yetme geseliler sosyal medyaya bayağı hakimbakıyorumda

1
2
yanıtYanıtla
Atakan ÇELİK:

şimdiye kadar o kadar boş beleş penaltı aldılar ki fenerbahçe buna kimse bi şey demedi hatta HACI İSMAİL Bile çıkıpta haksız penalı yada penaltılarla maç kazandık diye cesur yüreklilikle itiraf edemedi ama şimdi herkes haktan hukuktan kul hakkından bahsediyorlar.bi defa da böyle oldu düşünün ki haksız yere 8-10 maç var böye son dakika penaltılarla maç alınan ki bunlar zamanında bu şekilde üstü kapanmamış olmasaydı bu olaylar buraya kadar gelmez kimsenin canı yanmaz herkes işine bakardı

1
1
yanıtYanıtla
Özgür Ünal:

Bu penaltı ise ,Gs Pendik maçında hakem 2 tane penaltı vermemis oluyor.Nelson ve Torrera rakibe dokunuyor ama normalde penaltı değil bu penaltiysa onlarda penaltı olmalıydı.

1
1
yanıtYanıtla
Senrey26:

bir var hakemi %100 penaltılık pozisyona dahi karışmayacaksa neye karışacak? golden önce taç olur, var karışmaz. golden önce aut olur, var karışmaz. golden önce el olur, var karışmaz. sarısı olan oyuncu sarılık müdahale yapar kırmızı görmesi gerekir, var karışmaz. ama ilginçtir kamuoyu hep bu ''var karışmaz!'' yargısını fb lehine durumlarda kullanır. işinize bakın kardeşim, fenerbahçe üzülmesin diye bir tarafınızdandan element uydurmayın, %100 penaltı pozisyonuna var karışır ve karışmalıdır.

1
1
yanıtYanıtla
ahmet guzel:

ülkedeki yorumcular ve hakemler sadece cüzdan doldurmak istiyor ve yapıyorlar çeşmeyi Ali Koç açtı akarken doldurun cepleri ????

1
1
yanıtYanıtla
fikret ipek:

İDDA OYNAMIŞ GALİBA MAÇI BERABERE BİTİRDİLER

1
0
yanıtYanıtla
Ali Orhan:

Penaltı iptal edilsin lige heyecan gelsin yada en iyisi Galatasaray berabere kalsın heyecan artsın kesin bu böyle olacak izleyin

0
1
yanıtYanıtla
1 2
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title