Haberler

Tika, Türkiye'deki Üniversitelerden Mezun Olan Kosovalı Gençlere İstihdam Sağlayacak

Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı -TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Dairesi Başkanı Dr. Mahmut Çevik, Türkiye Mezunları Derneği'ni (TÜMED) ziyaret ederek birçok projede ortak çalışma sözü verdi.

Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı -TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Dairesi Başkanı Dr. Mahmut Çevik, Türkiye Mezunları Derneği'ni (TÜMED) ziyaret ederek birçok projede ortak çalışma sözü verdi. Çevik, TÜMED'le yapılacak olan işbirliği sayesinde Kosovalı birçok Türkiye mezununun istihdam sahibi olacağını vurguladı.

Türkiye'nin değişik üniversitelerden mezun olan gençlerin bir araya gelmesiyle 2007 yılında kurulan Türkiye Mezunları Derneği'ni ziyaret eden Çevik, TÜMED Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından karşılandı. TÜMED'in çalışmaları hakkında bilgi veren derneğin başkanı Cengiz Çesko, TİKA'nın Kosova'da çok sayıda önemli faaliyetler gerçekleştirdiğini vurgulayarak TÜMED'e sahip çıkılmasını istedi. TÜMED'in Kosova'nın kalkınmasında önemli rol oynayabileceğini vurgulayan Çevik, TÜMED ile değişik projelerde birlikte çalışacaklarını söyledi. Çevik: 'Türkiye Mezunları Derneği'nin sorunlarını ve bizim üniversitelerimizden mezun olan arkadaşlarımızın bölgedeki devlet kurumlarındaki görevleri ve istihdamları konusunda değerlendirmeler yapmak üzere ziyaret ettik. Türkiye'den mezun olan çeşitli meslek gurubuna sahip olan bu gençlerin istihdamda cüzi bir miktarda devlet kurumlarında yer aldığını ancak halihazırdaki ekonomiye katılacak önemli ve aktif bir işgücünün olduğunu da tespit ettik' diye konuştu. 6 yıl önce kurulan TÜMED, bugüne kadar bir çok önemli projeye imza attı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mahmut Çevik Türkiye Kosova Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title