Haberler

Gündem Özeti / 16 Temmuz 2014

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı Hakan Fidan'ı, Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/16.00/17.00)

2- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, milletvekilleri ile iftarda bir araya gelecek.

(TBMM/20.25)

3- CHP Merkez Yönetim Kurulu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplanacak.

(Ankara/13.00)

4- Cumhurbaşkanlığı seçimine doğru

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Şahinbey ve "Karayılan" lakaplı Molla Mehmet'in kabirleri ile esnafa ziyarette bulunacak, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelecek, basın toplantısı yapacak, iftara katılacak.

(Gaziantep/10.40-20.00)

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Darıca ve şehir merkezindeki etkinliklerde yer alacak, Emek Mahallesi'ndeki mitingde halka hitap edecek, iftara katılacak.

(Kocaeli/10.00/13.00/Bursa/19.00/20.41)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, valiliği ziyaret edecek, Akyazı Gazi Süleymanpaşa Camisi önünde vatandaşlarla iftar yapacak.

(Sakarya/16.00/20.37)

2- AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Venedik Komisyonu Başkanı Gianni Buquiccho ile görüşecek, Avrupalı Muhafazakarlar ve Reformistler İttifakı (AECR)  tarafından verilen iftarda yer alacak.

(Strasbourg)

3- Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, belediye tarafından yaptırılan yürüyen merdivenin açılış törenine katılacak, valilikçe öğretmenevinde şehit aileleri için verilen iftara katılacak.

(Rize/17.00/19.56)

4- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ilısu Barajı inşaatını inceleyecek, valiliği ve AK Parti il başkanlığı ziyaret edecek, toplu temel atma ve açılış töreninin ardından iftara katılacak.

(Mardin/13.30-19.30)

5- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikasının iftarına katılacak.

(İstanbul/20.40)

6- TBMM'den

Genel Kurul'da Somalı maden işçileri ile kamu alacaklarını da yeniden yapılandıran "Torba Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine devam edilecek.

(14.00)

Adalet Komisyonu'nda Ceza Muhakemesi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ele alınacak.

(11.00)

7- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, parti genel merkezinde basın toplantısı yapacak.

(Ankara/13.00)

8- CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, partisinin il başkanlığında basın toplantısı yapacak, ziyaretlerde bulunacak.

(Artvin/10.00/11.30)

9- CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Gümüşsuyu Park Bosphorus Hotelde iftar verecek.

(İstanbul/20.44)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1-  İsrail'in Gazze'ye saldırıları

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, görüşmelerde bulunmak üzere Mısır'a gidecek.

Arap Parlamentosu Dış ilişkiler Siyaset ve Ulusal Güvenlik Komitesi, Gazze'deki gelişmeleri görüşmek üzere toplanacak.

(Ramallah/Kudüs/Kahire)

2- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam)

3- Irak'taki çatışmalarla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Bağdat)

4- Hürriyet ve Adalet Partisi Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci'nin de arasında bulunduğu İhvan üyelerinin, "polise işkence" iddiasıyla yargılandıkları davanın görülmesine devam edilecek.

(Kahire)

5- Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeler izleniyor.

GÜNCEL

1- HAK-İŞ Konfederasyonu, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını, İsrail Büyükelçiliği Rezidansı önünde protesto edecek, siyah çelenk bırakacak.

(Ankara/12.00)

SPOR

1- "TEB BNP Paribas İstanbul Cup" uluslararası kadınlar tenis turnuvasına ana tablo maçlarıyla Koza World of Sports Arena'da devam edilecek.

(İstanbul/11.00)

2- A Milli Kadın Voleybol Takımı, CEV Avrupa Ligi finali ilk maçında Cengiz Göllü Spor Salonu'nda Almanya'yı konuk edecek.

(Bursa/17.00)

3- Ümit Milli Erkek Basketbol Takımı, Avrupa Şampiyonası 2. tur F Grubu'ndaki 3. ve son maçında Fransa ile karşılaşacak.

(Girit/21.30)

4- Futbolda UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu ilk maçları tamamlanacak.

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Müezzinoğlu Avrupa Birliği İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title