Haberler

IŞİD'in Türk Militanı: Bir Adamı Canlı Canlı Gömdüm

Güncelleme:

IŞİD'de bir süre savaştıktan sonra pişman olup Türkiye'ye dönen Can adlı genç, yaşadıklarını New York Times gazetesine anlattı.

Amerikan New York Times gazetesi, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün en büyük militan kaynağının Türkiye olduğunu iddia etti. Son olarak Türkiye’nin IŞİD’in petrol ticaretine göz yumduğu haberleriyle Ankara’nın tepkisini çeken gazete, örgütün en fazla üye topladığı yerlerin başında gelen Ankara’nın Hacıbayram Mahallesi’nde yaşayanlarla görüştü.

Türk yetkililere göre IŞİD saflarında savaşan Türk vatandaşı sayısının bini bulduğunu kaydeden gazete, örgütün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun geçtiğimiz günlerde namaz kıldığı Hacı Bayram Veli Camisi’nden birkaç yüz metre uzaklıkta olan yer altı camisinin IŞİD tarafından militan toplama yeri olarak kullanıldığını öne sürdü. Gazetenin konuştuğu eski IŞİD üyelerinden Can adlı genç, 2 kişiyi vurduktan, bir toplu infaza katıldıktan ve bir adamı da canlı canlı gömdükten sonra örgüte kabul edildiğini anlattı.

"KUR'AN'I KENDİ ÇIKARLARINA GÖRE YORUMLUYORLAR"

Eski bir uyuşturucu bağımlısı olan 27 yaşındaki Can, Suriye’de savaşmayı başlarda bir transın içinde olmak olarak gördüğünü, ancak zaman geçtikçe örgütün zalimliklerini görmeye başladığını belirtti. Can, “Kur'an’ı kendi çıkarlarına göre yorumluyorlar. Allah hiçbir zaman Müslümanlara Müslümanları öldürmeyi emretmemiştir.” dedi.

OKUL OLMAYAN MAHALLEDE 7 CAMİ VAR

Mahallenin 30 yıldır muhtarlığını yürüten Arif Akbaş, gazeteye verdiği demeçte her şeyin sakallı bir kişinin mahalleye gelmesiyle başladığını, bir süre sonra bütün uyuşturucu bağımlılarının camilere gitmeye başladıklarını kaydetti. Mahalle sakinlerinden Mehmet Arabacı, kentsel dönüşüm kapsamında bölgedeki tek okulun da yıkıldığını, şu an okul olmayan mahallede 7 tane cami bulunduğunu ifade etti. Gazeteye konuşan mahalledeki market sahiplerinden birisi, IŞİD’in İslami yönetim görüşünü tamamen desteklediğini ve çocuklarını yaşları biraz daha büyüdüğünde IŞİD’in Suriye’deki kalesi olarak bilinen Rakka’ya göndermeyi umduğunu söyledi. (Kaynak: Vatan)

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Türkiye Işid Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (68)

akkoyunlu:

Okulu ne yapacaksınız size 5 tane daha cami lazım.

26
12
yanıtYanıtla
erol:

hay aklınla bin yaşa bunlara bilim lazım değil. akp ile gericiliğe devam

yanıt0
yanıt0
adanali:

o okul sana yazmayi ögretti keske ögretmeseydi de böyle zirvalamayi yazmazdin ak koyun olarak yasardin

yanıt0
yanıt0
Eli öpülesi Atatürk:

Bugüne kadar Atatürkün çok hakkını yemişim. Cahil bir muhafazakardım. Gıyabında özür diliyorum. Bu yobaz pisliklerin dünyasından bizi çıkarıp modern bir ülke kurduğu için. Yıl 2014 AKAPE hala bizi o karanlıklara çekmeye çalışıyor

21
14
yanıtYanıtla
geri zekalı:

sen türkiyede bir tane böyle müslüman gördünmü ölen avrupalı öldüren avrupalı olan müslümanlığa oluyor sen muhafazakarda olmamışsın müslümanda çok dırdır etme şunlarla müslümanlığı yanyana koyuyorsun ışid bir oyundur kör olmayın müslümanlığı kötü göstermek için oynanan bir oyun orta çağa bakın müslümanlıkda kafa kesme yoktur tüm kafa kesme adetleri avrupadan gelmiştir allah imanlıyı imansızı ayırırken imanlılardan olmayı nasip etsin

yanıt0
yanıt0
GERİ ZEKALI DİYEN MALLL:

Röportajı veren adam türk, ışidin toplanma yeri de fatihte. Önündeki yazıyı okumaktan acizsin, dangalak

yanıt0
yanıt0
MEHEMEDE KURDİ:

Rabbim Peşmerge ve YPG''ye güç kuvvet versin.

19
14
yanıtYanıtla
kürt:

artık insanlar müslümanım demeye korkar oldu terörüst gözü ile bakılırım korusuyla muteşem islamiyeti ne duruma getirdiler onlara tek sözüm var yaşasın cehenmem zalimler için

27
4
yanıtYanıtla
gaye:

Rahmetli Erbakan döneminde de Fadime Şahin uydurmalrını çıkarmışlardı, İŞID gerçek olabilir, lakin bunu mevcut hükümeti yıkmak için kullanmak dış mihrakların oyunudur.

9
20
yanıtYanıtla
BAKİ SÖNMEZ:

Anlatacak başka gazete bulamadın mı. . ?? Bence bu haber ya dümen yada çocuk yalancı

16
12
yanıtYanıtla
Tüm 68 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title