Haberler

Yeni Zelanda'dan Suriyelilere Prefabrik Okul Desteği

Osmaniye'deki çadır kentte barınan Suriyeli öğrenciler için Yeni Zelanda hükümeti tarafından yaptırılan 12 derslikli prefabrik okul hizmete açıldı

Osmaniye'deki çadır kentte barınan Suriyeli öğrenciler için Yeni Zelanda hükümeti tarafından yaptırılan 12 derslikli prefabrik okul hizmete açıldı.

Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu, okulun açılışı için düzenlenen törende, Suriyeli misafirleri kardeşleri gibi gördüklerini, çadır kentte kalan Suriyelilerin imkanlarını daha iyi hale getirmek için gayret ettiklerini belirtti.

Okulun finansmanını sağlayan Yeni Zelanda hükümetine teşekkür eden Oduncu, şunları söyledi:

"Çocuklarımızın geleceğinin zayi olmaması bakımından üzerimize düşen vazifeleri en iyi şekilde yapmak isteği içerisindeyiz. İmkanlarımız ölçüsünde bu arzumuzu yerine getirmeye çalışıyoruz. Sizlere karşı olan sevgimiz, muhabbetimiz, kardeşlik duygularımız kalbimizi tamamen doldurmakta ve her geçen gün sizlere karşı olan vazifelerimizi yerine getirme konusunda gayretimiz artarak devam etmektedir. Sizlerin de kendinizi daha iyi yetiştirme noktasında gayret göstermeniz gerekiyor. Burada Türkçe kursları veriyoruz. Türkçenin yanı sıra yabancı dil öğrenmeniz, el ve meslek becerilerinizi de geliştirmeniz gerekir. Sizlerin eğitimi konusunda üzerimize düşen vazifeleri yerine getirmek için gayret göstereceğiz."

Suriyeli gönüllü eğitimci okul müdürü Ahmet Güllü de okulda 100 gönüllü öğretmenin görev yaptığını ve Suriye eğitim müfredatına göre eğitim verdiklerini bildirdi.

Toprakkale Kaymakamı ve çadır kent sorumlusu Murat Uzunparmak, 12 derslikli, 655 metrekare alana sahip okulun her sınıfında 45 öğrencinin eğitim alabileceğini kadetti.

Suriyeli öğrencilerin halk oyunları gösterisi sunduğu törende, daha sonra okulun açılışı yapıldı.

Törene, Düziçi Kaymakamı Mustafa Koç, Bahçe Kaymakamı Oktay Çağatay, İl Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç, Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Şengel, İş-Kur Müdürü Abdülkadir Şahin ve çok sayıda Suriyeli katıldı. - Osmaniye

Kaynak: AA / Güncel

Celalettin Cerrah Mehmet Oduncu Yeni Zelanda Osmaniye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title