Haberler

IŞİD'e Katılmak İçin Evden Kaçan ABD'li Genç Kızlar Yakalandı!

Güncelleme:

IŞİD'e katılmak için Suriye'ye gitmek isteyen, yaşları 18'in altında ABD'li 3 genç kız Almanya'da yakalandı. Kızlar Suriye'ye Türkiye üzerinden gideceklerdi.

FBI, IŞİD'e katılmak için yola çıkan 3 Amerikalı genç kızı Almanya'da buldu. ABC haber kanalına açıklamalarda bulunan ABD'li yetkili, kızların IŞİD dahil Suriye'deki radikal grupların propagandalarından etkilendiklerini söyledi.

15 ve 17 yaşındaki kız kardeşler ile 16 yaşındaki diğer kızın kimlikleri açıklamazken kız kardeşlerin Somali, diğer kızın ise Sudan kökenli olduğu belirtildi.


"MUHALİF GENÇLER"

Bölgedeki çatışmalara katılmak isteyen ve radikalleşen "muhalif gençlerin" sayısındaki artışın endişe verici olduğunu belirten yetkili, medyaya yansımayan başka vakaların da olduğu itiraf etti.

Kızlara önce Almanya'da biriyle irtibat kuracakları ve daha sonra Türkiye üzerinden Suriye'ye gidecekleri söylenmiş. Yakınlarının ihbarı ile bulunan kızlar FBI'ın girişimi ile ABD'ye geri getirilirken kızlarla ilgili henüz bir işlem yapılmamış. Reşit olmadıkları için kızlara herhangi bir suçlama yapılıp yapılmayacağı veya tutuklanıp tutuklanmayacakları belli değil.

FBI YAKIN TAKİPTEYDİ

Aileleri 17 Ekim'de kızların kayıp olduklarını bölgelerindeki şerife bildirmişler ama kimse kızların ülkeyi terk ettiğinden bahsetmemiş. Bu Pazartesi aileden birinin şerifi arayıp kızların döndüğünü haber verince de dava kapatılmış. Bu süreçten haberdar olduklarını belirten FBI sözcüsü Sue Payne "FBI'ın süreci takip ettiğini ve kızların ailelerinin yanına dönmelerine yardımcı olduklarını açıkladı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Türkiye Almanya Somali Suriye Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (9)

elan:

ışide dünya çapında katılımlar var. . . yıllardır alem-i islamı kana bulayan küfür milletine karşı bir umut olarak görülmeye başlandı. .

6
3
yanıtYanıtla
Armen:

bir yeriniz mi kaşınıyor işit dolmuş zaten boşalacak yer arıyor hatun-ül kevaşeler:))

3
2
yanıtYanıtla
ramazan karakaya:

ey laik Kemalistler su kızlar kadar olamadınız. ancak sizler halk dalkavukluğu yapıp fakir fukara edebiyatı yaparsınız. yoksul Anadolu insanının arkasına gizlenip. sahillerde viskı yudumlarsınız. gidinde sizlerde sömürgeci efendileriniz için savasın ne oldu hani kobaniye girip çıkacaktınız. yemedi deyilmi. sizi, gidi kendisini uyanık zanneden ikiyüzlüler. tayyıp milli olduysa sizin gb münafıklar sayesinde oldu. ama sizler bu durumdan memnunsunuz maaslarınız geliyor. gerisi tıyatro

2
1
yanıtYanıtla
cem:

kızlar salak kızlar pijama partisi yapmıyorlar orada akıllı olun bence sabaha bırakmazlar sizi bence.

1
1
yanıtYanıtla
tatar:

KENDİ ÜLKENİZDE GELİŞTİRİN , BURALARA KADAR GELMENİZE GEREK YOK, .

1
0
yanıtYanıtla
Esra Karatürk:

Ne işiniz var kızım oturun oturdunuz yerde orada korkunç şeyler olacak sandığınız şey değil kabahat sizde değil size terbiye edemeyenlerde

0
0
yanıtYanıtla
mert:

bunların hepsi yalan haber gibime geliyor bnm. . bu kadar insan aptalmıki, basiretsizmiki de hiç bir dinin terörü desteklemeyecegini akledemeyecek. . 8 yasındaki cocuk bile dinin özünde sevgi ve barıs oldugunu bilir. . bunlar bence israil in ve abd nin sinsi planlarının bir sonucu ortaya cıkan yalan haberler. .

0
0
yanıtYanıtla
cem tuna:

Manevi boşlukta yaşayan, gerçek yaşam ile hayal dünyasını ayırt edemeyen, insan öldürmeyi bilgisayar oyunu oynamak ile karıştıran, hayatlarında bir değişiklik isteyen, amaçsız yaşamlarına renk katma peşinde olan sığ batılı gençlerin IŞID''e katılma gayretleri olarak mı görmek gerekir bunu. İyi hatırlıyorum Irak''a müdahale sırasında ABD''li pilotlar durumu bir bilgisayar oyunu oynamaktan farksız gördüklerini belirtmişlerdi. . . Çok korkunç bir durum bu. . Sanal ile gerçeği ayırt edemeyen sığ nesillerin yetişmesi. . .

0
0
yanıtYanıtla
Zeki:

Gerçeği görenler, anlayanlar.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title