Haberler

Yayla Şenliklerin İlki Olan 27. Acısu Hıdrellez Kültür ve Bahar Bayramı Şenliği Renkli Görüntülere...

Trabzon’un Şalpazarı ilçesinde yaz aylarının başlamasıyla yörede yaygın olarak düzenlenen yayla şenliklerin ilki olan 27. Acısu Hıdrellez Kültür ve Bahar Bayramı Şenliği yapıldı.

Trabzon'un Şalpazarı ilçesinde yaz aylarının başlamasıyla yörede yaygın olarak düzenlenen yayla şenliklerin ilki olan 27. Acısu Hıdrellez Kültür ve Bahar Bayramı Şenliği yapıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Şalpazarı Belediyesinin ev sahipliğinde Turizm Haftası programı kapsamında Şalpazarı ilçesinin Acısu mevkinde 2018 Trabzon turizm sezonu açılışı ve Hıdrellez Kültür ve Bahar Bayramı etkinliği gerçekleştirildi. Sabahın erken saatlerinde dolmaya başlayan şenlikte yöresel sanatçılar sahne aldı. Temsili yayla göçünün canlandırılmasıyla başlayan şenlikte yöre halkı Çepni kültürünü yaşatmak için yöresel kıyafetlerini giyindi. Çevre illerden de gelen vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Çepni kadınları şenliğin ilgi odağı oldu. Horon halkalarının kurulduğu şenlikte yöresel ürünlerde kurulan tezgahlarda satışa sunuldu. Yoğun katılımının gerçekleştiği şenlik gün boyu devam eden etkinliklerde sürdü.

Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, 27. kez Hıdrellez Kültür ve Bahar Bayramı Şenliğini yaptıklarını belirterek, "Bizim şenliğimiz eğlenceden öte kültürel bir şenlik. Yöresel yemeklerimiz, el sanatlarımız, Orta Asya'dan günümüze taşıdığımız değerlerimizi burada halkımıza tüm Türkiye'ye sunuyoruz. Burada birlik ve kardeşlik var. Doğa harikası cennetten bir köşede bu şenliği yapıyoruz" dedi.

Şalpazarı Kaymakamı Murat Beşikçi ise, Şalpazarı insanının geleneklerini ve kültürlerini gelecek nesillere aktarmak için çalıştığını dile getirerek, "Acısu'da çok güzel bir ambiyans var. Muazzam bir kültür şenliği var. Bu güzelliği yaşatan öncelikle yöre insanımızın kültürüne ve geleneklerine olan bağlılığıdır. Hem Trabzon'dan hem çevre illerden hemde Avrupa'nın farklı ülkelerinden gelen hemşerilerimiz bir yandan baharın gelinişini kutlamakta bir yandan da binlerce yıldır sahip çıktığı, yaşatmaya gayret gösterdiği geleneklerine ve adetlerine yeni nesile aktarmaya çalışıyor. Bu yıl düzenlenen şenliğin ayrı bir önemi de Trabzon'da turizm sezonunun açılışıyla Acısu şenliklerimizle beraber kutlanmasıdır. Orta Asya'dan Türkmenistan'dan binlerce yıl önce göç etmiş vatandaşlarımız yöresel kıyafetleriyle yaşattığı kültürüyle, değerleriyle Şalpazarı'nı adeta bir açık hava müzesi haline getirmiş" ifadelerini kullandı. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bahar Bayramı Şalpazarı Hıdrellez Acısu Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm!
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title