Haberler

Yeşil vatana 10 milyon fidan

Güncelleme:

- Yeşil vatana 10 milyon fidan Samsun Orman Fidanlık Müdürlüğü bu yıl 10 milyon fidan üreterek Türkiye'yi yeşillendirdi 2022 yılında 10 milyon fidan üreten Samsun Orman Fidanlık Müdürlüğü orman yangını yaşanan şehirlerin yeşillenmesine katkıda bulunurken diğer şehirlere de yüzbinlerce...

- Yeşil vatana 10 milyon fidan

Samsun Orman Fidanlık Müdürlüğü bu yıl 10 milyon fidan üreterek Türkiye'yi yeşillendirdi

SAMSUN - 2022 yılında 10 milyon fidan üreten Samsun Orman Fidanlık Müdürlüğü orman yangını yaşanan şehirlerin yeşillenmesine katkıda bulunurken diğer şehirlere de yüzbinlerce fidan göndererek geleceğe nefes oluyor.

Bünyesine bağlı 6 fidanlık şefliği olan Bafra, Vezirköprü, Amasya, Çorum, Tokat ve Niksar Orman Fidanlık Şefliklerinde yılda 10 milyonu aşkın fidan üreten Samsun Orman Fidanlık Müdürlüğü adeta insanların doğa ile iç içe yaşamasına öncülük ediyor. Üretilen fidanlar hayatın birçok farklı noktasında değerlendirilerek toprakla buluşuyor. 130'un üzerinde karaçam, sarıçam, kızılçam, sedir, servi gibi türlerde fidanlar üreten müdürlük, orman yangını yaşanan yerlere de fidan göndererek buraların yeniden yeşermesine katkıda bulunuyor.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Samsun Orman Fidanlık Müdürü Ahmet Ulukan, "Samsun Orman Fidanlık Müdürlüğümüz Amasya Orman Bölge Müdürlüğü dahil 4 ilde ki 6 şeflik ve 9 fidanlığıyla çalışmalarını sürdürmektedir. Samsun, Amasya, Çorum, Tokat illerinde 9 adet fidanlığımız bulunmaktadır. Bu şekilde fidanlık müdürlüğümüzün değişik coğrafyalara dağılması değişik yetişme ortamlarında fidan üretmemizi sağlıyor. Bu sayede fidanlık müdürlüğümüzde 130'un üzerinde değişik türde fidan üretmekteyiz. Fidanlık Müdürlüğümüzde hem tohumdan hem de çelikten fidan üretimi gerçekleştirmekteyiz. Orman Genel Müdürlüğünün bize vermiş olduğu yıllık programlar dahilinde bu yıl ki programımız 6,5 milyon fidan üretimi, 3,5 milyon da mevcut fidan bakımımız var yani toplamda bu yıl 10 milyon fidan üretimi programımız bulunmaktadır. Biz bu fidanlarımızı genel kurulumuzun yapmış olduğu tahsisler doğrultusunda ağaçlandırma sahalarımıza Orman Genel Müdürlüğü'nün muhtelif yerlerindeki ağaçlandırma sahalarına gönderiyoruz. Kamu kurum ve kuruluşlarının ağaçlandırma çalışmalarında, bahçe düzenleme çalışmalarında kullanılıyor. Belirli günlerde de vatandaşlarımıza bedelsiz fidan dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Fidanlık Müdürlüğümüzde sosyal programlarda yürütmekteyiz. Okullarımızı fidanlık müdürlüğümüze davet ediyoruz. Her yıl çok sayıda çok sayıda okulumuz özellikle anaokulu, ortaokul ve liselerden öğrenciler müdürlüğümüze gelmektedir. Bizler onlara buraya geldiklerinde fidanlığımızla ilgili bilgiler veriyoruz. Fidan dikmeyi öğretiyoruz. Onlarla güzel bir etkinlik yapıp buradan çocuklarımızı fidan sevgisiyle, ağaç sevgisiyle, kendi diktikleri fidanlarıyla buradan uğurluyoruz" dedi.

Yanan yerleri yeniden yeşillendiriyor

"Fidanları yangın olan yerlerin yeniden yeşillenmesine katkıda bulunmak için gönderiyoruz" diyen Ahmet Ulukan, "Samsun Orman Fidanlık Müdürlüğümüzde orman ağacı türlerinden karaçam, sarıçam, kızılçam, sedir, servi türlerinin tamamı üretilmektedir. Karaçam, sarıçam ağaçlandırma sahalarımıza, kızılçamlar hem ağaçlandırma sahalarında hem de yangın olan yerlerin yeniden yeşillenmesine katkıda bulunmak için gönderiyoruz. Samsun Orman Fidanlık Müdürlüğümüzde üretilen fidanlar bölge müdürlüğümüz dışındaki illerimize de gitmektedir. Doğudan Elazığ, Diyarbakır, Urfa, batıda Bursa, Yalova illerine, Trakya Bölgesi'ne de buradan fidan gönderiyoruz. Özel sektöre de buradan fidan gönderiyoruz. Özellikle Balıkesir, Bursa, Yalova'daki özel sektörde buradan gelip üretmiş olduğumuz fidanları alıp ekonomiye, ülkemizin yeşillenmesine katkıda bulunuyorlar" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Karaçam Türkiye Samsun Tokat Haberler

Bakmadan Geçme

Amedspor - Menemenspor CANLI İZLE! Amedspor - Menemenspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı CANLI İZLE! Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı nereden izlenir? Bursaspor - Vanspor maçı CANLI İZLE! Bursaspor - Vanspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Ekmeğe zam var mı? Ekmeğe zam gelecek mi, kaç TL olacak? Lovely Runner 9. bölüm ne zaman? Lovely Runner 9. bölüm yayınlandı mı? YENİŞEHİR ARNAVUTKÖY KURA ÇEKİMİ CANLI: THY Emlak Konut Yenişehir evleri Arnavutköy kura çekimi nereden izlenir? İstanbul - Sivas yüksek hızlı tren açıldı mı? İstanbul - Sivas YHT başladı mı, kaç saat sürüyor? Cumartesi günü kargolar açık mı? Cumartesi günü kargolar saat kaça kadar açık, dağıtım yapıyor mu 2024? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü (Yarın) noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Hangi surede iki besmele vardır? Hangi surede iki besmele geçmektedir? 4 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 4 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 4 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK? (SAYAÇ)? 4 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title