Haberler

Can Atalay tahliye oldu mu? Can Atalay tahliye edildi mi, çıkarıldı mı?

Güncelleme:

Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) milletvekili seçilen Gezi Parkı davası hükümlüsü Can Atalay hakkında Can Atalay tahliye oldu mu? Sorusu merak edilmekte ve birçok kişi tarafından araştırılmakta. Peki, Can Atalay tahliye oldu mu? Can Atalay tahliye edildi mi, çıkarıldı mı?

Can Atalay tahliye oldu mu? Sorusu, Anayasa Mahkemesi, Can Atalay'ın ihlal kararına uyulmamasını ele almasının ardından tekrar gündeme geldi ve merak edildi. ANAYASA Mahkemesi (AYM), tutuklu bulunan TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında ikinci kez hak ihlali kararı verdi. Peki, Can Atalay tahliye oldu mu? Can Atalay tahliye edildi mi, çıkarıldı mı?

CAN ATALAY TAHLİYE OLDU MU?

Anayasa Mahkemesi tarafından ikinci kez hak ihlali kararı verilen tutuklu TİP Milletvekili Can Atalay için avukatları, meslektaşları ve destekçileri adliye önünde basın açıklaması yaptı. Avukatlar, Can Atalay'ın derhal tahliye edilmesi gerektiğini vurguladı. Can Atalay henüz tahliye edilmedi.

Tutuklu milletvekili Can Atalay için avukatları, meslektaşları, Berkin Elvan'ı annesi Gülsüm Elvan'ın da bulunduğu arkadaşları Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önüne bugün basın açıklaması yaptı. Grup, "Can Atalay'a özgürlük" pankartı açtı.

AYM, Gezi Parkı davasında hakkında 18 yıl hapis cezası kararı verilen Atalay'ın bireysel başvurusunu 25 Ekim'de görüşerek, 'seçilme ve siyasi faaliyette bulunma' hakkı ile 'kişi hürriyeti ve güvenliği' hakkının ihlal edildiğine oy çokluğu ile karar vermişti. İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, dosyayı Yargıtay'a göndermiş; Yargıtay 3'üncü Ceza Dairesi de ihlal kararına hükmeden AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Can Atalay tahliye oldu mu? Can Atalay tahliye edildi mi, çıkarıldı mı?CAN ATALAY

CAN ATALAY NEDEN HAPİSTE?

Tutuklu TİP Milletvekili Can Atalay'ın avukatları, Gezi Parkı davası kapsamında 18 yıl hapse mahkum edilen Atalay hakkında Anayasa Mahkemesinin verdiği ihlal kararına uyulmaması nedeniyle ikinci kez bireysel başvuruda bulunmuştu. Başvuruda, "Anayasa Mahkemesinin ihlal kararının gereğinin yerine getirilmemesi nedeniyle seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkının, mahkumiyet hükmünün infazına devam edilmesi nedeniyle de kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiği" öne sürülmüştü.

Başvuruyu Genel Kurul gündeminde ele alan Anayasa Mahkemesi, oy çokluğuyla Atalay'ın "seçilme ve siyasi faaliyette bulunma" ile "kişi hürriyeti ve güvenliği" haklarının ihlal edildiğine karar vermişti. Can Atalay'ın, "bireysel başvuru hakkının ihlal edildiği"ne ise oy birliğiyle karar verilmişti. "Anayasa'nın 148. maddesinde sağlanan bireysel başvuru hakkının, daha önce verilen ihlal kararın uygulanmaması suretiyle ihlal edildiği" sonucuna varan heyet, ihlalin sonuçlarının ortadan kaldırılması için kararın ilgili mahkemesine gönderilmesine hükmetmişti. Yüksek Mahkeme, Can Atalay'a 100 bin lira tazminat ödenmesine de karar vermişti.

Can Atalay tahliye oldu mu? Can Atalay tahliye edildi mi, çıkarıldı mı?

AKŞENER'DEN CAN ATALAY ÇIKIŞI

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Anayasa Mahkemesinin tutuklu TİP Milletvekili Can Atalay hakkındaki ikinci "hak ihlali" kararıyla ilgili olarak "Alınan bu yeni karar, devletin kurumları arasındaki çatışmayı sonlandırmak için bir fırsattır. İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, bu konudaki karar merciinin kendisi olduğunu dikkate alarak, bir an önce gereğini yapmalı ve bu kriz derhal çözülmelidir" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Anayasa'nın uygulanmasından sorumlu kurumlarımız yine bir tarihi sınavla karşı karşıya. Anayasa Mahkemesi, Can Atalay davası ile ilgili bir kez daha hak ihlali kararı vererek, 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne de bu kararın gereğini yapmaya hükmetti. Alınan bu yeni karar, devletin kurumları arasındaki çatışmayı sonlandırmak için bir fırsattır.

Emir Ceran
Haberler.com - Gündem

Milletvekili İşçi Partisi Türkiye Gündem Politika Haberler

500

Yorumlar (1)

turan kose:

turkiyenmin avrupa birligi dis politikasi siyasi olarak yanlis avrupa birligi insani degerlerine turkiyeyi katmak istiyor turkiye avrupa birligini rusya konusunda karsisina aliyor bu yanlis turkiye avrupa birligine insan haklari olarak asina su katmali ortak uyum gostermeli

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title