Haberler

Zeugma Mozaik Müzesi'ni depreme kadar 27 bin kişi ziyaret etti

Güncelleme:

DÜNYANIN en büyük mozaik müzeleri arasında yer alan Zeugma Mozaik Müzesi'ni, 6 Şubat depremine kadar 27 bin kişi ziyaret etti.

DÜNYANIN en büyük mozaik müzeleri arasında yer alan Zeugma Mozaik Müzesi'ni, 6 Şubat depremine kadar 27 bin kişi ziyaret etti. Pandemi nedeniyle geçen yılın aynı döneminde müzeyi 11 bin kişinin ziyaret ettiğini belirten Gaziantep Müze Müdürü Özgür Çomak, "2023 yılı ziyaretçi açısından iyi başlamıştı. Bir önceki yıla göre deprem dönemine kadar olan ziyaretçi sayımız 3 kat artmıştı" dedi.

Gaziantep ile özdeşleşen 'Çingene Kızı' mozaiği, Mars Heykeli ve Fırat Nehri kenarındaki kazılarda bulunan villa taban mozaiklerinin sergilendiği Zeugma Mozaik Müzesi'nde yılın her dönemi ziyaretçiler ağırlanıyor. Müzedeki mozaikler, geç antik dönem kiliseleri ile erken Süryani ve Hristiyan ikonografisine ait örnekleri barındırıyor. Zeugma Antik Kenti'nden çıkarılan, 2 bin 500 metrekarelik alanı kaplayan mozaiklerin yanı sıra yine Roma dönemine ait heykeller, sütunlar ve çeşmeler de dikkat çekiyor. Müzenin en önemli eserlerinden ve kentin simgesi olan, milattan sonra 2'nci yüzyıl tarihli 'Çingene Kızı' mozaiği, en çok ilgi gören eserler arasında yer alıyor. Ayrıca 2018 yılında ABD'den Türkiye'ye getirilen 12 parçasının da sergilendiği mozaikler, ziyaretçilerin müzeye girdikleri andan itibaren ilk uğrak noktası oluyor. Her yıl ziyaretçi sayısını arttıran Zeugma Mozaik Müzesi'ni Kahramanmaraş merkezli depremlerin meydana geldiği tarihe kadar 27 bin kişi ziyaret etti.

'GEÇEN YILA ORANLA 3 KATI'

Gaziantep Müze Müdürü Özgür Çomak, Zeugma Mozaik Müzesi için 2023 yılının ziyaretçi açısından çok güzel başladığını ifade ederek, geçen yıllara oranla ziyaretçi sayısının deprem tarihine kadar 3 katı oranında olduğunu söyledi. Araya deprem girmeseydi hedeflerinin yıl sonuna kadar 750 bin olduğunu söyleyen Çomak, şöyle dedi:

"2023 yılı aslında çok güzel başladı. Biz 2022 yılında 1- 31 Ocak yani ilk bir aylık süreçte ziyaretçi sayımız 11 bin idi. 6 Şubat depremi öncesi istatistiğimize baktığımızda 2023 yılı Ocak ayına çok hızlı girdik. 2022 yılı zaten rekorların olduğu bir dönemdi. Zeugma Mozaik Müzesi'nin en çok ziyaretçi aldığı dönemdi. Ülke genelinde de en yüksek ziyaretçi sayısına sahiptik. 2023 yılına baktığımız zaman ise, 1-31 Ocak arasında 27 bin ziyaretçi ağırlamışız. 11 binden 27 bine çıktı ziyaretçi sayısı. Bu da bölgemizde turizmin neredeyse 3 katına çıktığını gösteriyordu. Geçen yıl ki 440 bin ziyaretçimiz varken, biz depremden önce 750 bin ziyaretçi ağırlayacağımızı düşünüyorduk. Ancak araya maalesef deprem girdi ve 2,5 aylık bir kaybımız oldu. İnşallah toparlayacağız. Yıl sonu için bir hedef söylemek erken ancak depremin bölgedeki etkisi devam ederken Gaziantep ve bölge bunu çok hızlı atlattı. Otellerdeki ve çarşılardaki doluluk oranlarında baktığımızda bahar aylarında önemli ölçüde ziyaretçi bekliyoruz. Keşke diye başladığımız bu deprem olmasaydı ocak ayı rakamları bize yıl sonuna kadar 750 bin ziyaretçi olacağını gösteriyordu."


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zeugma Mozaik Müzesi Güncel Haberler

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Bakmadan Geçme

Bulgaristan bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? #129342 Dallas Mavericks OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Panathinaikos Aris maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Panathinaikos Aris maçı şifresiz mi? Torino Milan maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Torino Milan maçı şifresiz mi? Kayserispor Konyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Kayserispor Konyaspor maçı şifresiz mi? Başakşehir Trabzonspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Başakşehir Trabzonspor maçı şifresiz mi? Gaziantep FK Fatih Karagümrük maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Gaziantep FK Fatih Karagümrük maçı şifresiz mi? Samsunspor Alanyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor Alanyaspor maçı şifresiz mi? Ç.Rizespor Kasımpaşa maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ç.Rizespor Kasımpaşa maçı şifresiz mi? Ankaragücü Pendikspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ankaragücü Pendikspor maçı şifresiz mi? Beşiktaş Hatayspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Beşiktaş Hatayspor maçı şifresiz mi? Bayer Leverkusen Augsburg maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Bayer Leverkusen Augsburg maçı şifresiz mi? Hoffenheim vs Bayern Münih maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Hoffenheim vs Bayern Münih maçı şifresiz mi? B.Dortmund Darmstadt 98 maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? B.Dortmund Darmstadt 98 maçı şifresiz mi? Werder Bremen Bochum maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Werder Bremen Bochum maçı şifresiz mi?
Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title