Haberler

Demirtaş: AKP 4 Yıl Daha Ülkeyi Yönetirse Türkiye Diye Bir Şey Kalmaz

Güncelleme:

HDP Eşbaşkanı Demirtaş, AK Parti'nin 4 yıl daha ülkeyi yönetmesi durumunda "Büyük bir iç savaş, büyük bir kaos tehlikesi çıkacak." dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Artık öyle bir noktaya geldi ki yüzde 10 barajları, bizim için engel olmayacaktır. Göreceksiniz, herkesi şaşırtan sonuçlar ortaya çıkacak" dedi. Demirtaş'ın bir de uyarısı vardı: "İnanın ki AKP iktidarı 4 yıl daha bu ülkeyi yönetirse ortada Türkiye diye bir şey kalmayabilir. Paramparça olacak ve ortaya büyük bir iç savaş, büyük bir kaos tehlikesi çıkacak."

"TÜRKİYE'NİN EN ÇOK BUNLARA İHTİYACI VAR"

Demirtaş, partisinin bir düğün salonunda düzenlenen 1'inci Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en çok barışa, huzura, kardeşliğe ve özgürlüğe ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

Bu ihtiyaçları karşılayacak tek partinin HDP olduğunu savunan Demirtaş, cumhuriyet tarihi boyunca Türkiye'yi yöneten siyasi partilerin ülkenin sorunlarını çözmediğini söyledi.

"SORUNLAR 12 YILDIR DURUYOR"

AK Parti hükümetinin, son 12 yıldır devletin tüm imkanlarını elinde tuttuğunu belirten Demirtaş, "AKP hükümeti yönetimdedir, bu sürede devletin bütün imkanları bunların elinde, artık parti olmaktan çıkıp devlete dönüştüler ama çözülmüş tek bir sorun yok. 12 yıl önce iktidara geldiklerinde çözeceğiz dedikleri sorunların tamamı olduğu gibi duruyor" diye konuştu.

"KÜRDE DÜŞEN TEK ŞEY ERDOĞAN'IN CANI CİĞERİ OLMAK"

Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, başbakanlığı döneminde "Kürtler canımdır, ciğerimdir" dediğini anımsattı.

Geride kalan dönemde başka bir ilerlemenin olmadığını öne süren Demirtaş, "12 yıl geçti aradan halen sadece Tayyip Erdoğan'ın canı, ciğeriyiz. Halen Kürdün ana dilde eğitim hakkı yok, kendi kimliğiyle parti kurma hakkı yok. Yani 12 yıl boyunca Kürde düşen tek şey, Tayyip Erdoğan'ın canı ciğeri olmak. Başka da bir şey olmadı" ifadelerini kullandı.

"YÜZDE 10 BARAJI ARTIK BİZE ENGEL OLMAYACAK"

Demirtaş, AK Parti'nin sözünde durması halinde ülkede barışın hakim olabileceğini aktardı. Buna rağmen oyalama politikasının yapıldığına dikkat çeken Demirtaş, müzakerelerin başlatılarak kalıcı barışın inşa edilmesi gerektiğini kaydetti.

Demirtaş, ülkede yaşayan herkesin genel seçimlerde ortak bir görevi yürüteceğini belirterek, şöyle devam etti:

"Genel seçimlerde hepimizin bir ortak görevi var. Bu hırsızlık ve katliam düzenini iktidardan indirmek zorundayız. Gerçek bir halk iktidarını kurmalıyız. O fırsat elimizde işte. Cumhuriyet tarihi boyunca halk, ülkeyi yönetemedi çünkü zengin değildi. Oysa bu ülkenin yüzde 80'i sizsiniz. Bu ülkenin yüzde 80'i ezilenlerdir ama ülkeyi yöneten değildir. O nedenle HDP'nin iktidarı, halkın iktidarı olacaktır. Artık öyle bir noktaya geldi ki yüzde 10 barajları, bizim için engel olmayacaktır. Göreceksiniz, herkesi şaşırtan sonuçlar ortaya çıkacak."

"TÜRKİYE DİYE BİR ŞEY KALMAYABİLİR"

Demirtaş, Türkiye'nin barış ve huzura kavuşabilmesi için HDP'nin iktidarına ihtiyaç duyduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Türkiye artık bu şekilde gitmez, gidemez. İnanın ki AKP iktidarı 4 yıl daha bu ülkeyi yönetirse ortada Türkiye diye bir şey kalmayabilir. Paramparça olacak ve ortaya büyük bir iç savaş, büyük bir kaos tehlikesi çıkacak. Bizler gerçek barışı inşa edemezsek, el ele veremezsek Suriye'ye çevirecekler. Suriye gibi her gün insanların birbirini boğazladığı bir ülkeye dönüştürecekler. IŞİD'in yaptığını, daha dün Taliban'ın Pakistan'da yaptıklarını gördünüz. Çoluk çocuk demeden insanları gece gündüz katleden bir anlayışın, bu ülkede yer edinmesine güç kazanmasına izin vermeyeceğiz."

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Selahattin Demirtaş Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (282)

omerya:

hepimiz seninleyiz hdp dbp

34
96
yanıtYanıtla
gayserili:

Kürdün Türkün partisi AKP

28
60
yanıtYanıtla
Azizcak:

Ben bir Türk olarak Demiştaşı canı gönülden seviyorum. Bu adam eğer Türk olsaydı şuan başbakandı

52
36
yanıtYanıtla
oflu:

keşke türk halkı sizi tanısa . sizin gibi siyasetçiler az bulunur. ama vatan millet sakarya edebiyatları yüzünden halkalar size düşman

42
42
yanıtYanıtla
.mobilWeb@haberler.com:

Len hain silo ağzını yine fazla açmışşın sen kimsin de böyle konuşuyorsun vatan haini

46
34
yanıtYanıtla
samsun lu:

doğruya doğru vala kardeş oyum sizin ilk defa olsada 5 oyun var oda sizin neden oy vermiyim ülkeyi bölecek diyenler bence yanılıyorlar adamlar gayet samimiler bayrağa ataya ülkeye şimdiye kadar ağızlarından tek kötü bir cumle duymadım kürtçe anadilde eiğitim mi ülkeyi bölecek hayır . . bence hdp şans vermeliyiz.

55
25
yanıtYanıtla
.....:

Ezelden beri AKP ye oy veriyorduk, artık hdp diyeceğiz

41
34
yanıtYanıtla
Doğrucu:

Ya bu ülkede Terörü bölücülüğü ırkçılığı halkı sokaklara dökmeyi devleti tehdit etmeleri sizden gördük bayrak yakmaları sizden gördük

67
5
yanıtYanıtla
vanlimobilWeb@haberler.com:

helal olsun sana siyasetin en temiz durus gelecegin basbakani sensin seninleyiz

14
56
yanıtYanıtla
DİYARBEKİR Lİ KIRO KÜRT SİBGATULLAH:

Bu laf ne yenilir ne yutulur cinsden!Çok büyük laf! Türkiye ye herkese kafa tutmadır. Bu laf yenilir yutulur cinsden değildir. Büyüklerimiz Atalarımız büyük lokma ye fakat büyük konuşma demişler ama bu adam neden büyük konuşuyor. Kime güveniyor? Bakalım bu lafın altında nasıl kalacak. AK PARTİ daha Devleti ebedi Billah yönetecek haberin ola Selahattin DEMİRTAŞ! Sen kime kafa tutuyorsun. Kahrolsun PE KAKA KAKA PE PE KAKAKAKA!

39
30
yanıtYanıtla
Tüm 282 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title